Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


2 posts

Wannabe Geek


Topic # 152165 18-Sep-2014 09:02
Send private message

I am trying to forward some ports and am using a utility called PortForward. to analyse the router it uses IE. I can connect to the HG659 using Chrome and Firefox by typing in the IP address, but when I do that with IE I just get some odd page that say Huawei HG659 with no options to log in or any other visual. This is only an issue with Internet Explorer. 

has anyone else seen tis and, if so, what wa your solution? I have turned off all the security parameters with IE, but still no luck. 



Create new topic
121 posts

Master Geek
+1 received by user: 30


  Reply # 1134432 23-Sep-2014 11:18
Send private message

Give up on IE and use a real browser :)


I wouldn't suggest letting a third-party tool configure your router like this, there's a guide showing you how to do it yourself here:

https://community.vodafone.co.nz/t5/Modems-home-Wi-Fi/Read-Me-HG659-Port-Forwarding/td-p/117724


What are you trying to get going with the port forwarding?



2 posts

Wannabe Geek


  Reply # 1134440 23-Sep-2014 11:25
Send private message

Normally I use Firefox and not IE, but the application uses IE. Regardless, I should still be able to access this modem through IE. 

I am port forwarding so I can access my IP cameras remotely. I use DYNDNS and can get as far as the router, which tells me I am logging in from an invalid IP. 

I'll check out the link, but I find most NZ telecoms are not very user friendly when it comes to their hardware. 


121 posts

Master Geek
+1 received by user: 30


  Reply # 1134464 23-Sep-2014 11:35
Send private message

Not necessarily, some routers will be picky with browsers, could be IE version specific...

What port are you trying to connect to the cameras on? http / https?


Click Internet, Forwarding, Create a "New Port Mapping"

Call it whatever you want, choose the appropriate application (I'm assuming this will be "SecureWebServer(HTTPS)" )

Then choose the appropriate internal host (i.e. your camera / NAS)


Are you trying to access the cameras directly or are they connected to a NAS of some sort?

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.