Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




1196 posts

Uber Geek
+1 received by user: 110


Topic # 145397 16-May-2014 20:21
Send private message

Hi folks,

I've got a few inbound mail connectors (mail-flow, connectors) set up in exchange online.  One of them is not working correctly and I need to edit it to check the parameters, however when I log into exchange online, the connectors link shows no connectors exist  (they are all working, just not visible). 

Does anyone know either how to edit the inbound connectors, or how to contact Microsoft in order to get support for exchange online.

Regards.






Software Engineer

 


Create new topic
2471 posts

Uber Geek
+1 received by user: 910

Subscriber

  Reply # 1046580 16-May-2014 20:26
Send private message

Does the get-receiveconnector cmdlet return them?




Windows 7 x64 // i5-3570K // 16GB DDR3-1600 // GTX660Ti 2GB // Samsung 830 120GB SSD // OCZ Agility4 120GB SSD // Samsung U28D590D @ 3840x2160 & Asus PB278Q @ 2560x1440
Samsung Galaxy S5 SM-G900I w/Spark



1196 posts

Uber Geek
+1 received by user: 110


  Reply # 1046624 16-May-2014 20:48
Send private message

Inphinity: Does the get-receiveconnector cmdlet return them?


How do you execute this on exchange online?

Update:  I have a PSSession open and imported, but the command isn't recognised.





Software Engineer

 


 
 
 
 


2471 posts

Uber Geek
+1 received by user: 910

Subscriber

  Reply # 1046639 16-May-2014 20:59
Send private message




Windows 7 x64 // i5-3570K // 16GB DDR3-1600 // GTX660Ti 2GB // Samsung 830 120GB SSD // OCZ Agility4 120GB SSD // Samsung U28D590D @ 3840x2160 & Asus PB278Q @ 2560x1440
Samsung Galaxy S5 SM-G900I w/Spark



1196 posts

Uber Geek
+1 received by user: 110


  Reply # 1046674 16-May-2014 21:22
Send private message

As I have mentioned above (you may have missed the update), I have a power shell session, but Get-ReceiveConnector appears not to be a valid command for online.  I have tried using some of the mailflow commandlets, but don't get any response (there doesn't seem to be a command to list current connectors)





Software Engineer

 


2471 posts

Uber Geek
+1 received by user: 910

Subscriber

  Reply # 1046686 16-May-2014 21:38
Send private message

Hrmm, ok yeah, it appears that only works in an on-premise Exchange installation. Sorry, I thought all the Exchange 2013 cmdlets were valid in Exchange Online also. Is this a Hybrid installation or purely Exchange Online? The account you're using is a GlobalAdministrator (Possibly called TenantsAdmin or Organization Management on your specific plan type etc) in Exchange Online? I think it's specifically theTransport Rules role, but if you don't have this connectors may not be visible.

Failing that, you may have to log a ticket with MS support, form the MSOnline portal. If it's part of an Office365 subscription, then on the O365 admin panel there is a "Support" option on the left menu, which then has a New Service Request option. Sorry, I don't have an Exch-only login at the moment to see where it is for those accounts.




Windows 7 x64 // i5-3570K // 16GB DDR3-1600 // GTX660Ti 2GB // Samsung 830 120GB SSD // OCZ Agility4 120GB SSD // Samsung U28D590D @ 3840x2160 & Asus PB278Q @ 2560x1440
Samsung Galaxy S5 SM-G900I w/Spark



1196 posts

Uber Geek
+1 received by user: 110


  Reply # 1046708 16-May-2014 22:05
Send private message

Thanks, I logged a support request.  I suspect that an upgrade has occurred since I set the connectors up and they need to be re-set or something - its just a pure exchange online account.





Software Engineer

 


4935 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1314

Trusted
Microsoft

  Reply # 1046798 17-May-2014 06:26
Send private message

log into your account on the Microsoft Online Portal and click the Support tab



1196 posts

Uber Geek
+1 received by user: 110


  Reply # 1048789 20-May-2014 13:29
Send private message

Just an update on this, I logged a job by phone and received a support ticket.  This morning whilst sending an email to the technician who was assigned to the job, I found there are actually two sets of connectors

The first set appears when logging into Exchange Online are under Mailflow, Connectors - these were what I thought I had set my connectors in.

To get to the second set, when logged into the Exchange Online service as above, I thought one just selected 'Admin, Office 365' - however, one needs to actually select 'Outlook" to load the outlook web app,  'Options' from the gear menu (which returns to Office 365 - but I suspect the consumer version which I use, not the business version), then on the account screen, there is a menu option 'Connected Accounts' where my connectors are displayed.

Now I just need to resolve with the Hotmail connector is not deleting messages from Hotmail once they have been retrieved.





Software Engineer

 


Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Chow brothers plan to invest NZ$100 million in technology
Posted 24-Sep-2017 16:24


Symantec protects data everywhere with Information Centric Security
Posted 21-Sep-2017 15:33


FUJIFILM introduces X-E3 mirrorless camera with wireless connectivity
Posted 18-Sep-2017 13:53


Vodafone announces new plans with bigger data bundles
Posted 15-Sep-2017 10:51


Skinny launches phone with support for te reo Maori
Posted 14-Sep-2017 08:39


If Vodafone dropping mail worries you, you’re doing online wrong
Posted 11-Sep-2017 13:54


Vodafone New Zealand deploy live 400 gigabit system
Posted 11-Sep-2017 11:07


OPPO camera phones now available at PB Tech
Posted 11-Sep-2017 09:56


Norton Wi-Fi Privacy — Easy, flawed VPN
Posted 11-Sep-2017 09:48


Lenovo reveals new ThinkPad A Series
Posted 8-Sep-2017 14:37


Huawei passes Apple for the first time to capture the second spot globally
Posted 8-Sep-2017 10:45


Vodafone initiative enhances te reo Maori pronunciation on Google Maps
Posted 8-Sep-2017 10:40


Voyager Internet expand local internet phone services company with Conversant acquisition
Posted 6-Sep-2017 18:27


NOW Expands in to Tauranga
Posted 5-Sep-2017 18:16


Windows 10 Fall Creators Update coming Oct. 17
Posted 4-Sep-2017 14:10



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.