Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




52 posts

Master Geek


Topic # 133387 20-Oct-2013 21:02
Send private message

I've had my 3600 for a while now and after a few "teething problems" it's been working fine for about a year now.

Last night I recorded the rugby on Prime.  When I tried to watch it at the start there was no picture and the sound kept “looping” i.e. replayed about three seconds of commentary over and over again.  I fast forwarded about 30 minutes into the recording and it was back to normal.  If I stopped the playback and then restarted it from the beginning, the sound looping was still there.

I've recorded a few programs since then and all of the programs on Prime have this problem at the beginning.  I've also recorded a couple of programs from TV2 and TV3 and they're okay.

Is anyone else having this problem?

Bob.

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
1155 posts

Uber Geek
+1 received by user: 196


  Reply # 918901 21-Oct-2013 01:27
One person supports this post
Send private message

There is a tech problem with sound sync on Prime at the moment, see Prime Facebook page




 




52 posts

Master Geek


  Reply # 918927 21-Oct-2013 08:32
Send private message

Thanks for the reply.

I couldn't actually find it on the Prime Facebook page, just the problem with Prime switching the satellite channel (which doesn't affect me).

However, I formatted the HD and reloaded the firmware (19NZb4) yesterday and recorded programs from One, TV2, TV3 and Prime overnight. The only one that had the problem was the one from Prime. The others were fine.

I've emailed Prime (Sky) asking them when they're going to get it fixed.

Bob.

 
 
 
 


1155 posts

Uber Geek
+1 received by user: 196


  Reply # 919476 21-Oct-2013 23:48
Send private message

No need to do anything Prime has fixed it.




 




52 posts

Master Geek


  Reply # 919500 22-Oct-2013 07:46
Send private message

Yes, it appears so. (After Sky/Prime support told me the solution was to retune my Magic box - even though I had already done that.)

I had also reset the Magic box to factory settings (even though I assumed I had effectively done that with the HD format and reload the firmware).

Recorded a couple of Prime programs last night and they were fine.

Sometimes I wonder whether these moves by Sky/Prime are designed to discourage people from using Prime so that they will switch to Sky.

Bob.



52 posts

Master Geek


  Reply # 922789 27-Oct-2013 22:03
Send private message

After a few days of it working okay (and Prime denying the problem was at their end) it's started again.  

I recorded three programs on Saturday, two on Prime and one on TV3.  The TV3 one was fine but both of the Prime ones had the looping problem.

Is anyone else getting this?

Bob.

442 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 102


Reply # 922864 28-Oct-2013 07:13
Send private message

latimers: After a few days of it working okay (and Prime denying the problem was at their end) it's started again.  

I recorded three programs on Saturday, two on Prime and one on TV3.  The TV3 one was fine but both of the Prime ones had the looping problem.

Is anyone else getting this?

Bob.





yes its happening to me as well only on Prime , happened last week with the All Black test match also , "Storage Wars" on twice over this long weekend so far have come up with the looping problem .

I am in Auckland





 

Amazon Echo

 

Amazon Dot

 

Lifx Bulbs

 

Nexus 5X
Magic TV 3600
Sony EX700

 

Unblocking service
Amazon Fire TV x 2  = Netflix USA + Amazon Prime
Lightbox






52 posts

Master Geek


  Reply # 922868 28-Oct-2013 07:41
Send private message

Thanks for the reply. What brand of receiver do you have? Satellite or terrestrial.

442 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 102


  Reply # 922875 28-Oct-2013 08:27
Send private message

latimers: Thanks for the reply. What brand of receiver do you have? Satellite or terrestrial.



i have magictv 3600 (terrestial uhf)





 

Amazon Echo

 

Amazon Dot

 

Lifx Bulbs

 

Nexus 5X
Magic TV 3600
Sony EX700

 

Unblocking service
Amazon Fire TV x 2  = Netflix USA + Amazon Prime
Lightbox




428 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 34


  Reply # 922984 28-Oct-2013 12:00
One person supports this post
Send private message

Same problem every now and then on my Magic TV 3600 but only on channels on the Kordia mux (ie: prime, choice, sommet sports etc). The best work around I've found is if you press the 'Play' button a couple of times after it first loops it comes right.



52 posts

Master Geek


  Reply # 923031 28-Oct-2013 14:02
Send private message

Thanks for the hint about pressing the Play button a couple of times.  It works for me.

So if the issue seems to originate with the Kordia mux, who do we hassle about it?

Bob.

15 posts

Geek


  Reply # 923147 28-Oct-2013 18:32
Send private message

I'm having the same very frustrating problem, with both the 3600 and 3700.  Prime only.

Interestingly I don't have this issue with our local TV station here in Dunedin, which is also handled by Kordia.   



52 posts

Master Geek


  Reply # 923535 29-Oct-2013 13:42
Send private message

I've just had a call from someone at Sky TV wanting details of the problem.  She sounded quite concerned that they find a solution.

Does anyone know whether this issue is limited to just the Magic boxes?  For example, are the Panasonic PVRs having the same problem?

For you guys having problems with your Magic boxes, what firmware are you running?  (I'm on 3.19NZb4)

Bob. 

1943 posts

Uber Geek
+1 received by user: 130


  Reply # 923568 29-Oct-2013 14:40
Send private message

latimers:  For example, are the Panasonic PVRs having the same problem?

Bob. 


Can't say I've ever experienced the problem on my Panasonic BWT720 or my Hauppage HVR2200.
In Auckland using Waiatarua.

442 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 102


  Reply # 923625 29-Oct-2013 16:00
Send private message

latimers: I've just had a call from someone at Sky TV wanting details of the problem.  She sounded quite concerned that they find a solution.

Does anyone know whether this issue is limited to just the Magic boxes?  For example, are the Panasonic PVRs having the same problem?

For you guys having problems with your Magic boxes, what firmware are you running?  (I'm on 3.19NZb4)

Bob. 



MTV 3600 3.17







 

Amazon Echo

 

Amazon Dot

 

Lifx Bulbs

 

Nexus 5X
Magic TV 3600
Sony EX700

 

Unblocking service
Amazon Fire TV x 2  = Netflix USA + Amazon Prime
Lightbox




428 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 34


  Reply # 923752 29-Oct-2013 19:14
Send private message

latimers: For you guys having problems with your Magic boxes, what firmware are you running?  (I'm on 3.19NZb4)

Bob. 

3.17 here

 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.