Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




398 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 4


Topic # 80006 25-Mar-2011 16:08
Send private message

Since the latest patch the other month I have been having an ongoing problem with WoW and wondered if any one else has had similar issues.

I get the Wow 132 error consistently.  Sometimes deleting the cache helps, other times just repeatedly logging in until I get in works. 

This machine is a new build that i got at Christmas and things were running smooth for 2 months, up until the latest patch.

The other problem is, sometimes, no matter how long the computer has been on - I will log into wow and my screen will momentarily go blank for a second and then come right.  Sometimes repeating this a few times until it doesn't do it again.

I have checked my screen refresh rates are all the same from Win7, Nividia control panel and ingame.

I have the latest drivers for my Nvidia Graphics card.

I have run a wow repair.

I have made sure my power settings are on high performance.  I went though a guide to make sure my Nvidia settings are all correct.

And am at a loss as to what it can be.  So far I am just blaming Blizzard.  As it only happens with WoW.

Checked in Bios and it is not overheating.  So have ruled that out. 

My husband with a similar machine - he has the same mobo but diff graphics and memory - has had this 132 error momentarily also.  But not as often as me.  His happens once in a blue moon.

He does not get the blank screens at all though - and I am wondering if they are related.

My PC stats are as below in my siggy.

Any one have any ideas?  Could my graphics card be faulty?

I look forward to your replies.






"In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems" - The Book of Counted Sorrows





Senility Guild

 


Create new topic
709 posts

Ultimate Geek


  Reply # 451942 26-Mar-2011 01:55
Send private message

From my experience its either a memory problem or your GPU is heating up. I ruined a good, card 'GF 6800GT playing wow back in WoW BC days cause of the 132 error. The 132 error has been around since day one and its usually cause of what I mentioned.

I started getting the black screens for a couple of seconds at first, then it got worse and later the card died. The card worked fine if I played any other game.

Double check for a heating problem.

download Rivatuner so that you can monitor your GPU temp

Powerstrip is also very good at configuring your graphics but is now changed as free to try for 30 days or something. Use to one time there be a free full version.
http://download.cnet.com/PowerStrip/3000-2193_4-14972.html







Worst Response To A Crisis:
From a readers' Q and A column in TV GUIDE: "If we get involved in a nuclear war, would the electromagnetic pulses from exploding bombs damage my videotapes?"





398 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 451958 26-Mar-2011 09:22
Send private message

Thanks for your reply.

I'll download Riviatuner today and test my GPU temps. And see what it says when I am playing wow.

Then I will take it from there.






"In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems" - The Book of Counted Sorrows





Senility Guild

 


 
 
 
 




398 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 451982 26-Mar-2011 10:41
Send private message

Hrm RivaTuner won't work with my graphics card.





"In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems" - The Book of Counted Sorrows





Senility Guild

 




398 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 451987 26-Mar-2011 10:57
Send private message

Ok found I had installed GamerHub with my Gigabyte mobo.



Not sure if the GPU, Shader and Memory are correct.  I have not tweaked anything with my GPU, just running it out of the box so to speak.  Apart from making sure my settings are correct in the Nvidia Control panel.

Haven't run wow yet to test temp.  But that is my temp just turned on and reading the herald, facebook and doing nothing much.  but I will have this running when I play wow some time today.




"In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems" - The Book of Counted Sorrows





Senility Guild

 




398 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 452062 26-Mar-2011 14:13
Send private message

Okies.  Still get 132 error.  GPU is not overheating.

Forgot to mention, that this error only happens on my main toon.  Not on any other character.

So I am still puzzled.





"In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems" - The Book of Counted Sorrows





Senility Guild

 


709 posts

Ultimate Geek


  Reply # 452136 26-Mar-2011 18:14
Send private message

I bet that character is a shaman! You can't trust those pesky shamans they do your head in and at times your pc!

Actually I have no idea since it only happens with one character. Sometimes going back to an older driver for your gfx card will fix a crashing problem in wow you could try a roll back to previous driver.

Right click on My Computer - Manage - Device Manager - Display adapter - then right click on your Gfx card - properties - Driver tab - roll back driver. After rollback restart.

Otherwsie have you tried the tech support help at blizzards site - Go to the forums then tech support and ad your problem there your get an answer there quite quicky. Emailing them takes ages.
 





Worst Response To A Crisis:
From a readers' Q and A column in TV GUIDE: "If we get involved in a nuclear war, would the electromagnetic pulses from exploding bombs damage my videotapes?"





398 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 452149 26-Mar-2011 19:00
Send private message

Nope, she is a sexy Tauren druid.

I've read Blizzard support forums on this error and more or less done everything there.

What I have done today is sorted out my addons folder and tested my addons and deleted my WTF.

I think I have traced it to two addons that re-arange Bliz Frames.

So will see how it goes with those two addons not active.

Tried playing with no addons at all, but I couldn't. LOL - I need my addons.





"In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems" - The Book of Counted Sorrows





Senility Guild

 


734 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 27

Trusted

  Reply # 453359 30-Mar-2011 08:27
Send private message

I am loath to help you for you are horde... hah

We have found that if certain files are corrupt in the WoW install repair will not fix them. The cure for that is a complete uninstall then reinstall from scratch. You could try that when you get desperate enough to use that much bandwidth.




Homebuilt High Performance Desktop: Windows 10 Professional (x64)
Toshiba Encore Write 2: Windows 10
Nokia 930: Windows Phone 10
Samsung Tab4 7": Android Lolipop
XBL: CruciasNZ
PSN: CruciasNZ
Steam: Lienhart2005




398 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 453360 30-Mar-2011 08:29
Send private message

Yeah a complete reinstall is my last desperate thing I will do.

I actually think it could be my autioneer.  I had accidentally had the Enchantrix things on and they have been known to cause a few wow problems.  So have disabled those, as I can't live without Auctioneer lol




"In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems" - The Book of Counted Sorrows





Senility Guild

 


95 posts

Master Geek


  Reply # 453396 30-Mar-2011 09:42
Send private message

Kiwi, one thing you can do is if you have another machine with wow running on it, or a friend close by with an up to date install then copy the folder to your machine.

WoW's great in that you don't always need to run the installer, at best copy the folder from another machine and just replace your current one. (or backup your wtf folder and interface folder if you want to make it easy to keep all your addon and client settings)

At most after that run the repair if you want it to quickly re-add any desktop/start menu shortcuts.

Will save a lot of time reinstalling.



398 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 453397 30-Mar-2011 09:44
Send private message

Yes that is the other option too, that I would try first before a complete install.

I can copy over hubbys copy. 

Just seeing how things go without enchantrix part of Auctioneer running.




"In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems" - The Book of Counted Sorrows





Senility Guild

 


95 posts

Master Geek


  Reply # 453424 30-Mar-2011 11:06
Send private message

It's certainly a quicker way than a full install to test :)

56 posts

Master Geek


  Reply # 453522 30-Mar-2011 15:43
Send private message

Did you try rolling back the drivers for your GT 240? Seems to be a fair number of people getting error 132 using the latest Nvidia drivers. 





398 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 453530 30-Mar-2011 16:08
Send private message

The screen going black intermittently and randomly, could be related to a PSU issue now.

The wow 132 error seems to have resolved it's self by disabled the enchantrix modules to Auctioneer.

I noticed my PSU is humming, 420Wpsu and sounds vibratey (especially when WoW is up), so because she is only 4 months old she is still under warranty and I am taking her to where I purchased her in the morning - just for a check up.

So much easier to notice these noises when the kids are at school and Disney channel isn't blaring.




"In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems" - The Book of Counted Sorrows





Senility Guild

 


Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Push notifications: A productivity killer
Posted 25-Jul-2017 14:15


Intergen takes SKYCITY to the cloud
Posted 25-Jul-2017 14:04


Nothing nebulous about Microsoft’s cloud-transition
Posted 21-Jul-2017 15:34


We’re spending more on tech, but not as much as Australians
Posted 21-Jul-2017 11:43


Endace announces EndaceFabric for network-wide packet recording
Posted 20-Jul-2017 20:49


Acorn 6: MacOS image editing for the rest of us
Posted 20-Jul-2017 17:04


HTC faces backlash over keyboard pop-up ads
Posted 19-Jul-2017 15:53


BNZ adds Visa credit cards to Android Pay wallet
Posted 18-Jul-2017 19:44


Still living in a Notification hell – Om Malik
Posted 18-Jul-2017 13:00


Duet Display uses iPad to extend Mac, PC
Posted 18-Jul-2017 10:58


PC sales could be worse
Posted 17-Jul-2017 07:34


Crypto-currencies, tulips, market bubbles
Posted 17-Jul-2017 06:38


NZ Tech Podcast: Big batteries, solar cars, cold war, IoT
Posted 16-Jul-2017 16:53


Vodafone Australia mulls Wisp alliance, NZ implications
Posted 13-Jul-2017 16:49


Rural health professionals see fibre pay-off
Posted 13-Jul-2017 11:52



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.