Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




722 posts

Ultimate Geek


Topic # 55905 9-Jan-2010 19:20
Send private message

Hi,

As the title suggests, could the low upload speeds (0.06MB/S on LA server with Speedtest.net) be causing the fact I cannot upload *.jpgs to online image hosting sites without being corrupted? I have tried two different hosting sites: both have similar quality.

Or, could it be something to do with my PC? Not sure where to start? Thanks.




Silverstone LC14 HTPC Case/Intel E4600 CPU/GA-EP35-DS3 MOBO/Asus EN9500GT graphics/2GB RAM/total 2TB HDD space/HVR-2200 & 2X 150MCE tuner cards/LG GGC-H20L BD Drive/MCE2005/Mediaportal/TVServer 1.1.0Final/LG 55"3D LED-TV/Denon AVR-1803 receiver/X1 projector

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
20373 posts

Uber Geek
+1 received by user: 3880

Trusted
Subscriber

  Reply # 288537 9-Jan-2010 21:28
Send private message

I have had submissions to a site get corrupted as well recently. On downloading and looking at the file, a chunk of it was repeated in the file over the top of what should have been there.




Richard rich.ms

3091 posts

Uber Geek
+1 received by user: 509

Trusted

  Reply # 289066 11-Jan-2010 19:09
Send private message

Yes - 0.06mbit/s is slightly faster than dialup. If you want to send a 1MB jpg file, thats over 2 mins to send the file.
The slow upload speed is probably also caused by your modem slowing down due to corrupted packets not reaching the destination / exchange.




Ray Taylor
Taylor Broadband (rural hawkes bay)
www.ruralkiwi.com

There is no place like localhost
For my general guide to extending your wireless network Click Here




 
 
 
 




722 posts

Ultimate Geek


  Reply # 289072 11-Jan-2010 19:37
Send private message

raytaylor: Yes - 0.06mbit/s is slightly faster than dialup. If you want to send a 1MB jpg file, thats over 2 mins to send the file.
The slow upload speed is probably also caused by your modem slowing down due to corrupted packets not reaching the destination / exchange.
Thanks. The images I am attempting to upload are below 500kb. So, what can be done about it?

Also, a number of the images I uploaded were when I was still on dial-up.




Silverstone LC14 HTPC Case/Intel E4600 CPU/GA-EP35-DS3 MOBO/Asus EN9500GT graphics/2GB RAM/total 2TB HDD space/HVR-2200 & 2X 150MCE tuner cards/LG GGC-H20L BD Drive/MCE2005/Mediaportal/TVServer 1.1.0Final/LG 55"3D LED-TV/Denon AVR-1803 receiver/X1 projector

3091 posts

Uber Geek
+1 received by user: 509

Trusted

  Reply # 289082 11-Jan-2010 20:16
Send private message

I would look at two things
- the compression codec used. Open the images in paint on another computer, re-save them and then try uploading. It could be a 3rd party codec on your computer that is interfering with the compression when the file is saved.
- Try to sort out why your upload speed is so slow.
What is your download speed, and can you do a test to a local nz server rather than overseas?
If you dont know how to access your view your sync speeds within your modem, a nz server will give us a more accurate speed test.




Ray Taylor
Taylor Broadband (rural hawkes bay)
www.ruralkiwi.com

There is no place like localhost
For my general guide to extending your wireless network Click Here






722 posts

Ultimate Geek


  Reply # 289099 11-Jan-2010 21:28
Send private message

OK. Tried resaving *.jpg image in paint from another PC connected via ISC. No go: still corrupted.

Here are the results of my latest speedtest from Slingshot's homepage:

Firewall check:
TCP & UDP to server = open
TCP to client = closed
UDP to client = open

30ms latency
0ms   jitter

2% packet loss of 100 packets sent

13.77 mbps download speed
0.06mbps upload speed

There is obviously an issue somewhere. I will confirm with my ISP if it is at their end. Might try reconfiguring my router.  I don't see how it could be within my OS as I reimaged back to an image from some 4 months ago & the system worked fine, then.
                




Silverstone LC14 HTPC Case/Intel E4600 CPU/GA-EP35-DS3 MOBO/Asus EN9500GT graphics/2GB RAM/total 2TB HDD space/HVR-2200 & 2X 150MCE tuner cards/LG GGC-H20L BD Drive/MCE2005/Mediaportal/TVServer 1.1.0Final/LG 55"3D LED-TV/Denon AVR-1803 receiver/X1 projector



722 posts

Ultimate Geek


Reply # 289154 12-Jan-2010 08:56
Send private message

It appears they are doing upgrade work at the Blockhouse Bay exchange, which the ISP tech said could interrupt the speeds. Why the download one doesn't appear to be affected is not clear.

I have noticed that pages have been taking longer to load in recent weeks, guess this could have been the issue.
Will give it a week or so. YellFrown




Silverstone LC14 HTPC Case/Intel E4600 CPU/GA-EP35-DS3 MOBO/Asus EN9500GT graphics/2GB RAM/total 2TB HDD space/HVR-2200 & 2X 150MCE tuner cards/LG GGC-H20L BD Drive/MCE2005/Mediaportal/TVServer 1.1.0Final/LG 55"3D LED-TV/Denon AVR-1803 receiver/X1 projector

3091 posts

Uber Geek
+1 received by user: 509

Trusted

  Reply # 289249 12-Jan-2010 12:27
Send private message

Do you know how far away you are from the telephone exchange?
That 2% packet loss of 100 packets sent is what would be causing problems.

From here, open a command prompt
- Type ipconfig and press enter
Note down your gateway address - you may have to scroll back up to see it.
- Type cls and press enter to clear the command screen
- Type ping gatewayaddress -n 200 and press enter
eg ping 192.168.1.1 -n 200
It will begin to ping your modem. When it is finished after about 220 seconds, note the %loss that appears in the results.
If it is 0 % then we know that your connection to the modem is ok and it is not your ethernet cable.

- Type cls again to clear the screen
- Type ping speedtest.slingshot.co.nz -n 200
Again it will take about 220 seconds to test the connection between your computer and slingshot's head office. When its finished, you should see that 2% loss like you saw in your speedtest, or a % above 0.
if you do see some loss, then
- try another modem if you can
- wait for the exchange upgrades to be completed.
- have a line check done to check the quality of your line.
A simple way to do this is to call 0800-000-000 from a corded telephone and see if you can hear any hissing / clicking / windy sounds in the background while the recorded woman reads out the time and options. If you do then we know the problem. It could still be a line fault even if you dont hear the noise but this is a quick way to skip a bunch of other tests.




Ray Taylor
Taylor Broadband (rural hawkes bay)
www.ruralkiwi.com

There is no place like localhost
For my general guide to extending your wireless network Click Here






722 posts

Ultimate Geek


  Reply # 289558 13-Jan-2010 10:34
Send private message

Everything appears back to normal. Can now upload images without corruption. Did seedtest & upload speed rated & 854kbps with zero packet loss. I guess they have completed their upgrades. Wasn't aware the ISP support could determine issues like that. Probably should have called them first off. Thanks for the replies.




Silverstone LC14 HTPC Case/Intel E4600 CPU/GA-EP35-DS3 MOBO/Asus EN9500GT graphics/2GB RAM/total 2TB HDD space/HVR-2200 & 2X 150MCE tuner cards/LG GGC-H20L BD Drive/MCE2005/Mediaportal/TVServer 1.1.0Final/LG 55"3D LED-TV/Denon AVR-1803 receiver/X1 projector

56 posts

Master Geek


  Reply # 290628 16-Jan-2010 22:31
Send private message

Same problem. Mt Albert Area. I have been experiencing slow or completely fail upload attempts due to packet data lost since the end of Dec 2009. Pictures uploaded to Picasa Web Albums get corrupted. SMTP connections to gmail, yahoo fail due data corruption and not stable upload. Refused SSL connections from diferent servers from time to time because of the corrupted packets :(

Pinging speedtest.slingshot.co.nz [202.180.66.220] with 32 bytes of data:

Request timed out.
Reply from 202.180.66.220: bytes=32 time=24ms TTL=59
Reply from 202.180.66.220: bytes=32 time=23ms TTL=59
Reply from 202.180.66.220: bytes=32 time=23ms TTL=59..........

Ping statistics for 202.180.66.220:
    Packets: Sent = 200, Received = 199, Lost = 1 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 23ms, Maximum = 50ms, Average = 24ms

56 posts

Master Geek


  Reply # 290896 18-Jan-2010 15:01
Send private message

Upload speed is still 0.04 Mbs on 0.128 Mbps upload plan.... Just been told by the Slingshot Tech Support that it is a known issue with Blockhouse Bay and Mt Albert area networks and Vodafone is working on that problem. Unfortunately, they have no idea how long it would take to solve this...So far, not so good.. Can't  update my web albums or email attachments..Everything on upload gets corrupted :(

982 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 53

Trusted
Slingshot

  Reply # 291229 19-Jan-2010 15:57
Send private message

I've managed to find an update on the issue:

"There was a delay in the implementation of the design. It has been rescheduled to be implemented tonight at 23:59."

Apologies for the inconvenience this has caused.

We will be reviewing compensation once it's been confirmed as fixed.




982 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 53

Trusted
Slingshot

  Reply # 291389 20-Jan-2010 09:45
Send private message

Unfortunately the work didnt go as planned.

Mt Albert customers on the Next Big Thing are still effected. The issues for Blockhouse Bay customers have been resolved.

Will post more updates as I get them.




56 posts

Master Geek


  Reply # 291576 20-Jan-2010 16:37
Send private message

Anyway, many thanks for the updates

982 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 53

Trusted
Slingshot

  Reply # 291578 20-Jan-2010 16:43
Send private message

Another update, bit more positive this time :)

"New circuit link has been set up and tested successfully with no errors. Engineers are going to migrate customers onto the new link tonight at 23:59. There will be a 30 minute outage while this takes place. Next update will be after the migration is complete."




982 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 53

Trusted
Slingshot

  Reply # 291785 21-Jan-2010 10:38
Send private message

The issue is fixed!

If you have been affected (Mt Albert and Blockhouse Bay customers), please call us on 0800 89 2000 to receive a credit on your account for the inconvenience.




 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Phone prices rising as users move upmarket
Posted 24-Nov-2017 17:16


Talking net neutrality on RNZ Nine-to-Noon
Posted 24-Nov-2017 12:11


Air New Zealand experiments with blockchain technology
Posted 23-Nov-2017 15:39


Symantec selects Amazon Web Services to deliver cloud security
Posted 23-Nov-2017 10:40


New Zealand Ministry of Education chooses Unisys for cloud-based education resourcing management system
Posted 22-Nov-2017 22:00


Business analytics software powers profits for NZ wine producers
Posted 22-Nov-2017 21:52


Pyrios strikes up alliance with Microsoft integrator UC Logiq
Posted 22-Nov-2017 21:51


The New Zealand IT services ecosystem - it's all digital down here
Posted 22-Nov-2017 21:49


Volvo to supply tens of thousands of autonomous drive compatible cars to Uber
Posted 22-Nov-2017 21:46


From small to medium and beyond: Navigating the ERP battlefield
Posted 21-Nov-2017 21:12


Business owners: ERP software selection starts (and finishes) with you
Posted 21-Nov-2017 21:11


Why I'm not an early adopter
Posted 21-Nov-2017 10:39


Netatmo launches smart home products in New Zealand
Posted 20-Nov-2017 20:06


Huawei Mate 10: Punchy, long battery life, artificial intelligence
Posted 20-Nov-2017 16:30


Propel launch Disney Star Wars Laser Battle Drones
Posted 19-Nov-2017 21:26



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.