Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




709 posts

Ultimate Geek


Topic # 57103 3-Feb-2010 06:45
Send private message

Ok first im with Xnet but ive never had a bad lagg issue with them before not till about 3 weeks ago the lagg in WoW is bad where ive resorted to one of those free lowerping sites just to lower it abit. But still lagg is 350+ ms when im just standing around in the game, jumps to sometimes 500+ when im in battelgrounds or a dungeon this is rediculous! .  It use to be 200-250 when in BG's or dungeon where its easliy playable. I can't figure out why its suddenly jumped.  Have taken a look on the WoW forums and its just Blizzard blaming players ISP's where the players ISP's are saying its blizzard. Tried everything I can think off the Latency fix, disabling firewall/antivirus no other programs are running while playing WoW, turned down the detail ingame etc., nothing works.

 I play FPS online and have no lagg issues althoguh im connecting to Aussie servers so i wouldn't,  with WoW  its just started happening about 3-4 weeks ago. :( 

Im convinced its Wow that has caused it from the many posts ive read on their forums but like i said they are saying no its your ISP at fault.

Anyone having terrible lagg issue with WoW recently. And how can i solve this.




Worst Response To A Crisis:
From a readers' Q and A column in TV GUIDE: "If we get involved in a nuclear war, would the electromagnetic pulses from exploding bombs damage my videotapes?"



Create new topic
569 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 73


  Reply # 295621 3-Feb-2010 08:09
Send private message

It seems you're not the only one having issues, have you read this thread?

http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=65&topicid=56818

I've done some test pings from a VPS I have in Los Angeles and it looks like ISPs that use Vocus for international data ping about 40-50ms higher than those using Pacnet (Asianetcom), Global Gateway or Telstraclear.

(I'm not an Xnet customer, nor do I play WoW. Just making an observation.)

264 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  Reply # 295625 3-Feb-2010 08:37
Send private message

I started using wow-tunnels a couple of months back and was consistantly getting ~180ms ping in wow. About 3-4 weeks ago I started getting horrible lag, and now I'm lucky if my ping goes below 250ms. I'm also with XNet, but I have a feeling its an off-network issue that is causing this (i.e. its the people they use to get the traffic over to america). My ping to the wow-tunnels servers has risen by ~60ms.

It's a real pain, but unfortunately I dont think there is anything we can do.

 
 
 
 


8020 posts

Uber Geek
+1 received by user: 386

Trusted
Subscriber

  Reply # 295703 3-Feb-2010 13:10
Send private message

The best you can do is calmly report the problem to Xnet support through the proper channels and hopefully they will be lodge a fault with their international transit provider.. and then wait.

ISP's don't have a heck of a lot of control over traffic once they pass it off to their upstream providers and the internet in general is a best effort system, "we will punt your packets upstream" and hope they get there.

If the problem persists for too long and they don't seem to be able to do anything about it, all you can do is change ISP to one that doesn't have any upstream routing issue with wow.




709 posts

Ultimate Geek


  Reply # 296485 5-Feb-2010 18:33
Send private message

Fixed. The latest patch for WoW that came out Tuesday seem to fix the lagg! The game is now back to normal. No more 350 to 700ms. Sweet 200-250ms. So what was the problem was it blizzard all along? Makes me wonder i was thinking Xnet were to blame one time there unless from what i read in posts here Xnet fixed the issue same time the patch came out.

Well so far so good ive loaded up WoW 3 times since Tuesday and the lagg is normal.  Touch wood!




Worst Response To A Crisis:
From a readers' Q and A column in TV GUIDE: "If we get involved in a nuclear war, would the electromagnetic pulses from exploding bombs damage my videotapes?"



Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

UAV Traffic Management Trial launching today in New Zealand
Posted 12-Dec-2017 16:06


UFB connections pass 460,000
Posted 11-Dec-2017 11:26


The Warehouse Group to adopt IBM Cloud to support digital transformation
Posted 11-Dec-2017 11:22


Dimension Data peeks into digital business 2018
Posted 11-Dec-2017 10:55


2018 Cyber Security Predictions
Posted 7-Dec-2017 14:55


Global Govtech Accelerator to drive public sector innovation in Wellington
Posted 7-Dec-2017 11:21


Stuff Pix media strategy a new direction
Posted 7-Dec-2017 09:37


Digital transformation is dead
Posted 7-Dec-2017 09:31


Fake news and cyber security
Posted 7-Dec-2017 09:27


Dimension Data New Zealand strengthens cybersecurity practice
Posted 5-Dec-2017 20:27


Epson NZ launches new Expression Premium Photo range
Posted 5-Dec-2017 20:26


Eventbrite and Twickets launch integration partnership in Australia and New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:23


New Fujifilm macro lens lands in New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:16


Cyber security not being taken seriously enough
Posted 5-Dec-2017 20:13


Sony commences Android 8.0 Oreo rollout in New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:08



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.