Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | ... | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112
14 posts

Geek


  # 736500 23-Dec-2012 09:14
Send private message

I was trouble-free with AV cables. I cancelled my HD ticket, of course, but could only negotiate a partial refund for the defective product I was sold.

I'm trying the HDMI cables again: ok so far.

120 posts

Master Geek


# 739254 1-Jan-2013 22:48
Send private message

very frustrating - all but one of my scheduled recordings has gone from the planner. I suspect it's a New Year issue. Any one else have similar problems?

 
 
 
 


I iz your trusted friend
5846 posts

Uber Geek

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  # 739256 1-Jan-2013 22:51
Send private message

RobertT: very frustrating - all but one of my scheduled recordings has gone from the planner. I suspect it's a New Year issue. Any one else have similar problems?


I have noticed that the the series link data isn't queued for next or new time, then it is "gone" from the list. Check to see if the show is scheduled or is new episode as oppose to a re-run at the same time slot.




Internet is my backyard...

 

«Geekzone blog: Tech 'n Chips Takeaway» «Personal blog: And then...»

 

Please read the Geekzone's FUG

 


126 posts

Master Geek


  # 739284 2-Jan-2013 05:26
Send private message

RobertT: very frustrating - all but one of my scheduled recordings has gone from the planner. I suspect it's a New Year issue. Any one else have similar problems?


Yes, I have seen this after every new year's day for the previous couple years.
My series link for TV1 news at 6pm always disappears in the new year, and I have to re-book the series link afresh.

43 posts

Geek


  # 739617 3-Jan-2013 10:27
Send private message

I also had the TV1 news series link break after the New Year. Not sure what else I had queued up now in the planner, may be other series have also disappeared.

63 posts

Master Geek


  # 739669 3-Jan-2013 12:08
Send private message

I have noticed too many comments on here to rely on series links.  I do it manually each time........good way to keep the old brain exercised  Wink

277 posts

Ultimate Geek


  # 740449 5-Jan-2013 16:59
Send private message

I recently upgraded my TelstraClear package - after a call from TC - which includes a TBox. Initially I was reluctant as I was aware of all of the issues but was assured all these problems had been resolved. Needless to say, that has not been my experience. The basic problem has been the TBox always locks up and freezes after a period of time. It becomes unresponsive to either the remote control or the front on/off switch. The only way to get the unit working again is the remove the power cord and plug it in again. After a couple of minutes, usually with the "performing essential system check" splash screen and always with "Please wait..." and "Updating...", the TBox works again. I am not sure how long it is before it locks up but it doesn't matter if the unit is left on or off. The result is the same. Often it will freeze like this while I am actually watching TV. 

Like others who have experienced similar issues in the past, I am connecting via HDMI. I did try the suggestion of turning off/on all other HDMI devices (I have four) but this not make any difference.

I know I will need to call Telstraclear at same stage, but I thought I would ask here first in case I am missing something obvious.




Tinshed
Wellington, New Zealand


 
 
 
 


77 posts

Master Geek


  # 740450 5-Jan-2013 17:04
Send private message

This is normal and you haven't missed anything obvious. Our box use to freeze and lock up once a week since it first was released and since the last update it lasts 3 weeks now. The problem now is when it gets to the 3 week mark the system gets slower and slow. Regular reboot is required for full functioning box.

277 posts

Ultimate Geek


  # 740456 5-Jan-2013 17:16
Send private message

LifeSteala: This is normal and you haven't missed anything obvious. Our box use to freeze and lock up once a week since it first was released and since the last update it lasts 3 weeks now. The problem now is when it gets to the 3 week mark the system gets slower and slow. Regular reboot is required for full functioning box.


The thing is it always locks up after only a few hours. I could accept, sort of, locking-up up every few weeks but it locks  up only what seems only a few hours. For example, it always locks up overnight.  I can not recall one occasion since I have had the TBox, which was just before Christmas, that when I go to watch TV, the TBox has not locked up and required a re-boot.  

I can't/won't accept this situation and will cancel my subscription if this is normal behaviour.  I am really enjoying watching sport in HD but the frustration would be too much if every single time I want to watch TV and I need to re-boot.  I will happily pay more for a reliable service.




Tinshed
Wellington, New Zealand


146 posts

Master Geek


  # 740498 5-Jan-2013 20:03
Send private message

The boxes still have many issues, but it would appear that yours is especially bad.  

One thing you could try first is connect it up to your TV via something other than HDMI.  The TBox has lots of HDMI issues.  It might pay to first rule out an especially bad interaction with your particular equipment.

If it is still crashing more often than every couple of weeks, I would contact TCL ASAP and try to get it replaced.



40 posts

Geek


  # 741139 7-Jan-2013 15:52
Send private message

Feature update request:

When you are scrolling through the blue banner to preview other channels and times, clicking the "i" button gives the program info... however clicking the "i" button again doesn't return you to the banner, it closes all together...

Pls make the "i" button return you to the point you were browsing the blue banner.

TIA

277 posts

Ultimate Geek


  # 742152 9-Jan-2013 12:00
Send private message

Tinshed:
LifeSteala: This is normal and you haven't missed anything obvious. Our box use to freeze and lock up once a week since it first was released and since the last update it lasts 3 weeks now. The problem now is when it gets to the 3 week mark the system gets slower and slow. Regular reboot is required for full functioning box.


The thing is it always locks up after only a few hours. I could accept, sort of, locking-up up every few weeks but it locks  up only what seems only a few hours. For example, it always locks up overnight.  I can not recall one occasion since I have had the TBox, which was just before Christmas, that when I go to watch TV, the TBox has not locked up and required a re-boot.  

I can't/won't accept this situation and will cancel my subscription if this is normal behaviour.  I am really enjoying watching sport in HD but the frustration would be too much if every single time I want to watch TV and I need to re-boot.  I will happily pay more for a reliable service.


Update: Phoned TelstraClear and was advised, among other things to power off T-Box, then the modem, power on the modem and then the T-Box.  Was advised to do this every time I wanted to "re-boot" the T-Box. Did this and the lock up/freeze  problem persisted. TelstraClear eventually said they would send a technician - in eight days time.

I haven't tried the suggestion to try a different type of connection other than HDMI because, well, I shouldn't have to. Plus the Christmas tree is still up and makes it difficult to access the birds nest of wires, etc. behind the TV ;-)




Tinshed
Wellington, New Zealand


1026 posts

Uber Geek

Trusted

  # 742264 9-Jan-2013 13:55
Send private message


Update: Phoned TelstraClear and was advised, among other things to power off T-Box, then the modem, power on the modem and then the T-Box.  Was advised to do this every time I wanted to "re-boot" the T-Box. Did this and the lock up/freeze  problem persisted. TelstraClear eventually said they would send a technician - in eight days time.

I haven't tried the suggestion to try a different type of connection other than HDMI because, well, I shouldn't have to. Plus the Christmas tree is still up and makes it difficult to access the birds nest of wires, etc. behind the TV ;-)


This could be a heat issue in the summer.  The T-box gets really hot and if it overheats it freezers.

You could get four rubber feet to sit the unit on.  Cheap from a hardware store.  Get ones that are at least 10cm high. This will improve airflow under the unit.  Sounds bizarre I know but I did this when I was in Christchurch and it helped a lot.

277 posts

Ultimate Geek


  # 742273 9-Jan-2013 14:11
Send private message

kharris:

Update: Phoned TelstraClear and was advised, among other things to power off T-Box, then the modem, power on the modem and then the T-Box.  Was advised to do this every time I wanted to "re-boot" the T-Box. Did this and the lock up/freeze  problem persisted. TelstraClear eventually said they would send a technician - in eight days time.

I haven't tried the suggestion to try a different type of connection other than HDMI because, well, I shouldn't have to. Plus the Christmas tree is still up and makes it difficult to access the birds nest of wires, etc. behind the TV ;-)


This could be a heat issue in the summer.  The T-box gets really hot and if it overheats it freezers.

You could get four rubber feet to sit the unit on.  Cheap from a hardware store.  Get ones that are at least 10cm high. This will improve airflow under the unit.  Sounds bizarre I know but I did this when I was in Christchurch and it helped a lot.


I wondered about this, and thanks for the suggestion. The T-Box does sit on my DVD player and there is not a lot of room on top of the T-Box.  I may need *shudder* to get a new piece of furniture if this is the real problem. I'll see what I can do this regard.




Tinshed
Wellington, New Zealand


146 posts

Master Geek


  # 742275 9-Jan-2013 14:11
Send private message

Tinshed: I haven't tried the suggestion to try a different type of connection other than HDMI because, well, I shouldn't have to. Plus the Christmas tree is still up and makes it difficult to access the birds nest of wires, etc. behind the TV ;-)


Fair enough :)  Although it is unlikely to be an HDMI issue, it is a useful test, because if the TBox happens to not to be compatible with your TV or Receiver, replacing the T-Box may be a waste of time.  You will lose all your recordings and probably won't know for sure if it is fixed until after the tech has gone.


1 | ... | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Microsoft New Zealand Partner Awards results
Posted 18-Oct-2019 10:18


Logitech introduces new Made for Google keyboard and mouse devices
Posted 16-Oct-2019 13:36


MATTR launches to accelerate decentralised identity
Posted 16-Oct-2019 10:28


Vodafone X-Squad powers up for customers
Posted 16-Oct-2019 08:15


D Link ANZ launches EXO Smart Mesh Wi Fi Routers with McAfee protection
Posted 15-Oct-2019 11:31


Major Japanese retailer partners with smart New Zealand technology IMAGR
Posted 14-Oct-2019 10:29


Ola pioneers one-time passcode feature to fight rideshare fraud
Posted 14-Oct-2019 10:24


Spark Sport new home of NZC matches from 2020
Posted 10-Oct-2019 09:59


Meet Nola, Noel Leeming's new digital employee
Posted 4-Oct-2019 08:07


Registrations for Sprout Accelerator open for 2020 season
Posted 4-Oct-2019 08:02


Teletrac Navman welcomes AI tech leader Jens Meggers as new President
Posted 4-Oct-2019 07:41


Vodafone makes voice of 4G (VoLTE) official
Posted 4-Oct-2019 07:36


2degrees Reaches Milestone of 100,000 Broadband Customers
Posted 1-Oct-2019 09:17


Nokia 1 Plus available in New Zealand from 2nd October
Posted 30-Sep-2019 17:46


Ola integrates Apple Pay as payment method in New Zealand
Posted 25-Sep-2019 09:51



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.