Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


349 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 26


Topic # 161693 16-Jan-2015 12:49
Send private message

This morning (10:30ish) my black genius modem dropped authentication all of a sudden. No changes to the modem made to cause it. Spoke to Manila CS and did reboots, factory reset etc but still no authentication working. DSL lock and speed all look fine.

At the moment it is at a level 2, 3-5 day investigation. It seems a long time to be checking if there are auth errors at Orcon.

Any ideas what else can be done? Can I try an alternative modem? CS said I could not as the modem is locked to the Mac address.

Anyone else having auth problems?

Create new topic
5 posts

Wannabe Geek


  Reply # 1235779 11-Feb-2015 16:28
Send private message

Hi! Did you get this resolved quickly? Im a new user and having the same problems authenticating my genius broadband as well.was given 3 days as well. Just curious how yours was fixed. Thanks



349 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 26


  Reply # 1235785 11-Feb-2015 16:34
Send private message

It took a couple of days for Orcon to do a port reset at their end which fixed the fault and could then authenticate. I checked afterwards and my 3rd party modem also connected with my login details although Orcon don't support that.

So yes problem fixed. Reported Fri morning and I was back online Sun afternoon. If only Orcon had CS in New Zealand I would recommend them 100%. Once the connection is up its a great DSL service.

Good luck with your connection!

5 posts

Wannabe Geek


  Reply # 1236248 12-Feb-2015 08:43
Send private message

Thanks! Hopefully my internet goes up and running soon. :(



349 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 26


  Reply # 1367017 15-Aug-2015 16:50
Send private message

For general information I had the same drop in authentication in May this year. Went through the same painfull Manila CS script before it was passed to level 2 support.

A port/auth reset by Orcon got it working again. So twice in 6 months.

There seems to be a problem with Orcon gear auth faulting.

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.