Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




8 posts

Wannabe Geek


Topic # 5496 2-Nov-2005 20:33
Send private message

Hello people, I'm running Windows XP SP2, before I was running SP1, I was using the Widcomm Bluetooth software, but now it seems to me that Windows XP SP2 Bluetooth is so bad that i miss the Widcomm software, on one post there was instructions to make the Widcomm work in Windows XP SP2, I was so happy that i followed the instructions and came upto the step of Finalization! BUT!!!!! I seem to have a problem now!! I have posted the screenshots!

Screenshot 1:
http://img354.imageshack.us/my.php?image=screen015en.jpg

Screenshot 2:
http://img354.imageshack.us/my.php?image=screen025nd.jpg

Screenshot 3:
http://img354.imageshack.us/my.php?image=screen036sa.jpg

Screenshot 4:
http://img475.imageshack.us/my.php?image=screen045lr.jpg

In Screenshot 4, nothing comes up while there used to be many options i.e. for dial up connections, serial port and some other few choices! So, people please try to help me on this problem. I remember having this problem earlier, but then i don't remember how I had resolved this. Hoping to get a response soon from you folks!

Thanking you,

-absi

Create new topic
BDFL - Memuneh
58762 posts

Uber Geek
+1 received by user: 10158

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

Reply # 22488 2-Nov-2005 20:51
Send private message

Never seen this problem before. It looks like some registry stuff gone wrong. Have you tried using a new user (with Administrator rights) to remove, reboot and install the software again?








8 posts

Wannabe Geek


Reply # 22489 2-Nov-2005 21:19
Send private message

You all haven't heard of these???? OMG!!! It used to come frequently!!! Seriously.. Especially, if I do like re-install or uninstall and install again! PLzzzzzzzzzz help me folks! Admin, your advice appears to be in a way for me, as in i can't do that! as it may be difficult

 
 
 
 


BDFL - Memuneh
58762 posts

Uber Geek
+1 received by user: 10158

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

Reply # 22490 2-Nov-2005 21:23
Send private message

Did it come frequently on your computer or in other computers? If on your computer, then I say it's a localised problem.

My suggestion is simple: create a new user (Control Panel | Users) and make sure it's an administrator. Reboot, login as the new user, remove the Bluetooth software, reboot, login again as the new user, install the software. Reboot once again and still as the new users configure the Bluetooth software.

You can then see if it works for your usual username...







8 posts

Wannabe Geek


  Reply # 22491 2-Nov-2005 21:27
Send private message

Admin,, will try your advice! I know about creating a login wid admin rights, but i meant what i said in another way!! It hasn't happened only in my pc.. It's happened in my Fujitsu notebook as well!



8 posts

Wannabe Geek


Reply # 22499 3-Nov-2005 00:50
Send private message

Admin,, I tried your advice, and created a new user wid admin rights. I was able to set-it up in that user with success. But when i came back to my own user login,,, still the problem persists!!! What do i do???? Please help me!!!!!

BDFL - Memuneh
58762 posts

Uber Geek
+1 received by user: 10158

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

Reply # 22503 3-Nov-2005 07:46
Send private message

Hmmm. It must be a program you have installed before, in both your Pcs, that corrupted the registry somehow. Not much you can do without a fresh install in another PC to test and see if it works.







8 posts

Wannabe Geek


  Reply # 23639 21-Nov-2005 23:13
Send private message

Hello admin, how're u? thanks for ur advice, i shifted to a new user login and installed this widcomm without any problem. but now the thing is, i have a nokia 3650. when i click on send to in my phone n then click via bluetooth, and click my pc, the pc's bluetooth icon turns green, but then i get a error msg in my phone sayin that, unable to connect, i remember having this problem long long ago and it used to be resolved by shutting down the bttray.exe and starting it up again. but now it doesn't work. do anyone of u know what to do??? :-S plz help me!!

thankzz!!

-absi

109 posts

Master Geek


  Reply # 23668 22-Nov-2005 13:46

It's a setting issue in the BT settings.
You have to enable BT to see your 3650 and enable to connect.

I think it's under the accessibility menu.

109 posts

Master Geek


  Reply # 23669 22-Nov-2005 13:48

One more advice:

Sending of files from phone to laptop directly via Bluetooth (without using PC suite) failed at times. Always get the error message “Sendind Failed”.
Continue with the steps below to resolve this:
Right-click on Bluetooth icon on systray and Select “Advanced Configuration”.
In Bluetooth Configuration, select “Local Services” Tab.
Select PIM Item Transfer > click on Properties.
Check that in All other types, "Save to Folder" is selected. Then click “OK”.
Try sending files from phone to laptop via BT connection without using PC suite and see if it works.
On desktop, double-click on My Bluetooth Places. Select “View Devices” and see if the phone or other BT devices you wish to send files to are detected. Once detected, select the desired BT device and do a file sending to check that it works.



8 posts

Wannabe Geek


Reply # 23692 22-Nov-2005 21:35
Send private message

Hey Mahuhu, thanks for your response. Infact I went through the settings you said. Its already what you told, and my pc is able to find my phone. I tried sending a picture from the pc to the phone, it goes! But, from phone to pc, it doesn't! WHY??? Its makin me upset... Coz I really luv this Widcomm more than the dumb Windows XP SP2 built in stack. Coz in Windows XP, you have to open the Recieve a file window if you want to send the pc something, and its irritating! Widcomm, just send, with ease! Plz help meee!!!

Tnx..

-absi

BDFL - Memuneh
58762 posts

Uber Geek
+1 received by user: 10158

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

Reply # 23694 22-Nov-2005 21:53
Send private message

Check that the folder used to receive the files on your PC does exist. If it is there, check security is set in a way to allow all users to access it.

When you created a new user to install the software in the previous steps the system will use the new user's folder - and if the folders are private then you will not be able to send files to your PC when the user logged in is not the owner.







8 posts

Wannabe Geek


  Reply # 23695 22-Nov-2005 22:12
Send private message

hello freitasm, i deleted the old user login and i made this new login, with a new installation of widcomm! and yes, the folder does exist.

BDFL - Memuneh
58762 posts

Uber Geek
+1 received by user: 10158

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

Reply # 23696 22-Nov-2005 22:46
Send private message

And the folder is under the new user's documents, and the same user used for login?







8 posts

Wannabe Geek


  Reply # 23697 22-Nov-2005 23:27
Send private message

Ya, its installed in the new login, so the default exchange folder is also in the new login name

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Chow brothers plan to invest NZ$100 million in technology
Posted 24-Sep-2017 16:24


Symantec protects data everywhere with Information Centric Security
Posted 21-Sep-2017 15:33


FUJIFILM introduces X-E3 mirrorless camera with wireless connectivity
Posted 18-Sep-2017 13:53


Vodafone announces new plans with bigger data bundles
Posted 15-Sep-2017 10:51


Skinny launches phone with support for te reo Maori
Posted 14-Sep-2017 08:39


If Vodafone dropping mail worries you, you’re doing online wrong
Posted 11-Sep-2017 13:54


Vodafone New Zealand deploy live 400 gigabit system
Posted 11-Sep-2017 11:07


OPPO camera phones now available at PB Tech
Posted 11-Sep-2017 09:56


Norton Wi-Fi Privacy — Easy, flawed VPN
Posted 11-Sep-2017 09:48


Lenovo reveals new ThinkPad A Series
Posted 8-Sep-2017 14:37


Huawei passes Apple for the first time to capture the second spot globally
Posted 8-Sep-2017 10:45


Vodafone initiative enhances te reo Maori pronunciation on Google Maps
Posted 8-Sep-2017 10:40


Voyager Internet expand local internet phone services company with Conversant acquisition
Posted 6-Sep-2017 18:27


NOW Expands in to Tauranga
Posted 5-Sep-2017 18:16


Windows 10 Fall Creators Update coming Oct. 17
Posted 4-Sep-2017 14:10



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.