Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




1192 posts

Uber Geek
+1 received by user: 411

Subscriber

Topic # 204592 8-Oct-2016 17:12
Send private message

So its Saturday groceries are done for the week missus is catching up on some of her soaps so what to do.

 

Picked up a Intel NUC NUC6i5SYH 6th Gen and 8gb of ram the other day and I thought I might as well take it out of the box and do something with it.

 

Did not really know what I was going to do so thought I would have a browse around the web and see what I could come up with.

 

45 minutes later I have this now running on it , Easier that I thought and quite surprised.

 

 

 

Click to see full size

 

 

 

Click to see full size

 

 

 

Click to see full size





Ding Ding Ding Ding Ding : Ice cream man , Ice cream man


Create new topic
14289 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2590

Trusted
Subscriber

  Reply # 1647743 8-Oct-2016 17:16
Send private message

Nice. I tried to get Mac OS working on VirtualBox once, but I couldn't get it going.





AWS Certified Solution Architect Professional, Sysop Administrator Associate, and Developer Associate
TOGAF certified enterprise architect
Professional photographer


34 posts

Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 1647750 8-Oct-2016 17:51
Send private message

I tried to build a desktop for Mac OS X but my GPU was to old for the latest version and I had a driver issue with my motherboard audio. I now use VMWare. 


 
 
 
 


gzt

10312 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1584


  Reply # 1647768 8-Oct-2016 19:06
Send private message

Amazing. Anyone running xcode ok in those configurations?



1192 posts

Uber Geek
+1 received by user: 411

Subscriber

  Reply # 1647769 8-Oct-2016 19:18
Send private message

No idea and did not know what xcode was until I googled it, I can see if it will run on mine, not being an apple person no idea what to do with it.





Ding Ding Ding Ding Ding : Ice cream man , Ice cream man


gzt

10312 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1584


  Reply # 1647770 8-Oct-2016 19:26
Send private message

Mspec:

No idea and did not know what xcode was until I googled it, I can see if it will run on mine, not being an apple person no idea what to do with it.


No need. I googled some more. It looks like it is working. Just curious if anyone can confirm the state of it. It has been a long time since I looked, it was not easy back then.



1192 posts

Uber Geek
+1 received by user: 411

Subscriber

  Reply # 1647788 8-Oct-2016 20:06
Send private message

gzt:
Mspec:

 

No idea and did not know what xcode was until I googled it, I can see if it will run on mine, not being an apple person no idea what to do with it.

 


No need. I googled some more. It looks like it is working. Just curious if anyone can confirm the state of it. It has been a long time since I looked, it was not easy back then.

 

 

 

Installed just fine and everything seems to be working ok , all the simulators work including the watch series 2.

 

 

 

No idea what to do with it but it works fine.





Ding Ding Ding Ding Ding : Ice cream man , Ice cream man


gzt

10312 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1584


  Reply # 1647812 8-Oct-2016 21:42
Send private message

Thanks! Good to know.

734 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 130


  Reply # 1654839 19-Oct-2016 23:56
Send private message

jmp246:

 

I tried to build a desktop for Mac OS X but my GPU was to old for the latest version and I had a driver issue with my motherboard audio. I now use VMWare. 

 

 

 

 

How old is your GPU? My fairly old GTX460 runs Sierra just fine under my i5-750 (2009-era gear).


34 posts

Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 1654862 20-Oct-2016 06:44
Send private message

I installed Sierra last weekend and it is running fine. I did install the nvidia drivers. I have a gtx460 as well. I couldn't get it to work in 10.11. Also my audio works on my GA-Z87-HD3 with a 4790k. :)

6278 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1950

Trusted

  Reply # 1654877 20-Oct-2016 08:05
Send private message

I ran snow lepoard perfectly with USB and everything working on a 2500K with a 5770 ATI card. 
Good to see its going, Do all your ports work?

 

 





 


734 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 130


  Reply # 1654879 20-Oct-2016 08:15
Send private message

jmp246: I installed Sierra last weekend and it is running fine. I did install the nvidia drivers. I have a gtx460 as well. I couldn't get it to work in 10.11. Also my audio works on my GA-Z87-HD3 with a 4790k. :)

 

I couldn't get the nvidia web drivers working (black screen after the apple logo), so am using the baked-in drivers, which work just fine. Mind you, I only use my hackintosh for toying with OSX, not for graphics intensive stuff. Audio working out of the box too (on an ASUS p7p55d-e-pro which uses VIA VT1828s audio chipset).

 

 

 

EDIT: All USB ports working as far as I know - and my PS2 keyboard.


34 posts

Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 1654887 20-Oct-2016 08:27
Send private message

TimA:

 

I ran snow lepoard perfectly with USB and everything working on a 2500K with a 5770 ATI card. 
Good to see its going, Do all your ports work?

 

 

 

 

Yep all motherboard USB ports are working. My case 4x USB 2.0 ports and 2x USB 3.0 ports are also working.


34 posts

Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 1654893 20-Oct-2016 08:34
Send private message

sultanoswing:

jmp246: I installed Sierra last weekend and it is running fine. I did install the nvidia drivers. I have a gtx460 as well. I couldn't get it to work in 10.11. Also my audio works on my GA-Z87-HD3 with a 4790k. :)


I couldn't get the nvidia web drivers working (black screen after the apple logo), so am using the baked-in drivers, which work just fine. Mind you, I only use my hackintosh for toying with OSX, not for graphics intensive stuff. Audio working out of the box too (on an ASUS p7p55d-e-pro which uses VIA VT1828s audio chipset).


 


EDIT: All USB ports working as far as I know - and my PS2 keyboard.



I think I had to disable injection of the apple nvidia to use the web drivers in clover/multibeast.

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Geekzone Live »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.