Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




4505 posts

Uber Geek

Trusted

# 177838 15-Aug-2015 18:45
Send private message

I was transferring to a new case and once transferred connected it all up and nada.  No lights, beeps or attempts for the fans to spin.

How would I go about determining if it's the CPU or the motherboard?  Would it be worth taking to a repair shop?  Could they diagnose it?  I don't mind replacing one of the other if I've busted it, but wouldn't mind knowing for sure which one it is.





Previously known as psycik

OpenHAB: Gigabyte AMD A8 BrixOpenHAB with Aeotech ZWave Controller, Raspberry PI, Wemos D1 Mini, Zwave, Xiaomi Humidity and Temperature sensors and Bluetooth LE Sensors
Media:Chromecast v2, ATV4, Roku3, HDHomeRun Dual
Windows 10
Host (Plex Server/Crashplan): 2x2TB, 2x3TB, 1x4TB using DriveBender, Samsung 850 evo 512 GB SSD, Hyper-V Server with 1xW10, 1xW2k8, 2xUbuntu 16.04 LTS, Crashplan, NextPVR channel for Plex,NextPVR Metadata Agent and Scanner for Plex


Create new topic
1427 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  # 1367108 15-Aug-2015 18:54
Send private message

Power supply ok ?? , right cables connected up for the power on button to the mother board.

No action on the monther board at all as in fans moving when power button is hit sounds more like power issue.




Ding Ding Ding Ding Ding : Ice cream man , Ice cream man


412 posts

Ultimate Geek


  # 1367109 15-Aug-2015 18:55
Send private message

guessing that it used to work
seems more likely that the connection from the psu is not making connection or the power switch it not connected ....




 The views expressed by me are not necessarily those of my employer


 
 
 
 


903 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  # 1367115 15-Aug-2015 19:14
Send private message

Take it back out of the case and test on a box or bench.It could be shorting somehow



4505 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1367119 15-Aug-2015 19:25
Send private message

hyperman: guessing that it used to work
seems more likely that the connection from the psu is not making connection or the power switch it not connected ....


Yeah right before I pulled it out I shut it down.

So should it work if I don't connect the front panel?  Ie just giving it the PSU power etc?  I have a very similar make and chipset board that I can run without connecting the front switches and that works...I'm currently thinking about trying to shoehorn the other board (fm1) and hope I can get the busted one (fm2) hard drive to use it.

Just downloading the chip set drivers to try and load those.  As it hangs on graphics at the moment.  The busted system is gigabyte fm2 a10 APU...the other working one is gigabyte fm1 a6 or 8 APU




Previously known as psycik

OpenHAB: Gigabyte AMD A8 BrixOpenHAB with Aeotech ZWave Controller, Raspberry PI, Wemos D1 Mini, Zwave, Xiaomi Humidity and Temperature sensors and Bluetooth LE Sensors
Media:Chromecast v2, ATV4, Roku3, HDHomeRun Dual
Windows 10
Host (Plex Server/Crashplan): 2x2TB, 2x3TB, 1x4TB using DriveBender, Samsung 850 evo 512 GB SSD, Hyper-V Server with 1xW10, 1xW2k8, 2xUbuntu 16.04 LTS, Crashplan, NextPVR channel for Plex,NextPVR Metadata Agent and Scanner for Plex




4505 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1367120 15-Aug-2015 19:28
Send private message

ludez: Take it back out of the case and test on a box or bench.It could be shorting somehow


I did try it on a box with same result.  It s a pity these motherboards have no lights on them or anything to tell if they're getting power.

I plug in the 24 (I think) motherboard header and the 8 pin atx power plug and ope it goes....and get nothing.




Previously known as psycik

OpenHAB: Gigabyte AMD A8 BrixOpenHAB with Aeotech ZWave Controller, Raspberry PI, Wemos D1 Mini, Zwave, Xiaomi Humidity and Temperature sensors and Bluetooth LE Sensors
Media:Chromecast v2, ATV4, Roku3, HDHomeRun Dual
Windows 10
Host (Plex Server/Crashplan): 2x2TB, 2x3TB, 1x4TB using DriveBender, Samsung 850 evo 512 GB SSD, Hyper-V Server with 1xW10, 1xW2k8, 2xUbuntu 16.04 LTS, Crashplan, NextPVR channel for Plex,NextPVR Metadata Agent and Scanner for Plex


2123 posts

Uber Geek


  # 1367121 15-Aug-2015 19:29
Send private message

How are you trying to tell it to power on if the switches aren't connected?

If the other machine just powers on, that's a bios setting.




Location: Dunedin

 




4505 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1367126 15-Aug-2015 19:38
Send private message

andrewNZ: How are you trying to tell it to power on if the switches aren't connected?

If the other machine just powers on, that's a bios setting.


Hmm yeah ok, the other one just started.  Ok I was having issues possibly with the switch and wonder if it's busted.  I think I have another one I can try or put it back in it's original case.




Previously known as psycik

OpenHAB: Gigabyte AMD A8 BrixOpenHAB with Aeotech ZWave Controller, Raspberry PI, Wemos D1 Mini, Zwave, Xiaomi Humidity and Temperature sensors and Bluetooth LE Sensors
Media:Chromecast v2, ATV4, Roku3, HDHomeRun Dual
Windows 10
Host (Plex Server/Crashplan): 2x2TB, 2x3TB, 1x4TB using DriveBender, Samsung 850 evo 512 GB SSD, Hyper-V Server with 1xW10, 1xW2k8, 2xUbuntu 16.04 LTS, Crashplan, NextPVR channel for Plex,NextPVR Metadata Agent and Scanner for Plex


 
 
 
 


412 posts

Ultimate Geek


  # 1367127 15-Aug-2015 19:40
Send private message

davidcole:
andrewNZ: How are you trying to tell it to power on if the switches aren't connected?

If the other machine just powers on, that's a bios setting.


Hmm yeah ok, the other one just started.  Ok I was having issues possibly with the switch and wonder if it's busted.  I think I have another one I can try or put it back in it's original case.


rather than using the switch in the case remove the connection to the mobo and use something small and conductive to short the pins




 The views expressed by me are not necessarily those of my employer




4505 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1367130 15-Aug-2015 20:02
Send private message

hyperman:
davidcole:
andrewNZ: How are you trying to tell it to power on if the switches aren't connected?

If the other machine just powers on, that's a bios setting.


Hmm yeah ok, the other one just started.  Ok I was having issues possibly with the switch and wonder if it's busted.  I think I have another one I can try or put it back in it's original case.


rather than using the switch in the case remove the connection to the mobo and use something small and conductive to short the pins


ok will try that. fingers crossed.




Previously known as psycik

OpenHAB: Gigabyte AMD A8 BrixOpenHAB with Aeotech ZWave Controller, Raspberry PI, Wemos D1 Mini, Zwave, Xiaomi Humidity and Temperature sensors and Bluetooth LE Sensors
Media:Chromecast v2, ATV4, Roku3, HDHomeRun Dual
Windows 10
Host (Plex Server/Crashplan): 2x2TB, 2x3TB, 1x4TB using DriveBender, Samsung 850 evo 512 GB SSD, Hyper-V Server with 1xW10, 1xW2k8, 2xUbuntu 16.04 LTS, Crashplan, NextPVR channel for Plex,NextPVR Metadata Agent and Scanner for Plex




4505 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1367171 15-Aug-2015 21:37
Send private message

Oh well that was successful. Put a screw between the pin and the cpu fan spun up. Awesome. So I can look at putting it back together tomorrow.




Previously known as psycik

OpenHAB: Gigabyte AMD A8 BrixOpenHAB with Aeotech ZWave Controller, Raspberry PI, Wemos D1 Mini, Zwave, Xiaomi Humidity and Temperature sensors and Bluetooth LE Sensors
Media:Chromecast v2, ATV4, Roku3, HDHomeRun Dual
Windows 10
Host (Plex Server/Crashplan): 2x2TB, 2x3TB, 1x4TB using DriveBender, Samsung 850 evo 512 GB SSD, Hyper-V Server with 1xW10, 1xW2k8, 2xUbuntu 16.04 LTS, Crashplan, NextPVR channel for Plex,NextPVR Metadata Agent and Scanner for Plex


15097 posts

Uber Geek

Trusted
Subscriber

  # 1367174 15-Aug-2015 21:43
Send private message

I had a faulty power button on a case once, took a while to diagnose. Shorting the pins did it. Pain in the butt. Sounds like you have the same issue.

8800 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  # 1367179 15-Aug-2015 21:48
Send private message

could just plug the reset button in temporarily?



4505 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1367182 15-Aug-2015 21:51
Send private message

Jase2985: could just plug the reset button in temporarily?


I thought I'd tried that. Maybe they're both fried. They front an old case in a custom mount. And I hot glued them. Maybe I killed them.




Previously known as psycik

OpenHAB: Gigabyte AMD A8 BrixOpenHAB with Aeotech ZWave Controller, Raspberry PI, Wemos D1 Mini, Zwave, Xiaomi Humidity and Temperature sensors and Bluetooth LE Sensors
Media:Chromecast v2, ATV4, Roku3, HDHomeRun Dual
Windows 10
Host (Plex Server/Crashplan): 2x2TB, 2x3TB, 1x4TB using DriveBender, Samsung 850 evo 512 GB SSD, Hyper-V Server with 1xW10, 1xW2k8, 2xUbuntu 16.04 LTS, Crashplan, NextPVR channel for Plex,NextPVR Metadata Agent and Scanner for Plex


Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Bitcoin.com announces partnership with smartphone manufacturer HTC
Posted 16-Sep-2019 21:30


Finalists Announced for Microsoft NZ Partner Awards
Posted 16-Sep-2019 19:37


OPPO Showcases New CameraX Capabilities at Google Developer Days China 2019
Posted 15-Sep-2019 12:42


New Zealand PC Market returns to growth
Posted 15-Sep-2019 12:24


Home sensor charity director speaks about the preventable death which drives her to push for healthy homes
Posted 11-Sep-2019 08:46


Te ao Maori Minecraft world set to inspire Kiwi students
Posted 11-Sep-2019 08:43


Research reveals The Power of Games in New Zealand
Posted 11-Sep-2019 08:40


Ring Door View Cam now available in New Zealand
Posted 11-Sep-2019 08:38


Vodafone NZ to create X Squad
Posted 10-Sep-2019 10:25


Huawei nova 5T to be available 20th September
Posted 5-Sep-2019 11:55


Kogan.com launches prepay challenger brand Kogan Mobile in New Zealand
Posted 3-Sep-2019 11:42


Pagan Online available now
Posted 27-Aug-2019 20:22


Starship hopes new app will help combat antibiotic resistance challenges
Posted 27-Aug-2019 19:43


Intel expands 10th Gen Intel Core Mobile processor family
Posted 23-Aug-2019 10:22


Digital innovation drives new investment provider
Posted 23-Aug-2019 08:29



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.