Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 
akshayogra
94 posts

Master Geek

Lifetime subscriber

  #1419900 3-Nov-2015 14:57
Send private message

I had similar problems with the auto config (albeit not with an ATA) but managed to change the config settings to make it work - can you list all the settings you have here? especially NAT/STUN settings, and what your gateways are etc.

Spong

805 posts

Ultimate Geek

Trusted

  #1420281 3-Nov-2015 22:40
Send private message

akshayogra: I had similar problems with the auto config (albeit not with an ATA) but managed to change the config settings to make it work - can you list all the settings you have here? especially NAT/STUN settings, and what your gateways are etc.


I've zipped up screen captures of my SPA112 configuration and placed them here:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/13300969/SPA112%20config.zip

Note: 2Talk reported the following:

There is a fault with the auto provisioning of the SPA 112's at the moment, unfortunately manual configuration will be required.

It is recommended to use the IP addresses instead of the host-names e.g. (27.111.14.65 vs sip.2talk.co.nz) as I have noticed some issues with the DNS lookups.






Tivo upgrades to operate with the new OzTivo EPG, support and service. Over 400 performed here so far. See: www.hillcrest.net.nz


 
 
 
 


akshayogra
94 posts

Master Geek

Lifetime subscriber

  #1420288 3-Nov-2015 22:58
Send private message

Have you tried playing with enabling/disabling STUN or manually specifying the port??
Also just because I have to ask - tried factory resetting it / updating firmware?

Spong

805 posts

Ultimate Geek

Trusted

  #1420524 4-Nov-2015 10:39
Send private message

akshayogra: Have you tried playing with enabling/disabling STUN or manually specifying the port??
Also just because I have to ask - tried factory resetting it / updating firmware?


I updated the firmware to the latest as soon as I got my ATA, and did a factory reset several times while trying to get auto-configuration to work without success, and again before doing the manual setup.

Now the good news. I disabled STUN and now the ATA operates without delay in either direction, with calls being connected without delay. If only I'd known that the optional STUN settings may have the side affect of causing long delays, I'd have tried that first. As long as my ATA continues to register reliably with 2Talk I'm all good now. Thanks for your suggestion. 

I'll give it a few days, and if all good, I'll migrate our home number over. It's actually a faxability number with Spark (not used for FAX) but allows us to have both business and home numbers on the same line. I'm hoping it won't be difficult having that faxability number ported to 2Talk. 




Tivo upgrades to operate with the new OzTivo EPG, support and service. Over 400 performed here so far. See: www.hillcrest.net.nz


akshayogra
94 posts

Master Geek

Lifetime subscriber

  #1420530 4-Nov-2015 10:54
Send private message

Awesome!! Yeah in my experience it was playing with STUN settings that fixed everything! No worries, glad to see it's working now

Stu

Stu
Hammered
5518 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  #1421066 4-Nov-2015 17:57
Send private message

@akshayogra Thanks for the tip on disabling STUN to sort out the delay with ingoing and outgoing calls. Had the same problem with an SPA112 here. Sorted now.

@Spong regarding the 09 issue with the Panasonic, could it be the Panasonic is configured that any number starting in '09' is local and to ignore the 09 and dial the local number only? (eg 091234567 would be dialled as 1234567 by the Panasonic, ignoring the 09). Our Panasonic is configured this way (It's not on a VOIP circuit). 

With regards to provisioning not working, thought as much as it wasn't working for me either, so manually configured the SPA112.




Keep calm, and carry on posting.


Spong

805 posts

Ultimate Geek

Trusted

  #1421290 4-Nov-2015 23:24
Send private message

Stu: @akshayogra Thanks for the tip on disabling STUN to sort out the delay with ingoing and outgoing calls. Had the same problem with an SPA112 here. Sorted now.

@Spong regarding the 09 issue with the Panasonic, could it be the Panasonic is configured that any number starting in '09' is local and to ignore the 09 and dial the local number only? (eg 091234567 would be dialled as 1234567 by the Panasonic, ignoring the 09). Our Panasonic is configured this way (It's not on a VOIP circuit). 

With regards to provisioning not working, thought as much as it wasn't working for me either, so manually configured the SPA112.


Yes, you're absolutely right about the Panasonic phone. It has a setting for "Area Code" and I must have entered our local area code of 09 at some stage in the past. Luckily I worked that one out back near the beginning of this thread. Once removed, all good. I'm really impressed with the service, features, cost and sound quality so far. Should have done this ages ago. 




Tivo upgrades to operate with the new OzTivo EPG, support and service. Over 400 performed here so far. See: www.hillcrest.net.nz


1 | 2 
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic





News »

Huawei launches IdeaHub Pro in New Zealand
Posted 27-Oct-2020 16:41


Southland-based IT specialist providing virtual services worldwide
Posted 27-Oct-2020 15:55


NASA discovers water on sunlit surface of Moon
Posted 27-Oct-2020 08:30


Huawei introduces new features to Petal Search, Maps and Docs
Posted 26-Oct-2020 18:05


Nokia selected by NASA to build first ever cellular network on the Moon
Posted 21-Oct-2020 08:34


Nanoleaf enhances lighting line with launch of Triangles and Mini Triangles
Posted 17-Oct-2020 20:18


Synology unveils DS16211+
Posted 17-Oct-2020 20:12


Ingram Micro introduces FootfallCam to New Zealand channel
Posted 17-Oct-2020 20:06


Dropbox adopts Virtual First working policy
Posted 17-Oct-2020 19:47


OPPO announces Reno4 Series 5G line-up in NZ
Posted 16-Oct-2020 08:52


Microsoft Highway to a Hundred expands to Asia Pacific
Posted 14-Oct-2020 09:34


Spark turns on 5G in Auckland
Posted 14-Oct-2020 09:29


AMD Launches AMD Ryzen 5000 Series Desktop Processors
Posted 9-Oct-2020 10:13


Teletrac Navman launches integrated multi-camera solution for transport and logistics industry
Posted 8-Oct-2020 10:57


Farmside hits 10,000 RBI customers
Posted 7-Oct-2020 15:32









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.