Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




1254 posts

Uber Geek
+1 received by user: 20


Topic # 148919 5-Jul-2014 12:32
Send private message

I am trying to set up my modem with port-forwarding. It is a TPLink TD-W8960N.
All the guides I have found say the same thing, click on Advanced then NAT but when I go to Advanced I do not have a NAT entry?
Thanks

Create new topic
8020 posts

Uber Geek
+1 received by user: 387

Trusted
Subscriber

  Reply # 1082735 7-Jul-2014 20:12
Send private message

There are 5 iterations/version of that model, the latest being V5 so it may depend what version you have. You also might need to update the firmware to the latest.

How to check your version
http://www.tp-link.com/lk/Article/?id=46 

TP Link W8960N AU/NZ download page
http://www.tp-link.com.au/products/details/?categoryid=&model=TD-W8960N#down 




1254 posts

Uber Geek
+1 received by user: 20


  Reply # 1082752 7-Jul-2014 20:33
Send private message

Hmm, my box doesn't look anything like the one on that download page.

 
 
 
 


Try Wrike: fast, easy, and efficient project collaboration software
8020 posts

Uber Geek
+1 received by user: 387

Trusted
Subscriber

  Reply # 1083959 8-Jul-2014 10:39
Send private message

Yeah they changed the look in the last 2-3 versions.



1254 posts

Uber Geek
+1 received by user: 20


  Reply # 1084218 8-Jul-2014 16:23
Send private message

Found the sticker underneath that said my version is 1.6. Downloaded the latest? firmware but it fails to install with the message

"Image uploading failed. The selected file contains an illegal image."

:-(

2595 posts

Uber Geek
+1 received by user: 495


  Reply # 1084243 8-Jul-2014 16:50
Send private message

So you dont have a screen like this when you click advanced?:
Mine is vers 3.0 hardware with 1.4.0 software apparently.




Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself - A. H. Weiler



1254 posts

Uber Geek
+1 received by user: 20


  Reply # 1084252 8-Jul-2014 17:02
Send private message

No, this is mine.....





2595 posts

Uber Geek
+1 received by user: 495


  Reply # 1084397 8-Jul-2014 20:52
Send private message

Page 35 of the manual http://www.tp-link.com.au/Resources/document/TD-W8960N_V3_User_Guide.pdf
Looks like you have to enable a couple of settings for the NAT option to be turned on.




Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself - A. H. Weiler

8020 posts

Uber Geek
+1 received by user: 387

Trusted
Subscriber

  Reply # 1085750 9-Jul-2014 14:41
Send private message

peejayw: Found the sticker underneath that said my version is 1.6. Downloaded the latest? firmware but it fails to install with the message

"Image uploading failed. The selected file contains an illegal image."

:-(


Did you unzip/extract the files from the zip?  

Alternatively:

Try renaming the w8960nv1_un_1_4_0_111108R40398.up file to something shorter like: update.up as it may be too long.

Or you may need to update to one of the previous versions that's still newer than your current version before updating to the latest.



1254 posts

Uber Geek
+1 received by user: 20


  Reply # 1085803 9-Jul-2014 15:38
Send private message

Thanks, yes it was unzipped and I tried renaming but still the same result. About to get filed in the too hard basket :-)

2595 posts

Uber Geek
+1 received by user: 495


  Reply # 1086190 10-Jul-2014 08:13
Send private message

Did you have a look at that link to the manual?
They call the port fowarding bit 'virtual servers' from memory.

You need to go to the Advanced/WAN service menu item and edit the pppoa entry - there should be one - NAT has to be enabled on that entry - that should then enable the NAT entry on the left had side of the menu bar.

Pretty sure thats what you need to do.
Come on! Dont give up!




Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself - A. H. Weiler

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

ASB first bank in New Zealand to step out with Garmin Pay
Posted 23-May-2018 00:10


Umbrellar becomes Microsoft Cloud Solution Provider
Posted 22-May-2018 15:43


Three New Zealand projects shortlisted in IDC Asia Pacific Smart Cities Awards
Posted 22-May-2018 15:14


UpStarters - the New Zealand tech and innovation story
Posted 21-May-2018 09:55


Lightbox updates platform with new streaming options
Posted 17-May-2018 13:09


Norton Core router launches with high-performance, IoT security in New Zealand
Posted 16-May-2018 02:00


D-Link ANZ launches new 4G LTE Dual SIM M2M VPN Router
Posted 15-May-2018 19:30


New Panasonic LUMIX FT7 ideal for outdoor: waterproof, dustproof
Posted 15-May-2018 19:17


Ryanair Goes All-In on AWS
Posted 15-May-2018 19:14


Te Papa and EQC Minecraft Mod shakes up earthquake education
Posted 15-May-2018 19:12


Framing Facebook: It’s not about technology
Posted 14-May-2018 16:02


Vocus works with NZ Police and telcos to stop scam calls
Posted 12-May-2018 11:12


Vista Group signs Aeon Entertainment, largest cinema chain in Japan
Posted 11-May-2018 21:41


New Privacy Trust Mark certifies privacy and customer control
Posted 10-May-2018 14:16


New app FIXR connects vehicle owners to top Mechanics at best prices
Posted 10-May-2018 14:13



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.