Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




19 posts

Geek


# 223640 10-Oct-2017 14:29
Send private message

Hi guys

 

Long time since I've been here but something has stumped me. I cant get remote access to work on plex! I am with 2degrees and have a static ip address and a made my computer an exposed host but plex just never wants to work remotely. Am i doing something wrong or is the isp blocking that port number?

 

 

 

Thanks in advance 
Will


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
/dev/null
9024 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  # 1880359 10-Oct-2017 14:33
Send private message

Don't make your computer an exposed host ever as it is a massive security risk. You should just be able to have UPnP forward the port automatically if you're using a Fritz!Box.

 

I would say the problem here is Windows Firewall not allowing the Plex app through or your firewall is in public mode.







19 posts

Geek


  # 1880363 10-Oct-2017 14:39
Send private message

Right so i turned that off :P UPnP will not seem to forward the port and yes i do have a FritzBox 7490 and the fritz wont let me forward the port manually (32400) stays greyed out but other ones are green. It will forward other applications just not plex. Plex is allowed through the firewall aswell. Ive tried on a VM (Linux) and same story. Just about to pull out my laptop and try on that.


 
 
 
 


/dev/null
9024 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  # 1880371 10-Oct-2017 14:48
Send private message

Have you tried another service for example a web server on your VM?







19 posts

Geek


  # 1880389 10-Oct-2017 14:52
Send private message

Yes web servers and FTP RDP all work execpt for Plex. That's why its annoying me.


290 posts

Ultimate Geek


  # 1880401 10-Oct-2017 15:30
Send private message

Do you use a VPN - I happily ran Plex through 2Degrees and a fritzbox for quite a while, recently changed my router is all.

 

 

 

A VPN does complicate it a bit, hence the question - and would require a bit more explanation.

 

 

 

If you don't use a VPN on the VM/Server, here's a few parts to check:

 

 

 

1) Plex Media Server correctly configured to use a port of your choosing, lets use 3200 which is the default AND Remote Access is enabled.

 

2) Windows Firewall is configured to allow the same port.. or the application in and out - you can always momentarily disable your Windows Firewall, test, then re-enable .. if it works you know it's the firewall.

 

3) Router - I manually created a port forward for this, so it definitely is possible on the Fritzbox. It's been too long for me to remember exact steps but the Fritzbox usually makes it easy though.. make sure you're in Advanced view though.

 

 

 

If it is VPN, I'll add another comment when time allows!


xpd

SysOp
10246 posts

Uber Geek

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  # 1880402 10-Oct-2017 15:33
Send private message

Using default Plex remote settings ? If so, I noticed there seemed to be some bug a few versions back where even though I had enabled the ports etc it wouldnt connect until I manually set the port in Plex - to the same default port. Its worked fine ever since.

 

 





XPD / Gavin / DemiseNZ

 

Server : i5-3470s @ 3.50GHz  16GB RAM  Win 10 Pro    Workstation : Ryzen 5 3600 / 16GB DDR4 / RX580 4GB    Console : Xbox One

 

Now on BigPipe 100/100 and 2Talk  Add me on Steam   My Lego

 

*** AMIGA UNLIMITED REDUX BBS - SOON***


4667 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1880421 10-Oct-2017 15:58
2 people support this post
Send private message

I use a manual port forward to my machine (have done since using gargoyle on a tp link wr1043nd).  

 

Just make sure for your manual port forward (if a different port) you forward to port 32400 on your plex server port.

 

 





Previously known as psycik

OpenHAB: Gigabyte AMD A8 BrixOpenHAB with Aeotech ZWave Controller, Raspberry PI, Wemos D1 Mini, Zwave, Xiaomi Humidity and Temperature sensors and Bluetooth LE Sensors
Media:Chromecast v2, ATV4, Roku3, HDHomeRun Dual
Windows 10
Host (Plex Server/Crashplan): 2x2TB, 2x3TB, 1x4TB using DriveBender, Samsung 850 evo 512 GB SSD, Hyper-V Server with 1xW10, 1xW2k8, 2xUbuntu 16.04 LTS, Crashplan, NextPVR channel for Plex,NextPVR Metadata Agent and Scanner for Plex


 
 
 
 


3383 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1881808 11-Oct-2017 10:38
Send private message

The other day my remote access to plex stopped working for some reason, after years working fine. After some confusion caused by installing a new version on the server, which logged out my account on the server,  then accidentally logging in with a google account (don't think they had the login with google\facebook options when I first did it) whereas my original was just a plex email\password so I ended up with the wrong "account" claiming my server, I finally got things working again by deleting the server on the google account, logging in and claiming the server with the right account, then manually port forwarding as @davidcole suggests above.


6057 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  # 1881817 11-Oct-2017 10:51
Send private message

Remote access only works using HTTPS now IIRC.  You need to make sure your client side is accessing HTTPS and that your server is publishing as HTTPS.  Then just port forward one port from outside to your server (32400 I believe is the default Plex port).  

 

It's all made a lot simpler if you have a Plex Pass subscription.




19 posts

Geek


  # 1881822 11-Oct-2017 11:01
Send private message

Hey guys

 

 

 

So it turns out it fixed its self overnight and then boom not working again. The ports are still registering as not open. But it works on plex.tv/web and finally went green with out my interaction then failed again. I have plex pass. Do you want me to post my settings from the router and from plex? Just to make sure i have it right?


4667 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1881825 11-Oct-2017 11:03
Send private message

revolution488:

 

Hey guys

 

 

 

So it turns out it fixed its self overnight and then boom not working again. The ports are still registering as not open. But it works on plex.tv/web and finally went green with out my interaction then failed again. I have plex pass. Do you want me to post my settings from the router and from plex? Just to make sure i have it right?

 

 

 

 

No harm.  Just let us know which machines it's talking to when you post settings.





Previously known as psycik

OpenHAB: Gigabyte AMD A8 BrixOpenHAB with Aeotech ZWave Controller, Raspberry PI, Wemos D1 Mini, Zwave, Xiaomi Humidity and Temperature sensors and Bluetooth LE Sensors
Media:Chromecast v2, ATV4, Roku3, HDHomeRun Dual
Windows 10
Host (Plex Server/Crashplan): 2x2TB, 2x3TB, 1x4TB using DriveBender, Samsung 850 evo 512 GB SSD, Hyper-V Server with 1xW10, 1xW2k8, 2xUbuntu 16.04 LTS, Crashplan, NextPVR channel for Plex,NextPVR Metadata Agent and Scanner for Plex




19 posts

Geek


  # 1881830 11-Oct-2017 11:12
Send private message

So here are my settings it might look green but there are the port is not open what so ever and the fritz isnt lighting it up green and i cant access it on plex.tv/web at all. Just my desktop over ethernet via fritzbox to ONT to my phone on mobile data.

 

 

 

 

 


588 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  # 1881897 11-Oct-2017 12:04
Send private message

Settings should be:

 

Plex > Manually specify public port: 32400

 

Router > Port to device: 32400 to port 32400

 

Router > Port requested externally (IPv4): 32400

 

Or:

 

Plex > Manually specify public port: 50000

 

Router > Port to device: 32400 to port 32400

 

Router > Port requested externally (IPv4): 50000

 

 

 

Edit: @sidefx is correct internal port doesn't change.


3383 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1881902 11-Oct-2017 12:11
One person supports this post
Send private message

solutionz:

 

 

 

Plex > Manually specify public port: 50000

 

Router > Port to device: 50000 to port 50000

 

Router > Port requested externally (IPv4): 50000

 

 

 

 

Are you sure on that one? I thought I read somewhere when troubleshooting my issues that plex always used 32400 internally so only the external port would be different... maybe wrong though.  I ended up just using the default port both internally and externally and it worked so I didn't bother going further. Some may argue that choosing a non-standard external port is better but meh.




19 posts

Geek


  # 1881904 11-Oct-2017 12:13
Send private message

Just tried that to no avail both ports port 50000 and port 32400 still fails to connect on mobile or another computer over the internet

 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Vodafone integrates eSIM into device and wearable roadmap
Posted 17-Jan-2020 09:45


Do you need this camera app? Group investigates privacy implications
Posted 16-Jan-2020 03:30


JBL launches headphones range designed for gaming
Posted 13-Jan-2020 09:59


Withings introduces ScanWatch wearable combining ECG and sleep apnea detection
Posted 9-Jan-2020 18:34


NZ Police releases public app
Posted 8-Jan-2020 11:43


Suunto 7 combine sports and smart features on new smartwatch generation
Posted 7-Jan-2020 16:06


Intel brings innovation with technology spanning the cloud, network, edge and PC
Posted 7-Jan-2020 15:54


AMD announces high performance desktop and ultrathin laptop processors
Posted 7-Jan-2020 15:42


AMD unveils four new desktop and mobile GPUs including AMD Radeon RX 5600
Posted 7-Jan-2020 15:32


Consolidation in video streaming market with Spark selling Lightbox to Sky
Posted 19-Dec-2019 09:09


Intel introduces cryogenic control chip to enable quantum computers
Posted 10-Dec-2019 21:32


Vodafone 5G service live in four cities
Posted 10-Dec-2019 08:30


Samsung Galaxy Fold now available in New Zealand
Posted 6-Dec-2019 00:01


NZ company oDocs awarded US$ 100,000 Dubai World Expo grant
Posted 5-Dec-2019 16:00


New Zealand Rugby Selects AWS-Powered Analytics for Deeper Game Insights
Posted 5-Dec-2019 11:33



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.