Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | ... | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | ... | 186
Affiliate link
 
 
 

Affiliate link: Find your next Lenovo laptop, desktop, workstation or tablet now.
Kiwifruta
1410 posts

Uber Geek

ID Verified

  #2582036 9-Oct-2020 17:02
Send private message

halper86: Is snow normal? Sometimes when I boot up the box the TV recognises that it is connected - with input and display res - but only displays snow. Have to power cycle VTV to get it back to normal.

 

 

 

Occassionally I have the same problem, although it might be with another STB device that I have.
Have you tried disconnecting and reconnecting the HDMI cable? This sorts the issue for me.


halper86
484 posts

Ultimate Geek

ID Verified

  #2582190 10-Oct-2020 09:25
Send private message

Kiwifruta:
Occasionally I have the same problem, although it might be with another STB device that I have.
Have you tried disconnecting and reconnecting the HDMI cable? This sorts the issue for me.


Yes I have, and swapped hdmi cords, and tried different TVs. I’m wondering if the surge protector is an issue

Bipedal
9 posts

Wannabe Geek


  #2582665 11-Oct-2020 14:35
Send private message

Mine does that very time it is powered up. It's the ONLY hi-res 4K picture you'll get out of the box!

 

This STB gets used infrequently & the network is removed (wifi). I suspect it does not like that (lonely).




Yabanize
2337 posts

Uber Geek


  #2582711 11-Oct-2020 19:25
Send private message

Bipedal:

 

Mine does that very time it is powered up. It's the ONLY hi-res 4K picture you'll get out of the box!

 

This STB gets used infrequently & the network is removed (wifi). I suspect it does not like that (lonely).

 

 

Does YouTube or Netflix not work in 4K?


Bipedal
9 posts

Wannabe Geek


  #2582801 12-Oct-2020 07:03
Send private message

Yabanize

 

Because of ADSL only have basic Netflix package.

 

Never looked at YouTube. Their ads are worse than broadcast OTA?

 

 

 

When the STB displays "snow" on warm start, it appears to have crashed. It is also spitting out bursts of static over audio output. None of the buttons appear to do anything except stand-by.

 

Easiest soln is (warm start) power cycle.


halper86
484 posts

Ultimate Geek

ID Verified

  #2582815 12-Oct-2020 07:58
Send private message

Bipedal:

When the STB displays "snow" on warm start, it appears to have crashed. It is also spitting out bursts of static over audio output. None of the buttons appear to do anything except stand-by.


Easiest soln is (warm start) power cycle.


I never get the audio, just the visual. But yes - the only button that works for me is the standby button.

IvanPiacun
308 posts

Ultimate Geek


  #2582991 12-Oct-2020 11:12
Send private message

Bipedal:

 

Yabanize

 

Because of ADSL only have basic Netflix package.

 

Never looked at YouTube. Their ads are worse than broadcast OTA?

 

 

 

When the STB displays "snow" on warm start, it appears to have crashed. It is also spitting out bursts of static over audio output. None of the buttons appear to do anything except stand-by.

 

Easiest soln is (warm start) power cycle.

 

 

Because you only have ADSL you might be pushing it to do 4K so I suggest going into settings, More Settings, Audi/Visual, and setting a Screen resolution of 1080P instead of 4K. Or otherwise upgrade to fibre broadband.

 

 

 

Also you can subscribe to a Premium You Tube subscription for $15 a month which does away with the ads.





Ivan Piacun CITPNZ



ZollyMonsta
2965 posts

Uber Geek

Trusted

  #2583100 12-Oct-2020 13:26
Send private message

halper86:
Kiwifruta:
Occasionally I have the same problem, although it might be with another STB device that I have.
Have you tried disconnecting and reconnecting the HDMI cable? This sorts the issue for me.

Yes I have, and swapped hdmi cords, and tried different TVs. I’m wondering if the surge protector is an issue

 

 

 

@Halper86 , if I may..   Are you using the HDMI cable that came with the STB?  Also what make/model is your TV set?





 

 

Cloud Apps & Media DevOps Engineer @ Vodafone
Check out my LPFM Radio Station at www.thecheese.co.nz - Now on iHeart Radio, TuneIn and Radio Garden

 

As per the usual std disclaimer.. "All thoughts typed here are my own."


halper86
484 posts

Ultimate Geek

ID Verified

  #2583306 12-Oct-2020 18:46
Send private message

ZollyMonsta:
@Halper86 , if I may..   Are you using the HDMI cable that came with the STB?  Also what make/model is your TV set?


Originally? Yes. And TV is Panasonic CX700 series

IvanPiacun
308 posts

Ultimate Geek


  #2583356 12-Oct-2020 22:03
Send private message

halper86:
Bipedal:

 

When the STB displays "snow" on warm start, it appears to have crashed. It is also spitting out bursts of static over audio output. None of the buttons appear to do anything except stand-by.

 

 

 

Easiest soln is (warm start) power cycle.

 


I never get the audio, just the visual. But yes - the only button that works for me is the standby button.

 

By any chance are you trying to use an ARC (Audio Return Channel) configured HDMI Port. If so try another HDMI Port or turn off Viera Link for the HDMI Port.





Ivan Piacun CITPNZ

IvanPiacun
308 posts

Ultimate Geek


  #2583359 12-Oct-2020 22:06
Send private message

When I try to watch tonight's S2020, E24 Fair Go on Catch up on TVNZ 1t displays Criminal Minds, or it shows there the error message "SB003 Sorry you are not subscribed to this channel."





Ivan Piacun CITPNZ

SteveC
427 posts

Ultimate Geek

Lifetime subscriber

  #2583362 12-Oct-2020 22:27
Send private message

IvanPiacun:

When I try to watch tonight's S2020, E24 Fair Go on Catch up on TVNZ 1t displays Criminal Minds, or it shows there the error message "SB003 Sorry you are not subscribed to this channel."


You are not missing much IMHO, but I guess that's not the point. Was fine live (until we turned it off).
Steve

halper86
484 posts

Ultimate Geek

ID Verified

  #2583407 13-Oct-2020 08:12
Send private message

IvanPiacun:

By any chance are you trying to use an ARC (Audio Return Channel) configured HDMI Port. If so try another HDMI Port or turn off Viera Link for the HDMI Port.


Nope, ARC channel is Port 2 - theatre system plugged into that. The STB is plugged into port 1 with Viera turned off. I use Optical Audio out if that makes a difference.

IvanPiacun
308 posts

Ultimate Geek


  #2585696 15-Oct-2020 08:27
Send private message

At 8:15AM this morning both my VTV boxes had problems connecting to the internet to view TV One and Channel 2, although I had no other problems with devices on my network.





Ivan Piacun CITPNZ

ZollyMonsta
2965 posts

Uber Geek

Trusted

  #2585710 15-Oct-2020 09:01
Send private message

IvanPiacun:

At 8:15AM this morning both my VTV boxes had problems connecting to the internet to view TV One and Channel 2, although I had no other problems with devices on my network.



This was a Kaltura issue.. resolved shortly afterwards.




 

 

Cloud Apps & Media DevOps Engineer @ Vodafone
Check out my LPFM Radio Station at www.thecheese.co.nz - Now on iHeart Radio, TuneIn and Radio Garden

 

As per the usual std disclaimer.. "All thoughts typed here are my own."


1 | ... | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | ... | 186
Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic





News and reviews »

D-Link G415 4G Smart Router Review
Posted 27-Jun-2022 17:24


New Zealand Video Game Sales Reaches $540 Million
Posted 26-Jun-2022 14:49


Github Copilot Generally Available to All Developers
Posted 26-Jun-2022 14:37


Logitech G Introduces the New Astro A10 Headset
Posted 26-Jun-2022 14:20


Fitbit introduces Sleep Profiles
Posted 26-Jun-2022 14:11


Synology Introduces FlashStation FS3410
Posted 26-Jun-2022 14:04


Intel Arc A380 Graphics First Available in China
Posted 15-Jun-2022 17:08


JBL Introduces PartyBox Encore Essential Speaker
Posted 15-Jun-2022 17:05


New TVNZ+ streaming brand launches
Posted 13-Jun-2022 08:35


Chromecast With Google TV Review
Posted 10-Jun-2022 17:10


Xbox Gaming on Your Samsung Smart TV No Console Required
Posted 10-Jun-2022 00:01


Xbox Cloud Gaming Now Available in New Zealand
Posted 10-Jun-2022 00:01


HP Envy Inspire 7900e Review
Posted 9-Jun-2022 20:31


Philips Hue Starter Kit Review
Posted 4-Jun-2022 11:10


Sony Expands Its Wireless Speaker X-series Range
Posted 4-Jun-2022 10:25









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.