Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




5260 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2498


Topic # 226233 27-Dec-2017 10:30
Send private message quote this post

I have issues with Edge, IE, and the Netflix app freezing on a win 10 Intel Nuc (7th gen) I'm using as HTPC.
On Edge, Netflix will eventually (after several minutes wait) get past the login/profile selection page, but then won't load any selected content.  If I click the screen, I get a generic Edge message, "Netflix is not responding".
Chrome works fine for Netflix on the same PC.  Netflix content selected loads and streams effectively instantly.  Chrome has a 720p resolution limit.  I'd like to eventually use the Nuc with a 4k display, but not if I'm still stuck at 720p resolution.

 

AFAICT, I've got the latest and correct Intel m/b and graphics drivers for the Nuc.  AFAIK, BIOS settings in the Nuc are default. 

 

Edge, the Netflix app, and IE work perfectly on another PC (laptop) I have when connected to the same screen with the same cable. It's not a net speed issue, I'm getting consistent 65/25 mbps.

 

Both machines are running the same updated version of Chrome, IE, Edge, the Netflix app, and Windows version.

 

Google and Netflix online help haven't been my friend - I do get quite a few hits when searching, but nothing relevant.

 

Any suggestions as to what to try?  Posted in this forum, as it seems to me to be a Windows issue - more than a Netflix problem.


Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic


5260 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2498


  Reply # 1925755 27-Dec-2017 16:04
Send private message quote this post

After waiting for about 5 minutes, Netflix on Edge unfreezes, and I was able to load a log (ctrl|shift|alt|d).

 

This is it:

 

 

Version: 5.0008.235.031
Esn: NFCDIE-02-E2CW0U87PW67NH15VDJRJMVJC62FH7
PBCID: 6.4B_HeI6elKQ173V9UbBTtXI4RgFN38Hp96CRHwO2ujk
UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/58.0.3029.110 Safari/537.36 Edge/16.16299

 

MovieId: 80119234
TrackingId: 14170286
Xid: 15143420599274 (15143420599274)
Position: 529.331
Duration: 7066.000
Volume: 100%

 

Player state: Normal
Buffering state: Normal
Rendering state: Playing

 

Playing bitrate (a/v): 96 / 2740 (1920x1080)
Playing/Buffering vmaf: 99/99
Buffering bitrate (a/v): 96 / 2740
Buffer size in Bytes (a/v): 2966669 / 76511653
Buffer size in Bytes: 79478322
Buffer size in Seconds (a/v): 238.711 / 226.669

 

Current CDN (a/v): c001.chc001.callplus.isp.nflxvideo.net, Id: 36677 / c001.chc001.callplus.isp.nflxvideo.net, Id: 36677

 

Audio Track: en, Id: A:1:1;2;en;1;, Channels: 2.0, Codec: audio/mp4;codecs=mp4a.40.2
Video Track: Codec: video/mp4;codecs=avc1.640028 (avc)
Timed Text Track: en, Profile: nflx-cmisc, Id: T:1:0;1;en;1;1;

 

Framerate: NaN
Current Dropped Frames: 0
Total Frames: 4551
Total Dropped Frames: 0
Total Corrupted Frames: 0
Total Frame Delay: 433
Main Thread stall/sec: DISABLED
VideoDiag: ConstrictionActive=false,Status=TrustEstablished,readyState=4,currentTime=529.4252718,pbRate=1,audioBuffered=64.000,audioRanges=512.0426666-576.0426666,videoBuffered=40.000,videoRanges=524-564,duration=7066.4960

 

Throughput: 47922 kbps

 

 

Something clearly isn't right - that final throughput figure is nuts.

 

I note that after leaving it playing for a few minutes, the throughput rate drops - a bit - but currently it's at about 38 Mbps while streaming a 1080p program.

 

Here's the same show using the same account, but on the other PC - which loaded instantly. Throughput 5519 kbps (about what I'd expect).

 

I note that Status=TrustEstablished is displayed on the PC not working properly (Intel Nuc) but Status=UnknownFailure on the older PC which is working just fine.

 

 

 

 

Version: 5.0008.235.031
Esn: NFCDIE-02-E34J1PA1D0EL6RUMN17PQR88NT8RU0
PBCID: 6.FFCEX20aSSt4M7DPmOgMOOjFPh_9cuEMS83U16EYIqE
UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/58.0.3029.110 Safari/537.36 Edge/16.16299

 

MovieId: 80119234
TrackingId: 14170033
Xid: 15143436130387 (15143436130387)
Position: 1548.011
Duration: 7066.000
Volume: 100%

 

Player state: Normal
Buffering state: Normal
Rendering state: Playing

 

Playing bitrate (a/v): 96 / 2740 (1920x1080)
Playing/Buffering vmaf: 99/99
Buffering bitrate (a/v): 96 / 2740
Buffer size in Bytes (a/v): 2373203 / 60034942
Buffer size in Bytes: 62408145
Buffer size in Seconds (a/v): 180.031 / 171.989
Current CDN (a/v): c001.chc001.callplus.isp.nflxvideo.net, Id: 36677 / c001.chc001.callplus.isp.nflxvideo.net, Id: 36677

 

Audio Track: en, Id: A:1:1;2;en;1;, Channels: 2.0, Codec: audio/mp4;codecs=mp4a.40.2
Video Track: Codec: video/mp4;codecs=avc1.640028 (avc)
Timed Text Track: en, Profile: nflx-cmisc, Id: T:1:0;1;en;1;1;

 

Framerate: NaN
Current Dropped Frames: 0
Total Frames: 1541
Total Dropped Frames: 0
Total Corrupted Frames: 0
Total Frame Delay: 0
Main Thread stall/sec: DISABLED
VideoDiag: ConstrictionActive=false,Status=UnknownFailure,readyState=4,currentTime=1548.1210079,pbRate=1,audioBuffered=64.000,audioRanges=1520.0426666-1584.0426666,videoBuffered=36.000,videoRanges=1544-1580,duration=7066.4960

 

Throughput: 5519 kbps

 

 

 




5260 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2498


  Reply # 1925773 27-Dec-2017 16:31
Send private message quote this post

I've cleared cache on both machines, including using the netflix https://www.netflix.com/clearcookies (Edit - to remove that as a link as if you click on it, it'll remove your auto logon etc)

 

I've also had a completely unproductive online chat with Netflix.

 

In my opinion, it looks like something broken with Edge and IE, with the latest win 10 updates, on HDCP 2.2 intel machines.  Netflix folk though don't agree, as it should have come up with an HDCP error message - not just frozen. If anybody has any suggestions, then please fire ahead.


 
 
 
 




5260 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2498


  Reply # 1925803 27-Dec-2017 17:52
Send private message quote this post

Panic over - problem sorted.

 

Ran the Intel driver update and support assistant, a new bios and graphics driver updates for Nucs had arrived since I last looked a month or so ago, I installed those - and Netflix now works fine on the app and Edge.  The high throughput was possibly unrelated to the freezing/crashing - it's still high (~30 Mbps) when it's buffering well ahead - on a fast ethernet connection - then slows.  I haven't tried, but guess on wifi the data rate will be much slower but it won't buffer as far ahead and probably won't display at as high bitrate.


Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Spark doubles down on wireless broadband
Posted 24-Jan-2018 15:44


New Zealand's IT industry in 2018 and beyond
Posted 22-Jan-2018 12:50


Introducing your new workplace headache: Gen Z
Posted 22-Jan-2018 12:45


Jucy set to introduce electric campervan fleet
Posted 22-Jan-2018 12:41


Hawaiki cable system will be ready for service in June 2018
Posted 22-Jan-2018 12:32


New Zealand hits peak broadband data
Posted 18-Jan-2018 12:21


Amazon Echo devices coming to New Zealand early February 2018
Posted 18-Jan-2018 10:53


$3.74 million for new electric vehicles in New Zealand
Posted 17-Jan-2018 11:27


Nova 2i: Value, not excitement from Huawei
Posted 17-Jan-2018 09:02


Less news in Facebook News Feed revamp
Posted 15-Jan-2018 13:15


Australian Government contract awarded to Datacom Connect
Posted 11-Jan-2018 08:37


Why New Zealand needs a chief technology officer
Posted 6-Jan-2018 13:59


Amazon release Silk Browser and Firefox for Fire TV
Posted 21-Dec-2017 13:42


New Chief Technology Officer role created
Posted 19-Dec-2017 22:18


All I want for Christmas is a new EV
Posted 19-Dec-2017 19:54



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.