Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19
27 posts

Geek


  Reply # 270966 8-Nov-2009 02:44
Send private message

Personally, if you are finding YouTube buffering, then your speed sucks. It's kind of baseline absolute minimum that you can expect from ADSL2 (or 1 for that matter)

I wouldnt be happy myself

S

3031 posts

Uber Geek
+1 received by user: 466

Trusted
Subscriber

  Reply # 270973 8-Nov-2009 08:26
Send private message

Sounddude: Kyanar

Show me your line stats.


A little slow on the uptake (I haven't been around for a bit) but:





Connection status:
Connected (0:00:00:17)


Connection mode:
Always on


IP address:
121.98.160.24


MAC address:
00:01:E3:99:97:C7


Default gateway:
60.234.8.201


Preferred DNS server:
60.234.1.1


Alternate DNS server:
60.234.2.2


Downstream rate:
2432 kbps


Upstream rate:
1024 kbps


PPPoE pass-through:
Disabled



ADSL Line

 


Status:
Cable connected


Line mode:
G.DMT


Maximum line rate:
2560 kbps (downstream) / 1308 kbps (upstream)


Noise margin:
7 dB (downstream) / 14 dB (upstream)


Line attenuation:
34.3 dB (downstream) / 24 dB (upstream)


Output power:
18 dBm (downstream) / 12.7 dBm (upstream)



Address Translation (NAT)

 


Status:
Enabled



Dynamic DNS

 


Status:
Disabled




And my router crashed and rebooted just getting that.  Before you ask, unless every single Orcon branded Gigaset is faulty, I haven't got "that one router" - I'm actually on my third now.




I finally have fibre!  Had to leave the country to get it though.


6306 posts

Uber Geek
+1 received by user: 288

Trusted
Subscriber

  Reply # 270981 8-Nov-2009 09:37
Send private message

kyanar, 2600b/s downstream on 34dB (300kHz) attenuation is out of wack. You should have near on 3x that speed for that attenuation (ie nearly full ADSL1 speed at least). I would suspect you have wiring issues in your house, although you may have already mentioned that it has been checked, this thread is too long to look back.

Cyril

:)
2891 posts

Uber Geek
+1 received by user: 93

Subscriber

  Reply # 271108 8-Nov-2009 22:09
Send private message

CutCutCut: I'm interested to know what exactly was done soundude to help Aaroonas line speed etc?


Interleaving was switched ON.

My line rates and speed have stayed consistant and fast now.

So whether there was something done at orcon which just coincidentally got changed when sounddude changed my Interleaving settings or whether it was directly related to my interleaving - I have no idea.

 





:)
2891 posts

Uber Geek
+1 received by user: 93

Subscriber

  Reply # 271109 8-Nov-2009 22:10
Send private message

Simbosan: Personally, if you are finding YouTube buffering, then your speed sucks. It's kind of baseline absolute minimum that you can expect from ADSL2 (or 1 for that matter)

I wouldnt be happy myself

S


but it seems to be to youtube specifically. Most other sites that i've been dealing with lately have been working no problems at all (and that includes random streaming also)





30 posts

Geek


  Reply # 271122 8-Nov-2009 22:34
Send private message

Sounddude: In that case its unlikly to be a cabinet issue since the cabinet is not due to 2011.

Try a line isolation test (unplug everything and reboot your router).

if not, log a fault with the Orcon helpdesk and tell them your Modem sync speed is slower than it should be with the current attenuation rates.


Ok did an isolation test.. sync rate stayed the same(around 3.5~4mbps).. just waiting on the reply from the helpdesk now.. been a few days already still no feedback from their end.

I fix stuff!
1681 posts

Uber Geek
+1 received by user: 348

Trusted
Vocus
Subscriber

  Reply # 271173 9-Nov-2009 08:40
Send private message


but it seems to be to youtube specifically. Most other sites that i've been dealing with lately have been working no problems at all (and that includes random streaming also)


Just some youtube or all of it? Most of the youtube content should be coming from a local cache.

Are you using Orcons DNS servers?

3031 posts

Uber Geek
+1 received by user: 466

Trusted
Subscriber

  Reply # 271697 10-Nov-2009 16:26
Send private message

cyril7: kyanar, 2600b/s downstream on 34dB (300kHz) attenuation is out of wack. You should have near on 3x that speed for that attenuation (ie nearly full ADSL1 speed at least). I would suspect you have wiring issues in your house, although you may have already mentioned that it has been checked, this thread is too long to look back.

Cyril



My DSL splitter is at the earliest point it can be at (house is old enough to not have an outside demarc point) - and hardwired.  Chorus have played around with the wiring before, and both Chorus and Orcon have ruled out my wiring.  Orcon's line tests indicate that the resistance of the line running to my property is twice what it should be, indicating a major fault.  However, Chorus won't get off their rear and look into it.  They'll constantly either close the job without investigating, or investigate and say "there's definitely a fault, we'll be back tomorrow" then close the job.




I finally have fibre!  Had to leave the country to get it though.


6306 posts

Uber Geek
+1 received by user: 288

Trusted
Subscriber

  Reply # 271703 10-Nov-2009 16:49
Send private message

Fair enough, what a pain, I take it they have tested out at the pillar and its ok there? if so is it too hard to replace the leadin.

Cyril

:)
2891 posts

Uber Geek
+1 received by user: 93

Subscriber

  Reply # 271704 10-Nov-2009 16:52
Send private message

Sounddude:

but it seems to be to youtube specifically. Most other sites that i've been dealing with lately have been working no problems at all (and that includes random streaming also)


Just some youtube or all of it? Most of the youtube content should be coming from a local cache.

Are you using Orcons DNS servers?


only some.

for example, I can look at an HD video for a movie and it will load perfect.

but if I try HD or even SD for a not well known video, it crawls. and I mean CRAWLLLLLS

I tried assigning orcons DNS to my computer as opposed to my router (192.168.0.1) and it made no difference.





3031 posts

Uber Geek
+1 received by user: 466

Trusted
Subscriber

  Reply # 271890 11-Nov-2009 00:46
Send private message

cyril7: Fair enough, what a pain, I take it they have tested out at the pillar and its ok there? if so is it too hard to replace the leadin.

Cyril


Tested out the pillar?  They ripped it out and replaced it!  They even dug up part of the bottom of the driveway!  Problem is, that was the time they said "there's a major fault here, we'll be back tomorrow" then disappeared off the face of the earth.




I finally have fibre!  Had to leave the country to get it though.


I fix stuff!
1681 posts

Uber Geek
+1 received by user: 348

Trusted
Vocus
Subscriber

  Reply # 271938 11-Nov-2009 09:37
Send private message

Aaroona:

only some.

for example, I can look at an HD video for a movie and it will load perfect.

but if I try HD or even SD for a not well known video, it crawls. and I mean CRAWLLLLLS


yea its a known issue we are working with google on.

I maybe talking out of school here, but we are in the process of building an interconnect with Google in Sydney. This will allow us direct peering with google and will hopefully remove any bottlenecks that exist, which is slowing the not well known videos.

ETA 1st December.


211 posts

Master Geek
+1 received by user: 17


  Reply # 272469 12-Nov-2009 17:54
Send private message

Internet is unusable atm. I would post my speedtests but I can't get past the part where it is ment to show you the download speed :(

(2mins just to load this page)

I fix stuff!
1681 posts

Uber Geek
+1 received by user: 348

Trusted
Vocus
Subscriber

  Reply # 272487 12-Nov-2009 19:12
Send private message

There has been a Vector cut at the Harbour bridge in Auckland. We are currently running on our backup links.


:)
2891 posts

Uber Geek
+1 received by user: 93

Subscriber

  Reply # 272489 12-Nov-2009 19:22
Send private message

Sounddude: There has been a Vector cut at the Harbour bridge in Auckland. We are currently running on our backup links.



Might I suggest Orcon utilize their "Network Status" page?









1 | ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.