Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




1213 posts

Uber Geek
+1 received by user: 18


Topic # 148863 3-Jul-2014 10:00
Send private message

Laptop Acer Aspire V5 Windows 8.1

Every few minutes, when I try to access any webpage via my home wifi, I get a "Webpage not Available" message.
If I right-click on the network icon and select "Troubleshoot Problems" i eventually get "DNS server isnt responding" If I then just click on "Reload" on the webpage its all OK again (until the next time, a few minutes later :-( )
When the laptop says it cant connect, other devices (phone, tablet) are able to connect just fine.
Does this mean I have a problem with the wifi adapter in the laptop?
Thanks

Create new topic

Stu

Hammered
4764 posts

Uber Geek
+1 received by user: 964

Moderator
Trusted
Subscriber

  Reply # 1079179 3-Jul-2014 10:16
Send private message

Are you using a Technicolor modem by any chance?



1213 posts

Uber Geek
+1 received by user: 18


  Reply # 1079181 3-Jul-2014 10:17
Send private message

No, its a TP-Link

 
 
 
 


Stu

Hammered
4764 posts

Uber Geek
+1 received by user: 964

Moderator
Trusted
Subscriber

  Reply # 1079198 3-Jul-2014 10:20
Send private message

That eliminates the easy (known issue) solution then.

Is IP set via DHCP?



1213 posts

Uber Geek
+1 received by user: 18


  Reply # 1079204 3-Jul-2014 10:27
Send private message

Its operating as an access point. DHCP is disabled.



1213 posts

Uber Geek
+1 received by user: 18


  Reply # 1079206 3-Jul-2014 10:28
Send private message

Setup has been running fine for some time, problem has just arisen in the past week I guess.

Stu

Hammered
4764 posts

Uber Geek
+1 received by user: 964

Moderator
Trusted
Subscriber

  Reply # 1079215 3-Jul-2014 10:43
Send private message

So if the TP-Link is an AP, what is the modem itself?



1213 posts

Uber Geek
+1 received by user: 18


  Reply # 1079276 3-Jul-2014 11:51
Send private message

Its a Huawei HG 659 from Vodafone

25669 posts

Uber Geek
+1 received by user: 5415

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Subscriber

  Reply # 1079287 3-Jul-2014 11:57
Send private message

Probably just the known Vodafone DNS problems.


Stu

Hammered
4764 posts

Uber Geek
+1 received by user: 964

Moderator
Trusted
Subscriber

  Reply # 1079289 3-Jul-2014 12:01
Send private message

We're using a TL-WR1043ND as an AP, and have a similar issue. It was fine for over a year before the problem started. Changed to DD-WRT firmware and it seems to have improved, but the problem does return. I'm looking at replacing our Netcomm modem with an ASUS modem and might look at getting a new AP at the same time. 



1213 posts

Uber Geek
+1 received by user: 18


  Reply # 1079310 3-Jul-2014 12:53
Send private message

sbiddle: Probably just the known Vodafone DNS problems.



News to me, what is the voda problem?
Thanks

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

UAV Traffic Management Trial launching today in New Zealand
Posted 12-Dec-2017 16:06


UFB connections pass 460,000
Posted 11-Dec-2017 11:26


The Warehouse Group to adopt IBM Cloud to support digital transformation
Posted 11-Dec-2017 11:22


Dimension Data peeks into digital business 2018
Posted 11-Dec-2017 10:55


2018 Cyber Security Predictions
Posted 7-Dec-2017 14:55


Global Govtech Accelerator to drive public sector innovation in Wellington
Posted 7-Dec-2017 11:21


Stuff Pix media strategy a new direction
Posted 7-Dec-2017 09:37


Digital transformation is dead
Posted 7-Dec-2017 09:31


Fake news and cyber security
Posted 7-Dec-2017 09:27


Dimension Data New Zealand strengthens cybersecurity practice
Posted 5-Dec-2017 20:27


Epson NZ launches new Expression Premium Photo range
Posted 5-Dec-2017 20:26


Eventbrite and Twickets launch integration partnership in Australia and New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:23


New Fujifilm macro lens lands in New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:16


Cyber security not being taken seriously enough
Posted 5-Dec-2017 20:13


Sony commences Android 8.0 Oreo rollout in New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:08



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.