Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3 
thechatking
15 posts

Geek


  #917108 18-Oct-2013 16:38
Send private message

Hibino: manually set the DNS server fix this problem. or set up a script that do "ipconfig /flushdns" every few minutes also fix this problem if you don't want customize the DNS... Or just stay away from 8.1 before the new firmware for the route come up...XX

Yeah, I've set up manual DNS for the moment and it seems to be working.  Too late to stay away from 8.1 as I blindly upgraded straight away.  :)

Affiliate link
 
 
 

Affiliate link: Shop Mighty Ape for electronics, games, computers books and more.
Kensington
1 post

Wannabe Geek


  #917413 19-Oct-2013 14:58
Send private message

Hi
I had this problem with 8.1 preview and hoped it would be fixed in 8.1 RTM but no.  Am using the Google DNS as work around (thank you forum for steering me in this direction). 

Does anyone know how we know when a router firmware fix will becomes available?

Thanks

Regs
4065 posts

Uber Geek

Trusted
Snowflake

  #917544 19-Oct-2013 21:49
Send private message

wasabi2k:
thechatking: Maybe, but people on this thread have been reporting problems since September, so that's plenty of time to test hardware.


So which department at Telecom has dedicated testers testing every router they provide with every OS release?


this thread isnt in the telecom forum, so they might not have even known there was a problem, let alone tested it... did anyone log a ticket with them?






nathan
5695 posts

Uber Geek
Inactive user


  #917547 19-Oct-2013 21:55
Send private message

has anyone logged a call with Telecom support about this?

"Technicolor have engineered a firmware fix that will be incorporated in the next maintenance release.."

http://crowdsupport.telstra.com.au/t5/Home-Broadband/Windows-8-1-RTM-Technicolor-TG587n-v3-DNS-Issues/td-p/189123

thechatking
15 posts

Geek


  #917637 20-Oct-2013 09:19
Send private message

I emailed Telecom about it on Friday, but haven't had a reply yet.

hairy1
3162 posts

Uber Geek

ID Verified
Trusted
Lifetime subscriber

  #917639 20-Oct-2013 09:22
Send private message

Can one of the mods add [telecom technicolor] to the title of this thread? It might trigger a few users who would have otherwise missed this thread....




My views (except when I am looking out their windows) are not those of my employer.


kururunfa
1 post

Wannabe Geek


#917730 20-Oct-2013 14:02
Send private message

Have a look at this forum below,
Check my reply (Kururunfa) to a solution.
Solved it immediately on all three browsers and 2 computers.


http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-networking/webpage-cant-be-displayed/fcbe4d9e-4141-4266-92ab-30124950e27a?page=1&msgId=7e369522-b2d4-4ee8-b289-270c84606c86



nathan
5695 posts

Uber Geek
Inactive user


  #917734 20-Oct-2013 14:07
Send private message

changing your DNS to use a public DNS like Google 8.8.8.8 is a workaround not a fix

Technicolor will be releasing a firmware update to fix this issue from what I can gather

michaelmurfy
/dev/ttys0
11018 posts

Uber Geek

Moderator
ID Verified
Trusted
Lifetime subscriber

  #917739 20-Oct-2013 14:17
Send private message

There's a 1 click solution if you're running a Technicolor router, taken from the other thread. I've confirmed this script is indeed safe to execute:

l43a2: i have a script i can post that may help with this - credit to Jarrod

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27411242/dnsissues.bat check the bat to ensure its connecting to the right IP address for your gateway (VDSL MODEM ONLY) also make sure you have the telnet feature enabled!!




Michael Murphy | https://murfy.nz | https://keybase.io/michaelmurfy - Referral Links: Sharesies | Electric Kiwi
Are you happy with what you get from Geekzone? Please consider supporting us by making a donation.


Jarsky
142 posts

Master Geek


  #919508 22-Oct-2013 08:30
Send private message

The script was mainly for some small wifi fixes, but the main thing this does to fix the DNS issue is disable WANDownSpoofing which is what causes the intermittant no transfer issue.

Might want to try a factory reset first on the modem to see if that resolves the issue as I managed to get mine functioning fine after 2 factory resets without having to Disable this.

P.S You're welcome l43a2 :)

dpw

dpw
843 posts

Ultimate Geek

ID Verified
Trusted

  #929755 8-Nov-2013 21:33
Send private message

I have just returned to the Windows world, having been on OSX for the past 7 years. My new 8.1 Pro machine is indeed having this issue, except I have discovered a slight twist. My Chrome is running great guns in incognito mode!

Anyone else tried this out? Can't figure out what's different though. Chrome and IE in normal mode are just atrocious!




Android user, software developer, a semi-typical (not a gamer) geek, and a Bernese Mountain Dog nut!

http://savitarbernese.com | https://nz.linkedin.com/in/danywu


1 | 2 | 3 
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic





News and reviews »

Google Bringing First Cloud Region to Aotearoa New Zealand
Posted 10-Aug-2022 08:51


ANZ To Move to FIS Modern Banking Platform
Posted 10-Aug-2022 08:28


GoPro Hero10 Black Review
Posted 8-Aug-2022 17:41


Amazon to Acquire iRobot
Posted 6-Aug-2022 11:41


Samsung x LIFE Picture Collection Brings Iconic Moments in History to The Frame
Posted 4-Aug-2022 17:04


Norton Consumer Cyber Safety Pulse Report: Phishing for New Bait on Social Media
Posted 4-Aug-2022 16:50


Microsoft Announces New Solutions for Threat Intelligence and Attack Surface Management
Posted 3-Aug-2022 21:54


Seagate Addresses Hyperscale Workloads with Enterprise-Class Nytro SSDs
Posted 3-Aug-2022 21:50


Visa Launching Eco-friendly Payment Solutions in New Zealand
Posted 3-Aug-2022 21:48


NCR Delivers Services to Run Bank of New Zealand ATM Network
Posted 30-Jul-2022 11:06


New HP Portfolio Supports New Era of Hybrid Work
Posted 28-Jul-2022 17:14


Harman Kardon Launches Citation MultiBeam 1100 Soundbar
Posted 28-Jul-2022 17:10


Nanogirl Labs Launches Creator Project
Posted 28-Jul-2022 17:05


Marvel Snap Launches as an Action Collectible Card Game
Posted 26-Jul-2022 17:46


Jabra Talk 65 Review
Posted 26-Jul-2022 17:31









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.







GoodSync is the easiest file sync and backup for Windows and Mac