Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




1698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 315

Subscriber

Topic # 185479 24-Nov-2015 15:31
Send private message

Is there a good reason why both black and white routers won't let wireless attached clients see the wired LAN? 

Here was me thinking the just installed NF4V would solve this issue! Silly me.

There must be a reason for this, as someone made this decision twice, but it beats me what that could be. If this was the only AP in a household it could be severely problematic.


Create new topic
Fully Operational
3343 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1088

Trusted
Vocus
Subscriber

  Reply # 1433977 24-Nov-2015 15:35
Send private message

I have several LAN devices attached on my Genius White (NF4V) and all accessible from the WLAN (and vice versa)

What's the exact setup and problem you're experiencing?

6901 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2193

Subscriber

  Reply # 1433980 24-Nov-2015 15:48
Send private message

are you running a access point along with the genius?

 
 
 
 


Fully Operational
3343 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1088

Trusted
Vocus
Subscriber

  Reply # 1433989 24-Nov-2015 16:03
Send private message

Jase2985: are you running a access point along with the genius?


Yes I was going to say I have heard of issues when devices roam from a LAN attached AP to the internal AP.  It seems to relate to the internal MAC table / spanning tree.  But I couldn't seem to reproduce it with my AP running OpenWRT when I tried at home.


6901 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2193

Subscriber

  Reply # 1433997 24-Nov-2015 16:33
Send private message

ubergeeknz:
Jase2985: are you running a access point along with the genius?


Yes I was going to say I have heard of issues when devices roam from a LAN attached AP to the internal AP.  It seems to relate to the internal MAC table / spanning tree.  But I couldn't seem to reproduce it with my AP running OpenWRT when I tried at home.



bingo

i have the issue with my NF8AC when i roam to my Technicolour TG589 then back i loose visibility of devices on my LAN, specifically cabled devices.

I have a support ticket with netcomm and they have acknowledged the ticket and admit there is an issue there and in their words "this issue has been lodged to their road map but unfortunately there is no ETA yet to address this particular issue"

been 7 months since i raised the issue

ive tried using a variety of other access points from 4 different vendors and all 4 still had those issues, sent them some wireshark captures and that seemed to help them identify the issue

it seems to affect the NF4V and the NF8AC, and potentially other netcomm devices.



1828 posts

Uber Geek
+1 received by user: 215
Inactive user


  Reply # 1434233 25-Nov-2015 00:09
Send private message

been 7 months since i raised the issue

only 7 months this is Netcom it could well be 7 years knowing them

20256 posts

Uber Geek
+1 received by user: 3822

Trusted
Subscriber

  Reply # 1434272 25-Nov-2015 05:45
Send private message

At least they are admitting the issue now.

I can't even use the switch in my netcomms. Plug one into the other and then from one to the LAN and the second one goes awol periodically. Most basic feature works worse than a $25 switch.




Richard rich.ms



1698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 315

Subscriber

  Reply # 1435495 26-Nov-2015 20:05
Send private message

Sorry for the delay in replying. Thanks for the responses.

I do have another AP (1043ND) so that gels with what some of you are saying.

Tried the following:-
Switched off AP (1043ND). Phone still had ltd connectivity.

Re-booted the NF4V and phone. Ltd connectivity from phone.

And now no connection via LAN to NF4V. Ooops. Tried various re-connections without luck then cabled notebook directly to the NF4V. Whew, it worked.

After this, all the LAN connected PCs came right. Was it a time thing? I've rebooted the NF4V several times before without this 15 min outage.

But, now when I use Fing on my phone I see all the LAN devices! Wonder how long this will last?

So, now I am totally confused! 

Edit:- connected the phone to the 1043ND then back to the NF4V. Now only the ph and NF4V showing so that seems pretty conclusive.





6901 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2193

Subscriber

  Reply # 1435509 26-Nov-2015 20:20
Send private message

i found i had to restore a backed up version of the settings for things to come right.

but there may be something time related too as my android sometimes can see everything and sometimes it cant. but it still doesnt let me connect to my wired computer to grab files



1698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 315

Subscriber

  Reply # 1435516 26-Nov-2015 20:50
Send private message

Seems like we have a problem that can't be resolved.

Oh, well, at least I am used to it after over three years!

Fully Operational
3343 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1088

Trusted
Vocus
Subscriber

  Reply # 1435619 26-Nov-2015 23:20
Send private message

You can work around it by setting up the AP as a router or NAT (if it's possible) between the NF4V LAN and the AP's WLAN.  This means it doesn't have to know the MAC address has moved.  I'm pretty sure this won't allow for seamless roaming so you'll want to use a different SSID for your secondary AP.

You may also be able to work around it by moving the built in WLAN on the NF4V to a different subnet, but I've not had much success trying to even get this working in the past.

I'll nudge the CPE team, see if we can reproduce it in house and raise it with Netcomm.  We buy a lot of these units so it may add some clout.  

If anyone who already raised the issue with Netcomm has a reference number of any kind, pass it along, it may be enough for me to escalate to them without waiting for in house testing.  Cheers.



1698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 315

Subscriber

  Reply # 1435796 27-Nov-2015 09:33
Send private message

This morning I turned my phone on and it is still connected to the NF4V but it now shows all the networked devices! 

Switched back to 1043ND and back to NF4V and now only two devices seen.

So, wonder if they will come back again as they did overnight??

Even more weird or does it indicate some table building?

Will check during the day to see what happens.





1698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 315

Subscriber

  Reply # 1435974 27-Nov-2015 12:42
Send private message

Well, the shares on my phone have come back. That's twice now so don't know what that tells you.

Fully Operational
3343 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1088

Trusted
Vocus
Subscriber

  Reply # 1436066 27-Nov-2015 14:30
One person supports this post
Send private message

It indicates slow refresh of the FIB or MAC table.  Which fits all the symptoms described.



1698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 315

Subscriber

  Reply # 1436379 27-Nov-2015 22:21
Send private message

I was just going to suggest you look at that, uber!!  Yea, right.smile

Cheers.

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Vodafone TV — television in the cloud
Posted 17-Oct-2017 19:29


Nokia 8 review: Classy midrange pure Android phone
Posted 16-Oct-2017 07:27


Why carriers might want to embrace Commerce Commission study, MVNOs
Posted 13-Oct-2017 09:42


Fitbit launches Ionic, its health and fitness smartwatch
Posted 12-Oct-2017 15:52


Xero launches machine learning automation to improve coding accuracy for small businesses
Posted 12-Oct-2017 15:45


Bank of New Zealand uses Intel AI to detect financial crime
Posted 12-Oct-2017 15:39


Sony launches Xperia XZ1, a smartphone with real-time 3D capture
Posted 11-Oct-2017 10:26


Notes on Nokia’s phone comeback
Posted 10-Oct-2017 10:06


Air New Zealand begins Inflight Wi-Fi rollout
Posted 9-Oct-2017 20:16


The latest mobile phones in perspective
Posted 9-Oct-2017 18:34


Review: Acronis True Image 2018 — serious backup
Posted 8-Oct-2017 11:22


Lenovo launches ThinkPad Anniversary Edition 25
Posted 7-Oct-2017 23:16


Less fone, more tech as Vodafone gets brand make-over
Posted 6-Oct-2017 08:16


API Talent Achieves AWS MSP Partner Status
Posted 5-Oct-2017 21:20


Stellar Consulting Group now a Domo Partner
Posted 5-Oct-2017 21:03



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.