Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




BDFL - Memuneh
65328 posts

Uber Geek

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

# 208112 27-Jan-2017 09:31
Send private message

Got a new router delivered for testing. Configured PPPoE, VLAN tag, plugged in to the ONT... It says connected. From both my PC and the router itself I can resolve DNS (both ISP assigned and third party servers), ping, ftp, traceroute

 

But I can't browse http/s sites. They either timeout or load the HTML only and stop (timeout for other assets). Access to the browser-based management interface works fine.

 

If I SSH to the router I can run speedtest (installed a speedtest CLI py script), I can curl a website ok. But can't browse on any PC or device (other PCs, smartphone, tablet) on the LAN.

 

I checked static routes and they all match the existing router (an older model).

 

Support ticket opened, granted remote access to the SSH port but since this is the Chinese New Year they may not work from today...

 

Any idea anyone? 





View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
1792 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1710466 27-Jan-2017 09:43
Send private message

Whats the router model?





CPU: Intel 3770k| RAM: F3-2400C10D-16GTX G.Skill Trident X |MB:  Gigabyte Z77X-UD5H-WB | GFX: GV-N660OC-2GD gv-n660oc-2gd GeForce GTX 660 | Monitor: Qnix 27" 2560x1440

 

 




BDFL - Memuneh
65328 posts

Uber Geek

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  # 1710472 27-Jan-2017 09:46
Send private message

It's the Synology RT2600AC. Just launched, got a review unit. I have the Synology RT1900AC running fine. I wonder if I should export the config from the working one and load on the new one.





 
 
 
 


1980 posts

Uber Geek

Trusted
Subscriber

  # 1710505 27-Jan-2017 10:00
Send private message

Did you do the ol hard reset when you received it, in case it's a review sample and has someone else's crap in it?




________

 

Antonios K

 

Click to see full size




BDFL - Memuneh
65328 posts

Uber Geek

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  # 1710508 27-Jan-2017 10:02
Send private message

Brand new, but in any case I had hard reset it twice since then, with different LAN settings each time to make sure of no conflicts.







BDFL - Memuneh
65328 posts

Uber Geek

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  # 1710510 27-Jan-2017 10:04
Send private message

What I might do is export the config from the old router and load into the new one. Although they're different models the RSM OS is the same.

 

 





3385 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1710511 27-Jan-2017 10:04
Send private message

I can't remember the details but I seem to recall having similar issues a long time ago and finding in the end that MTU size was incorrect...




BDFL - Memuneh
65328 posts

Uber Geek

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

 
 
 
 




BDFL - Memuneh
65328 posts

Uber Geek

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

4303 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1710520 27-Jan-2017 10:13
Send private message

Worth dropping it a bit just to check. 1480?

 

 

 

Cheers - N





--

 

Please note all comments are the product of my own brain and don't necessarily represent the position or opinions of my employer, previous employers, colleagues, friends or pets.




BDFL - Memuneh
65328 posts

Uber Geek

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber



BDFL - Memuneh
65328 posts

Uber Geek

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  # 1710528 27-Jan-2017 10:32
Send private message

Hmmm. Recommended PPPoE MTU is 1492. Will try this when back home. I can SSH and change but can't test the LAN side until back there.





Human
2949 posts

Uber Geek

Subscriber

  # 1710746 27-Jan-2017 16:39
Send private message

Will be very interested to see if this resolves the issue. MTU can play some real buggery when not set correctly.

 

We've had weird issues when someone has specifically dropped MTU on a link, but doesn't have ICMP Path MTU Discovery allowed on the firewall, which meant it couldn't work out what size packets to send through to reduce them, thus dropping them all.

 

You could also try setting the MTU on your OS to a lower setting and see what happens then. (without needing to make network wide changes... but I suppose if nothings working it doesn't matter anyway!) 
Is any other traffic working (SSH, FTP, Telnet, etc?)

 

Maybe they've done something daft (it is a new product after all) where they haven't allowed http/s traffic out.
I've seen it happen on third party firewalls etc. before- pretty uncommon, but not impossible!

 

 

 

 EDIT: letter around the wrong way! 






1792 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1710754 27-Jan-2017 17:16
Send private message

Does the supplier of the review unit not provide support?

 

If it's not passing HTTPS I wouldn't be connecting to my network and would send it back saying broken, might want to test next unit before shipping.





CPU: Intel 3770k| RAM: F3-2400C10D-16GTX G.Skill Trident X |MB:  Gigabyte Z77X-UD5H-WB | GFX: GV-N660OC-2GD gv-n660oc-2gd GeForce GTX 660 | Monitor: Qnix 27" 2560x1440

 

 


984 posts

Ultimate Geek

Trusted

  # 1710804 27-Jan-2017 19:18
Send private message

This doesn't sound correct.

 

 

So you can do SSH protocols? ICMP, can you send an email on port 25/587?

 

 

Your saying DNS is resolving. But http browsing is not working. Have you tried wget from a terminal, test both FTP and HTTP/S?

 

 

On our network we generally recommend a MTU of 1492.

 


 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Ring launches indoor-only security camera
Posted 23-Jan-2020 17:26


New report findings will help schools implement the digital technologies curriculum content
Posted 23-Jan-2020 17:25


N4L to upgrade & support wireless internet inside schools
Posted 23-Jan-2020 17:22


Netflix releases 21 Studio Ghibli works
Posted 22-Jan-2020 11:42


Vodafone integrates eSIM into device and wearable roadmap
Posted 17-Jan-2020 09:45


Do you need this camera app? Group investigates privacy implications
Posted 16-Jan-2020 03:30


JBL launches headphones range designed for gaming
Posted 13-Jan-2020 09:59


Withings introduces ScanWatch wearable combining ECG and sleep apnea detection
Posted 9-Jan-2020 18:34


NZ Police releases public app
Posted 8-Jan-2020 11:43


Suunto 7 combine sports and smart features on new smartwatch generation
Posted 7-Jan-2020 16:06


Intel brings innovation with technology spanning the cloud, network, edge and PC
Posted 7-Jan-2020 15:54


AMD announces high performance desktop and ultrathin laptop processors
Posted 7-Jan-2020 15:42


AMD unveils four new desktop and mobile GPUs including AMD Radeon RX 5600
Posted 7-Jan-2020 15:32


Consolidation in video streaming market with Spark selling Lightbox to Sky
Posted 19-Dec-2019 09:09


Intel introduces cryogenic control chip to enable quantum computers
Posted 10-Dec-2019 21:32



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.