Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




2 posts

Wannabe Geek


Topic # 6896 2-Mar-2006 22:06
Send private message

My problem seems to be one with something that most people it either works for no problem or they haven't figured it out or whatever because i cannot find much on google in regards to using the Audio Gateway to forward phone calls from my V551 to my Laptop. The whole situation is kind of weird. When I first realized that the service was essentially like a Hands Free Link (such as ones in newer cars) i was quite excited to i tried it out. The phone forwards the call and the caller ID to the Computer just fine. I would click accept and could hear the person on the line, but could not communicate back. I finally figured out that for some reason my Mic wasn't working and after some fiddiling i just completely uninstalled my SigmaTel driver and replaced it with one freshly downloaded from dell. Magic, the computer now has sound input recogntion. So i try another call and they can hear my just fine (minus the [inherant?] lag -is that normal- but i cannot hear what they are saying. I no longer can hear the sounds my phone normally makes when i push a button or the person calling me. My audio device is set as my Sigma and i can hear any other sounds my computer plays (i.e. music or error chimes and what not) but, for the most part, no sound from my phone. i say for the most part because last night for about 10 seconds it worked correctly. So today, to be sure the issue was not with my phone i took a V3 and paired it and tried it and the same problem reared it head. Any ideas would be great. Should i completely remove audio drivers and try again. Or should i completely remove bluetooth drivers (fyi Dell TrueMobile 300 internal Bluetooth made by Widcomm). Oh and i can connect and use the other services on my phone OBEX and such and i can connect and use my X30 axim no problem too. Thanks in advance for and guidance.

Create new topic
BDFL - Memuneh
59172 posts

Uber Geek
+1 received by user: 10411

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

Reply # 29711 2-Mar-2006 22:13
Send private message

Welcome to Geekzone... It could be that the Bluetooth software on the laptop is not being able to change the sound output device when the connection is made.

Have you tried manually changing the Sound applet in the Control Panel to use Bluetooth as the output device to see if it works?







2 posts

Wannabe Geek


  Reply # 29716 2-Mar-2006 22:37
Send private message

thanks for the welcome, i had tried that a few times before but just for good measure i went and manually changed the default sound and voice play back to bluetooth audio. no such luck, I think last night when it worked for a moment the settings were set on Sigma. I'll keep fiddeling but any other ideas would be much appreciated

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

UFB connections pass 460,000
Posted 11-Dec-2017 11:26


The Warehouse Group to adopt IBM Cloud to support digital transformation
Posted 11-Dec-2017 11:22


Dimension Data peeks into digital business 2018
Posted 11-Dec-2017 10:55


2018 Cyber Security Predictions
Posted 7-Dec-2017 14:55


Global Govtech Accelerator to drive public sector innovation in Wellington
Posted 7-Dec-2017 11:21


Stuff Pix media strategy a new direction
Posted 7-Dec-2017 09:37


Digital transformation is dead
Posted 7-Dec-2017 09:31


Fake news and cyber security
Posted 7-Dec-2017 09:27


Dimension Data New Zealand strengthens cybersecurity practice
Posted 5-Dec-2017 20:27


Epson NZ launches new Expression Premium Photo range
Posted 5-Dec-2017 20:26


Eventbrite and Twickets launch integration partnership in Australia and New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:23


New Fujifilm macro lens lands in New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:16


Cyber security not being taken seriously enough
Posted 5-Dec-2017 20:13


Sony commences Android 8.0 Oreo rollout in New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:08


Revera partners with Nyriad to deliver blockchain pilot to NZ Government
Posted 5-Dec-2017 20:01



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.