Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


7893 posts

Uber Geek
+1 received by user: 796

Subscriber

Topic # 31971 7-Apr-2009 09:21
Send private message

Hi all.


 


Anyone else on Orcon's LLU with their homehub experiencing  no Internet in the morning?  This seems to happen to me every 4 days on the average.  So far this billing month it's been 1.35am, 1.25am, 3.59am,  and today 1.40 am. I think I mite put my old DSE router back in to see what it is.  The big give away that it's off line is that my PAP2T box  is off line when I check things before going to work in the morning..





Regards,

Old3eyes


Create new topic
I fix stuff!
1710 posts

Uber Geek
+1 received by user: 381

Trusted
Vocus
Subscriber

  Reply # 205694 7-Apr-2009 09:41
Send private message

can you PM me your login name please? I will have a look from this end.



dan

967 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 88


  Reply # 205734 7-Apr-2009 13:14
Send private message

i have one LLU customer with a homehub who says their internet doesnt work in the early hours of the morning, yet the connection log on the orcon site shows they have not disconnected/reconnected



7893 posts

Uber Geek
+1 received by user: 796

Subscriber

  Reply # 205842 7-Apr-2009 19:37
Send private message

dan: i have one LLU customer with a homehub who says their internet doesnt work in the early hours of the morning, yet the connection log on the orcon site shows they have not disconnected/reconnected


That's happened as well.  Last week it was off for several hours but still showed connected, then the connect started again without rebooting the router at my end. was looking at the connection from work when wife said it had died..





Regards,

Old3eyes


Minimalist
5499 posts

Uber Geek
+1 received by user: 431

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 205891 7-Apr-2009 22:54
Send private message

It has happened once to me. Dropped at 2amish a few weeks back, took a router reboot at 7am when I woke up to reconnect.

440 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 8

Trusted

  Reply # 205931 8-Apr-2009 07:50
Send private message

Same as scottjpalmer

I think its a fact with the homehub if it looses the ADSL the only way to reconnect is to power off and back on.

A couple of hard power offs a week I can live with.

Here is my history as you can see diconnnections are comenn and this is the Howick exchange.

2009-03-23     1                                                    
2009-03-24     4                                        
2009-03-25                                                                      
2009-03-26                                                                        
2009-03-27                                                                        
2009-03-28     2                                               
2009-03-29                                                                        
2009-03-30                                                                        
2009-03-31                                                                            
2009-04-01                                                                            
2009-04-02     1                                                  
2009-04-03                                                                             
2009-04-04                                                  
2009-04-05                                                                              
2009-04-06                                                                          
2009-04-07     1                                                    
2009-04-08      




"The only way to learn some- thing is to do it"

416 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 118


  Reply # 208877 23-Apr-2009 21:28
Send private message

Our internet connection (Orcon+, Pakuranga exchange) often stops working but the Homehub status page shows that the ADSL is still connected. Only way to get it working again is to reboot the modem.

Seems to happen approx once every 24-48 hourd here. Only time the conneciton has managed to stay on for more than 48 hours was when there was no one using the connection for that time period, so it seems that the homehub has some issue when there's a lot of traffic occuring.

Have reported the issue to Orcon and the reponse said they recently pushed a new firmware which could solve the issue. Will report back later with our results.

- James

440 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 8

Trusted

  Reply # 208888 23-Apr-2009 22:22
Send private message

Cool post your hardware version.  mine is Firmware version: 2.3.52.6.200

Im not sure if this is the latest firmware.




"The only way to learn some- thing is to do it"

416 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 118


  Reply # 208894 23-Apr-2009 22:56
Send private message

4.3.52.6.300 here so seems mine one is more up to date than yours. Not sure when it was updated as I only just noticed the FW version now.

- James

130 posts

Master Geek


  Reply # 209139 25-Apr-2009 09:02
Send private message

I am having the sam problems







































































































Status: Cable connected
Line mode: ADSL2+
Maximum line rate: 3244 kbps (downstream) / 1196 kbps (upstream)
Noise margin: 6.9 dB (downstream) / 11.4 dB (upstream)
Line attenuation: 43.2 dB (downstream) / 25.5 dB (upstream)
Output power: 17.9 dBm (downstream) / 12.5 dBm (upstream





2009-03-23 2009-04-22 Total time: 721.49 hours Total data: 22.62 GB

Start Days Reconnections

2009-03-23
2009-03-24 1
2009-03-25
2009-03-26
2009-03-27
2009-03-28
2009-03-29
2009-03-30
2009-03-31 1
2009-04-01
2009-04-02 1
2009-04-03
2009-04-04 1
2009-04-05 1
2009-04-06
2009-04-07 1
2009-04-08 2
2009-04-09 4
2009-04-10 6
2009-04-11
2009-04-12
2009-04-13 1
2009-04-14
2009-04-15 1
2009-04-16 4
2009-04-17 2
2009-04-18
2009-04-19
2009-04-20
2009-04-21 4
2009-04-22 1

Minimalist
5499 posts

Uber Geek
+1 received by user: 431

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 209220 25-Apr-2009 13:22
Send private message

Mine is 4.3.52.6.300 and no issues here, drops about once or twice a month momentarily

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.