Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




534 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 114


Topic # 150773 2-Aug-2014 17:24
Send private message

Hi

Since last night every now and then some webpages will not load and just give me a DNS resolver issue. So far this only happens on google.co.nz, but it can be fixed by flushing my DNS. Is anyone else having this issue?

Thanks




Home ADSL:                                                             School: 
 


Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
1091 posts

Uber Geek
+1 received by user: 199

Trusted

  Reply # 1100738 2-Aug-2014 17:30
Send private message

Please factory reset your unit and lets troubleshoot from there.

With the issues of a strange device being configured for voip and the confusion that caused this is pretty much the first step you will need to take to make sure your router is configured as we expect.

Also, if you need to, please be frank on when this issue started and what if any other steps/config/devices you have tried before reporting it.

If you still have issues after the factory reset please go to our website, log a ticket through the support page, then post or PM me the ticket number you will automatically receive.




Regards FireEngine




<==== Look no Orcon badge...



534 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 114


  Reply # 1100832 2-Aug-2014 19:36
Send private message

FireEngine: Please factory reset your unit and lets troubleshoot from there.

With the issues of a strange device being configured for voip and the confusion that caused this is pretty much the first step you will need to take to make sure your router is configured as we expect.

Also, if you need to, please be frank on when this issue started and what if any other steps/config/devices you have tried before reporting it.

If you still have issues after the factory reset please go to our website, log a ticket through the support page, then post or PM me the ticket number you will automatically receive.

Another factory reset fixed it. Thanks




Home ADSL:                                                             School: 
 


 
 
 
 


adw

161 posts

Master Geek
+1 received by user: 24


  Reply # 1101058 3-Aug-2014 12:45
Send private message

Hi

I'm getting the same problem with one of our sites and I certainly don't have any new devices.  What's going on please? 

 

HTTP/1.1 404 Object Not Found

I fix stuff!
1574 posts

Uber Geek
+1 received by user: 250

Trusted
Vocus
Subscriber

  Reply # 1101059 3-Aug-2014 12:49
Send private message

adw: Hi

I'm getting the same problem with one of our sites and I certainly don't have any new devices.  What's going on please?  HTTP/1.1 404 Object Not Found


404 is file not found, generated from the Web server itself. Not a Orcon/Network issue.

Best to contact your webmaster or hosting provider.



adw

161 posts

Master Geek
+1 received by user: 24


  Reply # 1101061 3-Aug-2014 12:53
Send private message

You're getting confused with an error 404, that's a page not found.  This is an object not found issue. (And Iserve are the hosting provider, hence posted here with them).

Thanks

I fix stuff!
1574 posts

Uber Geek
+1 received by user: 250

Trusted
Vocus
Subscriber

  Reply # 1101066 3-Aug-2014 13:02
Send private message

adw: You're getting confused with an error 404, that's a page not found.  This is an object not found issue. (And Iserve are the hosting provider, hence posted here with them).

Thanks


Technically the same thing, and not a DNS error, so not the same as the OP's issue.

Please log a fault via your usual Iserve fault process if you want the Iserve technical team to look into it.



adw

161 posts

Master Geek
+1 received by user: 24


  Reply # 1101067 3-Aug-2014 13:08
Send private message

This domain is definitely not resolving.  Have logged a fault earlier but as we've had calls outstanding with Iserve for weeks now (some dating back to the 5th of May) I'm hoping for a faster resolution as obviously it's affecting our customer.

1091 posts

Uber Geek
+1 received by user: 199

Trusted

  Reply # 1101262 3-Aug-2014 19:49
Send private message

adw: This domain is definitely not resolving.  Have logged a fault earlier but as we've had calls outstanding with Iserve for weeks now (some dating back to the 5th of May) I'm hoping for a faster resolution as obviously it's affecting our customer.


You have PM'd me but when I reply I get "Error: This user prefers not to receive private messages"

As Sounddude says, a 404 is produced by the web server so I'm not sure how you conclude it is a DNS resolving issue? Normally this is a file issue on the webspace concerned.

PM me the ticket number(s) you have and I'll gladly look into it Monday.

For reference, from Wiki: 

"The 404 or Not Found error message is a HTTP standard response code indicating that the client was able to communicate with a given server, but the server could not find what was requested.

 

The web site hosting server will typically generate a "404 Not Found" web page when a user attempts to follow a broken or dead link; hence the 404 error is one of the most recognizable errors users can find on the web.[1]"




Regards FireEngine




<==== Look no Orcon badge...

adw

161 posts

Master Geek
+1 received by user: 24


  Reply # 1101468 4-Aug-2014 09:38
Send private message

Hi Fireman

Oh dear, please tell me that Iserve technical aren't relying on Wiki for their support......

This is an old established site.  It hasn't been modified for months.  It is now not serving.  The page we're talking about is the index page.  An index.html won't resolve either.  As nothing has changed our end, what has changed yours to stop this site resolving on your windows server?

Thanks

adw

161 posts

Master Geek
+1 received by user: 24


  Reply # 1101479 4-Aug-2014 09:43
Send private message

Call number from yesterday 11858711 - it would be appreciated while you're in there to take a look at all the other outstanding calls under our account.

Thanks.

1 post

Wannabe Geek


  Reply # 1115392 25-Aug-2014 17:51
Send private message

I too have been having the same issue with google.co.nz and reddit.com
Previously I have been using WXC and this has never been an issue, but on changing to Orcon and UFB on August 8th, it suddenly has become an issue.
I was flushing the DNS each time to resolve it, which would work most times.

Since then I have changed the routers DNS IP's to 8.8.8.8 and 8.8.4.4 and this seems to have resolved the issue for me.



534 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 114


  Reply # 1115395 25-Aug-2014 17:54
Send private message

JohnNP: I too have been having the same issue with google.co.nz and reddit.com
Previously I have been using WXC and this has never been an issue, but on changing to Orcon and UFB on August 8th, it suddenly has become an issue.
I was flushing the DNS each time to resolve it, which would work most times.

Since then I have changed the routers DNS IP's to 8.8.8.8 and 8.8.4.4 and this seems to have resolved the issue for me.


Same thing is happening to me too right now, but don't really want to use Google DNS.




Home ADSL:                                                             School: 
 


2242 posts

Uber Geek
+1 received by user: 353

Trusted
Subscriber

  Reply # 1115400 25-Aug-2014 18:04
Send private message

Wonder if the routers dnsmasq service is playing up and serving stale records or no records at all. Perhaps the factory reset is flushing the routers DNS cache?

What if you query the name servers directly with dig/nslookup?





534 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 114


  Reply # 1115408 25-Aug-2014 18:15
Send private message

insane: Wonder if the routers dnsmasq service is playing up and serving stale records or no records at all. Perhaps the factory reset is flushing the routers DNS cache?

What if you query the name servers directly with dig/nslookup?




I did a tracert and got this on Orcon DNS2

1 17 ms 1 ms 1 ms Orcon.Home [192.168.1.1]
2 3350 ms 1417 ms 563 ms llu.bng1.nct.orcon.net.nz [60.234.8.1]
3 6 ms 6 ms 6 ms xe-2-2-0.cre1.nct.orcon.net.nz [121.98.9.141]
4 6 ms 6 ms 6 ms dns2.orcon.net.nz [121.98.0.2]

Ping is pretty high lol, I just had to flush the DNS as well.




Home ADSL:                                                             School: 
 




534 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 114


  Reply # 1115410 25-Aug-2014 18:20
One person supports this post
Send private message

Gonna try use the Orcon DNS servers directly inside the DHCP settings instead of the routers DNS server.




Home ADSL:                                                             School: 
 


 1 | 2
Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

New Zealand's IT industry in 2018 and beyond
Posted 22-Jan-2018 12:50


Introducing your new workplace headache: Gen Z
Posted 22-Jan-2018 12:45


Jucy set to introduce electric campervan fleet
Posted 22-Jan-2018 12:41


Hawaiki cable system will be ready for service in June 2018
Posted 22-Jan-2018 12:32


New Zealand hits peak broadband data
Posted 18-Jan-2018 12:21


Amazon Echo devices coming to New Zealand early February 2018
Posted 18-Jan-2018 10:53


$3.74 million for new electric vehicles in New Zealand
Posted 17-Jan-2018 11:27


Nova 2i: Value, not excitement from Huawei
Posted 17-Jan-2018 09:02


Less news in Facebook News Feed revamp
Posted 15-Jan-2018 13:15


Australian Government contract awarded to Datacom Connect
Posted 11-Jan-2018 08:37


Why New Zealand needs a chief technology officer
Posted 6-Jan-2018 13:59


Amazon release Silk Browser and Firefox for Fire TV
Posted 21-Dec-2017 13:42


New Chief Technology Officer role created
Posted 19-Dec-2017 22:18


All I want for Christmas is a new EV
Posted 19-Dec-2017 19:54


How clever is this: AI will create 2.3 million jobs by 2020
Posted 19-Dec-2017 19:52



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.