Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




809 posts

Ultimate Geek
Inactive user


# 62893 16-Jun-2010 18:06
Send private message

Got changed over to the Red Network this morning. Could not get a connection until I entered in the DNS settings into TCP/IP.
It does not work if I enter them into the modem itself which is bizarre.
And more bizarre why do I suddenly need to specify the DNS servers now when I doidn't need to before?

Also, related or not? The phone rings OK but not with it's normal ring, it does a kind of long drawn out ringgggggg ring ring ringgggggggg thing now. Weird. And there's an echo I can hear myself......None of this happened until the swtich over happened this morning. Normal or something faulty?


Create new topic
8034 posts

Uber Geek

Trusted

  # 342418 16-Jun-2010 18:25
Send private message

What modem/router are you using?



809 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  # 342422 16-Jun-2010 18:38
Send private message

Ragnor: What modem/router are you using?


ASUS WL600G, but wired not on it's wireless.


 
 
 
 




809 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  # 342555 17-Jun-2010 09:36
Send private message

This is driving me crazy. I want tyo know WHY this is necessary since they swapped me.
I cannot ask Vodafone because no matter who or where I ring they transfer me to the Call Centre tech support lot who persist in going on about how to enter the server settings. No-One can explain to me WHY.

I go round and round in circles.

8034 posts

Uber Geek

Trusted

  # 342580 17-Jun-2010 10:29
Send private message

Not sure about the phone ring, someone else might know.

However with the DNS issue, when your computer is set to obtain automatically it gets it's settings from the modem/router. In the modem/router this should normally be set to get them automatically from the ISP but it may be set to fixed values.

I would login to your modem's admin ui and check if the DNS statically set to your old ISP's dns servers rather than set to obtain automatically.

If the modem/router is set to obtain automatically and not working properly, you could statically set your ISP dns servers in there.

Actually, looking at the Asus support page for the WL-600G there is a firmware update from 2010 which mentions fixing dns relay, so you might want to update the firmware on the modem/router.



809 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  # 342585 17-Jun-2010 10:37
Send private message

Ragnor: Not sure about the phone ring, someone else might know.

However with the DNS issue,


Thanks to Brett in some mysterious tech dept of Voadfone that finally I got transferred to. At last, someone who understands...........

I can live with odd phone ringing, it doesn't cause a problem in any way I can see..............



809 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  # 343936 21-Jun-2010 20:43
Send private message

Ragnor:
However with the DNS issue, when your computer is set to obtain automatically it gets it's settings from the modem/router. In the modem/router this should normally be set to get them automatically from the ISP but it may be set to fixed values.


Actually, looking at the Asus support page for the WL-600G there is a firmware update from 2010 which mentions fixing dns relay, so you might want to update the firmware on the modem/router.


Yes, but that isn't the issue, I did get that firmware but it was a waste of time.

Ok now I'm annoyed. After not being transferred to this in the first place, not getting caller ID enabled, having to insist they hadn't enabled it at the exchange, getting that sorted, getting switched to the Red Network now I find loads of things don't work.

Caller ID - again - bet they didn't enable it again.

Phone ring - well it works, it's just non-standard, not really much of an issue
Services - such as 137 for instance, don't work
DNS resolving on my lovely ASUS wifi modem. Now that I tested properly, went over had plugged it in to my sons Orcon network, using his login. And oh look, it resolves DNS just fine, it just won't on the Red Network..

Trying to explain that to them before took forever and 15 calls - where I got put to the helpdesk going round and round in circles while they tried to tell me how to enter the DNS server settings, phoning back to ask for SOMEONE who understands what I'm trying to tell them.

Eventually I got Brett in not the helpdesk who did, but said I had to get the helpdesk to log it, and of course they wouldn't.  So now I'll have to ring Brett back.  Because there network system is screwed as far as I'm concerned.

Nice to have 14Mbps but not at the expense of losing all sorts of other things. And especially the annoying DNS issue. No-one elses network I have to specify them except Red Network. They will blame the modem, but no, sorry, it likes Telecom and it likes Orcon.


Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Logitech introduces new Made for Google keyboard and mouse devices
Posted 16-Oct-2019 13:36


MATTR launches to accelerate decentralised identity
Posted 16-Oct-2019 10:28


Vodafone X-Squad powers up for customers
Posted 16-Oct-2019 08:15


D Link ANZ launches EXO Smart Mesh Wi Fi Routers with McAfee protection
Posted 15-Oct-2019 11:31


Major Japanese retailer partners with smart New Zealand technology IMAGR
Posted 14-Oct-2019 10:29


Ola pioneers one-time passcode feature to fight rideshare fraud
Posted 14-Oct-2019 10:24


Spark Sport new home of NZC matches from 2020
Posted 10-Oct-2019 09:59


Meet Nola, Noel Leeming's new digital employee
Posted 4-Oct-2019 08:07


Registrations for Sprout Accelerator open for 2020 season
Posted 4-Oct-2019 08:02


Teletrac Navman welcomes AI tech leader Jens Meggers as new President
Posted 4-Oct-2019 07:41


Vodafone makes voice of 4G (VoLTE) official
Posted 4-Oct-2019 07:36


2degrees Reaches Milestone of 100,000 Broadband Customers
Posted 1-Oct-2019 09:17


Nokia 1 Plus available in New Zealand from 2nd October
Posted 30-Sep-2019 17:46


Ola integrates Apple Pay as payment method in New Zealand
Posted 25-Sep-2019 09:51


Facebook Portal to land in New Zealand
Posted 19-Sep-2019 18:35



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.