Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




4205 posts

Uber Geek


# 143422 14-Apr-2014 20:45
Send private message

Hi all,
I have one single customer using Trust Power for their UFB connection and it is causing me a few nightmares.

Set up is rather simple, they simply have a Ubiquiti EdgeRouter Lite and a bit of gear behind it on the LAN.

Trust Power use DHCP on VLAN 10 to connect their clients. So router is set up like that. Normal NAT masquerade and an incoming firewall for IN & LOCAL. Dead simple.

Problem I have is it keeps dropping the WAN connection. It needs a reboot to get a WAN address again. When it happens they ring Trust Power and Trust Power say 'ERMEGHERD you aren't using our router!' - which is a bog standard netcomm thing. And tell them to plug that in and of course it fires up because a reboot has occurred. I haven't left the netcomm plugged in for an extended period to see if stays connected as the firewall isn't configured on it so their VoIP stuff stops working and frankly I don't want to even bother with it because I have had issues with netcomm in the past.

I have the same config for the router running at other sites with no issue but I'm not ruling it out although do have a fair amount of confidence in it.

My question is has anyone had issues with Trust Power and made any particular config changes? There just isn't that much I can change really so at a bit of a loss.

Thanks in advance,
Sam

Create new topic
334 posts

Ultimate Geek

Trusted
WorldxChange

  # 1025341 15-Apr-2014 08:10
Send private message

Could be a number of different things, CPE, Optical levels (fibre may need to be cleaned and re-terminated), LT Card at the cabinet.  

Very hard to say unfortunately,  best bet would be to see if it happens with the Trust Power kit if possible (if you're unable to replace the current CPE). 







3885 posts

Uber Geek

Subscriber

  # 1031201 25-Apr-2014 16:29

Only guessing but do trustpower ping the router or do something else similar to see if the connection is still live? If so then your firewall config could be blocking it and they then disconnect you. Im using the Edge Router lite myself on Snap UFB. No connection problems for me. But Snap use PPPoE instead of DHCP..

If you unplug then plug back in the ethernet cable between the ONT and the Edge router. Does that fix the connection?

 
 
 
 


2389 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1031203 25-Apr-2014 16:35
Send private message

Check the DHCP Lease time given and see if the time it "stops working" is when the DHCP lease time runs out (and your router doesn't renew it in time and doesn't try and renew it from scratch)



11 posts

Geek


  # 1032243 27-Apr-2014 22:04
Send private message

Hi, can you confirm that this is still an issue?  Ta.

Create new topic



Switch your broadband provider now - compare prices


Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Microsoft New Zealand Partner Awards results
Posted 18-Oct-2019 10:18


Logitech introduces new Made for Google keyboard and mouse devices
Posted 16-Oct-2019 13:36


MATTR launches to accelerate decentralised identity
Posted 16-Oct-2019 10:28


Vodafone X-Squad powers up for customers
Posted 16-Oct-2019 08:15


D Link ANZ launches EXO Smart Mesh Wi Fi Routers with McAfee protection
Posted 15-Oct-2019 11:31


Major Japanese retailer partners with smart New Zealand technology IMAGR
Posted 14-Oct-2019 10:29


Ola pioneers one-time passcode feature to fight rideshare fraud
Posted 14-Oct-2019 10:24


Spark Sport new home of NZC matches from 2020
Posted 10-Oct-2019 09:59


Meet Nola, Noel Leeming's new digital employee
Posted 4-Oct-2019 08:07


Registrations for Sprout Accelerator open for 2020 season
Posted 4-Oct-2019 08:02


Teletrac Navman welcomes AI tech leader Jens Meggers as new President
Posted 4-Oct-2019 07:41


Vodafone makes voice of 4G (VoLTE) official
Posted 4-Oct-2019 07:36


2degrees Reaches Milestone of 100,000 Broadband Customers
Posted 1-Oct-2019 09:17


Nokia 1 Plus available in New Zealand from 2nd October
Posted 30-Sep-2019 17:46


Ola integrates Apple Pay as payment method in New Zealand
Posted 25-Sep-2019 09:51



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.