Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




6039 posts

Uber Geek
+1 received by user: 158

Trusted

Topic # 78940 10-Mar-2011 18:22
Send private message

Hi, has anyone had recent issues with FF and Chrome (may be Mozilla issue as they are common) that wont play videos. The video screen remains black the stream shows the file loading (no buffering issues). Sound is ok. Also when you touch the stream cursor the action of the cursor ghosts and the trails of the cursor and time stamps remain.

Using IE there is no issues with youtube.

I guess it could be a performance issue with this particular machine (its old but not that out of whack) however while playing a video the CPU loading is only around 20% and RAM usage less than 50% of physical, oh and its an XP machine with thats all uptodate.

In the past few days there has been a flurry of updates both FF, Adobe Flash and XP, so me thinks one of those has popped a clog.

Any help is appreciated.

Cyril

Create new topic
51 posts

Master Geek


  Reply # 447380 10-Mar-2011 18:44
Send private message

Not on youtube but I often get [Flash 10 is required] on tumblr. Most recently, videos would play from a tags page but errored on the post's page.

1413 posts

Uber Geek
+1 received by user: 11


  Reply # 447449 10-Mar-2011 23:21
Send private message

i would check that the flash plugin is working in firefox and not disabled.




gz ftw


 
 
 
 




6039 posts

Uber Geek
+1 received by user: 158

Trusted

  Reply # 447468 11-Mar-2011 08:16
Send private message

Hi, thanks for the response, just an to clarify, before I created this thread I had used the adobe flash unstall tool, then reinstalled the lattest flash software for Mozilla (ie FF and Chrome), the plugin reports its all ok.

I think you are on to something gible, I just read the article on the 1996 earthquake doco on stuff, so went to youtube searched to find the clip, and it played but was black and the controls trailed. Went back to the stuff story, clicked on the embedded tag in the page, it played flawlessly.

I have two other machines that are running the same XP update state, same version of FF and Flash plugins, they work just fine, so its something about this machines hardware combo and the plugin, very annoying.

Cyril



6039 posts

Uber Geek
+1 received by user: 158

Trusted

  Reply # 447470 11-Mar-2011 08:19
Send private message

Oh, and do check out that doco, the director uploaded it yesterday (after an edit to make it current), its very scary how all that happened was well understood by the geo community and employees in the council, it was chillingly accurate.

http://www.youtube.com/watch?v=NkTy6ogLDX8&feature=player_embedded


Below is an example of what I mean with the trailing control buttons.





Cyril

1413 posts

Uber Geek
+1 received by user: 11


  Reply # 447501 11-Mar-2011 10:25
Send private message

graphics card up to date drivers?




gz ftw




6039 posts

Uber Geek
+1 received by user: 158

Trusted

  Reply # 447502 11-Mar-2011 10:30
Send private message

Hi, yes will look into that, but should note, this all worked just fine till a couple of days ago.

Cheers
Cyril

2586 posts

Uber Geek
+1 received by user: 193

Trusted

  Reply # 447503 11-Mar-2011 10:37
Send private message

Perhaps a windows update has caused a conflict somewhere with your video driver.. Wasn't Tuesday patch day?

Is your PC set up to automatically update?




Check out my LPFM Radio Station at www.thecheese.co.nz cool

 

 

 

Use this link to sign up to Bigpipe broadband and you'll get $20 off your first bill: Referral Link




6039 posts

Uber Geek
+1 received by user: 158

Trusted

  Reply # 447505 11-Mar-2011 10:43
Send private message

Hi, yes it was and as noted in the original post the machine has had a flurry of updates, which I am sure is the issue, but odd that IE (which i know uses a different flash code set) works ok, and it all works if I use an embedded flash youtube client

Anyway will check out the drivers

Cyril



6039 posts

Uber Geek
+1 received by user: 158

Trusted

  Reply # 447510 11-Mar-2011 10:54
Send private message

OK, updated the video driver, ATI Mobile 9000 chipset (yes old but good old tosh laptop) and still no go.

Cyril

2424 posts

Uber Geek
+1 received by user: 531


  Reply # 447514 11-Mar-2011 11:19
Send private message

a few people have your problem and it seems to be the Adobe flash version 10.2.152.32 that is causing problems , just go back to an earlier version and it fixes it.

http://kb2.adobe.com/cps/142/tn_14266.html



6039 posts

Uber Geek
+1 received by user: 158

Trusted

  Reply # 447517 11-Mar-2011 11:23
Send private message

Cheers, seems a common issue, currently running older version of Skype for very similar reasons (differernt machine to the one we are dealing with here though).

Cyril



6039 posts

Uber Geek
+1 received by user: 158

Trusted

  Reply # 447523 11-Mar-2011 11:45
Send private message

Hi, rolled back to 10.1, all good, thanks for the help. I did a bit more of a search around regarding this issue with 10.2.152.32 and did find a few folk in the same boat, but little if any help back from Adobe, sigh.

Cyril

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Phone prices rising as users move upmarket
Posted 24-Nov-2017 17:16


Talking net neutrality on RNZ Nine-to-Noon
Posted 24-Nov-2017 12:11


Air New Zealand experiments with blockchain technology
Posted 23-Nov-2017 15:39


Symantec selects Amazon Web Services to deliver cloud security
Posted 23-Nov-2017 10:40


New Zealand Ministry of Education chooses Unisys for cloud-based education resourcing management system
Posted 22-Nov-2017 22:00


Business analytics software powers profits for NZ wine producers
Posted 22-Nov-2017 21:52


Pyrios strikes up alliance with Microsoft integrator UC Logiq
Posted 22-Nov-2017 21:51


The New Zealand IT services ecosystem - it's all digital down here
Posted 22-Nov-2017 21:49


Volvo to supply tens of thousands of autonomous drive compatible cars to Uber
Posted 22-Nov-2017 21:46


From small to medium and beyond: Navigating the ERP battlefield
Posted 21-Nov-2017 21:12


Business owners: ERP software selection starts (and finishes) with you
Posted 21-Nov-2017 21:11


Why I'm not an early adopter
Posted 21-Nov-2017 10:39


Netatmo launches smart home products in New Zealand
Posted 20-Nov-2017 20:06


Huawei Mate 10: Punchy, long battery life, artificial intelligence
Posted 20-Nov-2017 16:30


Propel launch Disney Star Wars Laser Battle Drones
Posted 19-Nov-2017 21:26



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.