Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


4943 posts

Uber Geek
+1 received by user: 101

Trusted

Topic # 93586 24-Nov-2011 14:34
Send private message

This is a very strange problem.

I have a server running Server 2008 (Web Edition). It has two NICS in it. One is connected to a local LAN, the other to a router/firewall on the Internet.

This scenario has been working fine for the past year with users on the local LAN able to access the Internet by pointing their browsers to a proxy server on the 2008 server which bridges across the two NICS.

We put in a new router to provide more functionality. It didn't work out so we removed it and put back the existing router.  In the interim we had to reboot the server and more than once renew the lease on each of the NICS.

Now users can still access the Internet as before but we have a strange problem that when we are on the server, we can ping/access workstations/servers on the local subnet that the 2008 server is on, but we cannot see servers in a different subnet we could see before. So our server is on 172.59.* and can see all workstations and servers in that subnet. But it cannot see anything in the 172.22.* subnet even though DHCP has assigned a gateway in the 172.22 subnet.

But if we disable the external NIC we can now see all servers on both subnets but of course external Internet access is lost.

Can anybody think what might cause this problem and where we should look?

Thanks




System One: Popcorn Hour A200,  PS3 SuperSlim, NPVR and Plex Server running on Gigabyte Brix (Windows 10 Pro), Sony BDP-S390 BD player, Pioneer AVR, Raspberry Pi running Kodi and Plex, Panasonic 60" 3D plasma, Google Chromecast

System Two: Popcorn Hour A200 ,  Oppo BDP-80 BluRay Player with hardware mode to be region free, Vivitek HD1080P 1080P DLP projector with 100" screen. Harman Kardon HK AVR 254 7.1 receiver, Samsung 4K player, Google Chromecast

 


My Google+ page 

 

 

 

https://plus.google.com/+laurencechiu

 

 


Create new topic
3409 posts

Uber Geek
+1 received by user: 404

Trusted

  Reply # 549439 24-Nov-2011 14:51
Send private message

Could you please provide a network diagram? Seems like a very odd kind of setup, multihoming on anything but routers/switches puts you in a world of pain (I learnt this the hard way). I would tend to just have one router interface for LAN and another for your server subnet. Even if you disable web browsing from the LAN the traffic can still pass to the server to run as a proxy?





Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.