Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


42 posts

Geek
+1 received by user: 1


Topic # 87505 30-Jul-2011 14:04
Send private message

Hello everyone I am new to the forums, and just after a bit of help.

I got telstra installed (Woooo finally), and they have installed my internet with a cable connection. Now I bought a wireless router, a D-Link N300. So it was frustrating because I put the static i.p in and all that jazz, but it just wouldn't work. The wireless bars would always have a exclamation mark, and it didn't work when I put the ethernet cable directly into the computer aswell.

I had the Telstra modem on, with an ethernet cable running from that into my main router ethernet connection, then out of the 1 of 4 ports I had the computer directly in, and it still wouldn't work.


Now there probably is a way to get it to work but I took it back today haha. I'm going to buy another one, may I please have some advise on a router to buy, and does anyone know how to get them up and running?

Thanks! Love George. Laughing

Create new topic
507 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 80

Subscriber

  Reply # 499791 30-Jul-2011 16:31
Send private message

did you have DHCP enabled on the lan side??





507 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 80

Subscriber

  Reply # 499792 30-Jul-2011 16:35
Send private message

did you have the cable from the telstra supplyed modem in the WAN port....
and have all neccary DNS info in the router as needed...







42 posts

Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 499805 30-Jul-2011 17:04
Send private message

Hey thanks for replying.

to be honest i'm not quite sure what enabling DHCP on the lan side means?

And what is the WAN port? And I think I had all the necessary information for the router, I had the DNS and the alternate DNS.


This is what the back for the router looked like. https://cdn.geekzone.co.nz/imagessubs/blog69e160ebea65747cf871067c48e1ff48.jpg


And in the port labeled "Internet" is where I had an ethernet cable running from the telstra modem.

6203 posts

Uber Geek
+1 received by user: 252

Trusted
Subscriber

  Reply # 499820 30-Jul-2011 17:39
Send private message

Hi George, the router you have purchased is just fine, i have installed a conciderable number of that model.

Dont know what you have done wrong, but there are builtin Wizards to setup both the WAN setup and Wireless setup, you should not have to concern yourself with DHCP setting or anything like that if you use the wizards.

If you have more troubles then maybe give me a PM and setup a phone call, often its fast to talk someone through the process than back and forth here.

Cyril



42 posts

Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 501018 2-Aug-2011 20:27
Send private message

Damn I took the router back haha. Should I go buy another one the same, or is there a better one i can buy?



42 posts

Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 505058 11-Aug-2011 15:58
Send private message

I fixed it everyone!

Everyone probably knows how, but incase there is someone reading that has the same problem, i'll tell you how I did it.

Plugged the computer straight into the router without a modem.
When Start>Run> Typed "cmd".
In the black box I typed "ipconfig" and found my gateway/i.p number.
I typed that into the web broswer.
There where you access you router, I clicked on having a static I.P, and put all the details of my modem that TCL gave me.
Reset my router, Plugged my modem back in.
Tadaaaa woohooo haha.

4409 posts

Uber Geek
+1 received by user: 826

Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 505084 11-Aug-2011 16:32
Send private message

^ reset or restart?







42 posts

Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 505729 12-Aug-2011 20:11
Send private message

Oh restart sorry

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Hawaiki Transpacific cable ready-for-service
Posted 20-Jul-2018 11:29


Microsoft Dynamics 365 Business Central launches
Posted 10-Jul-2018 10:40


Spark completes first milestone in voice platform upgrade
Posted 10-Jul-2018 09:36


Microsoft ices heated developers
Posted 6-Jul-2018 20:16


PB Technologies charged for its extended warranties and warned for bait advertising
Posted 3-Jul-2018 15:45


Almost 20,000 people claim credits from Spark
Posted 29-Jun-2018 10:40


Cove sells NZ's first insurance policy via chatbot
Posted 25-Jun-2018 10:04


N4L helping TAKA Trust bridge the digital divide for Lower Hutt students
Posted 18-Jun-2018 13:08


Winners Announced for 2018 CIO Awards
Posted 18-Jun-2018 13:03


Logitech Rally sets new standard for USB-connected video conference cameras
Posted 18-Jun-2018 09:27


Russell Stanners steps down as Vodafone NZ CEO
Posted 12-Jun-2018 09:13


Intergen recognised as 2018 Microsoft Country Partner of the Year for New Zealand
Posted 12-Jun-2018 08:00


Finalists Announced For Microsoft NZ Partner Awards
Posted 6-Jun-2018 15:12


Vocus Group and Vodafone announce joint venture to accelerate fibre innovation
Posted 5-Jun-2018 10:52


Kogan.com to launch Kogan Mobile in New Zealand
Posted 4-Jun-2018 14:34



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.