Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


7 posts

Wannabe Geek


Topic # 204206 21-Sep-2016 20:59
Send private message

Hi guys

 

 

 

I recently bought EdgeRouter Lite for my fibre network but I can't seem to figure out how to set it up so I have internet connection.

 

Would anyone have experience in this particular router?

 

 

 

FYI, I have been given a static IP from Spark .

 

 

 

Thanks very much in advance

 

 

 

 

 

Cheers


Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic
27140 posts

Uber Geek
+1 received by user: 6579

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Lifetime subscriber

  Reply # 1638394 21-Sep-2016 21:03
Send private message

It's just a standard PPPoE setup on VLAN10. You can use anything you want for the PPPoE username and password.

 

There have been a number of threads on here recently discussing the config if you search.

 

 


51 posts

Master Geek
+1 received by user: 19

Subscriber

  Reply # 1638415 21-Sep-2016 21:52
Send private message

I found this set of notes from Mike Murphy very helpful:

 

http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=66&topicid=191757

 

Basically update the firmware to v1.9, and then use the wizard was his advice - works really well.

 

Cheers,  Greg.

 

 




7 posts

Wannabe Geek


  Reply # 1638423 21-Sep-2016 22:07
Send private message

Thanks very much guys

 

 

 

I will try those methods


2445 posts

Uber Geek
+1 received by user: 840

Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1638431 21-Sep-2016 22:36
Send private message

I also had to ssh in to make sure hardware acceleration for NAT was turned on. Since before that I didn't get full line speed through the ERL.

 

Ironically though on the Gigatown line I was testing with I received 940/450Mbit on the HG659b and 880/380MBit with the ERL.

 

But the ERL is an excellent router from the playing I have had with it.






Meow
8018 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4006

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1638436 21-Sep-2016 23:21
3 people support this post
Send private message

I really need to make an official "how to + ISP" thread at some point don't I?





7 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1638513 22-Sep-2016 08:13
One person supports this post
Send private message

Hi,

 

I have just configured my Edge router POE with Spark fiber yesterday by just putting down the below necessary details. I have used the Wizard with WLAN 2Lan2 and had worked without any issue.

 

 

 

  • Operating Mode : MDI/MDIX
  • PPP Protocol : PPPoE
  • PPP Username: user@spark.co.nz
  • PPP Password: password
  • PPP Auth Type : PAP
  • Encapsulation : 802.1Q
  • PCP Marking : 0
  • VID (or VLAN) : 10
  • MTU : 1,500 or AUTO

 




7 posts

Wannabe Geek


  Reply # 1643730 1-Oct-2016 11:28
Send private message

Thanks guys. working great now..


Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.