Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ... | 89
373 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 39


  Reply # 1420855 4-Nov-2015 14:56
Send private message quote this post

Cheers :)   looking good    , hopefully our random lock-ups will disappear after this one 



You're typing with Josh!
1397 posts

Uber Geek
+1 received by user: 138

Trusted
Subscriber

  Reply # 1420867 4-Nov-2015 15:06
Send private message quote this post

Jimmy22: Cheers :)   looking good    , hopefully our random lock-ups will disappear after this one 


No problem, I'm not sure when the next release is, sometime this week have to get confirmation.




 

 

Josh Hill 


 
 
 
 


42 posts

Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 1421332 5-Nov-2015 07:32
Send private message quote this post

I just purchased the T2200 three days ago. The last two mornings i have found the T2200 locked up - no video output and cannot power off. Only option is to pull out the power cord at the back.

I am running the latest firmware.

Do i have a defective unit or is this a problem other people also have?



You're typing with Josh!
1397 posts

Uber Geek
+1 received by user: 138

Trusted
Subscriber

  Reply # 1421447 5-Nov-2015 10:08
Send private message quote this post

richardgnz: I just purchased the T2200 three days ago. The last two mornings i have found the T2200 locked up - no video output and cannot power off. Only option is to pull out the power cord at the back.

I am running the latest firmware.

Do i have a defective unit or is this a problem other people also have?


This seems to be happening to a few units, instances where live record and playback locks up. Please can you PM us some details like location and transmitter and I willfile through a log for the team.




 

 

Josh Hill 


373 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 39


Reply # 1421501 5-Nov-2015 11:12
2 people support this post
Send private message quote this post

it seems to happen if you try to send input to the unit while it is in the process of recording,  but especially when the unit is in the process of beginning or ending a recording, possibly when multiple programs overlapp on start and end times.  the lock goes away after said recordings are finished in some cases, in other cases i throw things around and pull the power plug which works ok to regain control but obviously compromises the recording.  I think its important to throw things during this process, you never know when Sonny Bill will get injured and you need to keep those offload skills at their peak awaiting the call from Hansen.

8 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1421812 5-Nov-2015 16:34
Send private message quote this post

Is anyone else getting pixelation on playback? Doesn't happen all the time but can be pretty bad. I cannot ever recall seeing pixelation on live TV, just on playback.  I'll update this with my firmware version etc (I think I'm on the latest) when I get home.



You're typing with Josh!
1397 posts

Uber Geek
+1 received by user: 138

Trusted
Subscriber

  Reply # 1421821 5-Nov-2015 16:39
Send private message quote this post

tapere: Is anyone else getting pixelation on playback? Doesn't happen all the time but can be pretty bad. I cannot ever recall seeing pixelation on live TV, just on playback.  I'll update this with my firmware version etc (I think I'm on the latest) when I get home.


Check to see if you have the latest version, then get back to me




 

 

Josh Hill 


2576 posts

Uber Geek
+1 received by user: 304

Trusted
Subscriber

  Reply # 1421832 5-Nov-2015 16:50
Send private message quote this post

tapere: Is anyone else getting pixelation on playback? Doesn't happen all the time but can be pretty bad. I cannot ever recall seeing pixelation on live TV, just on playback.  I'll update this with my firmware version etc (I think I'm on the latest) when I get home.


Yep. I get pixelation on playback sometimes. It gets better as the recorded program goes on. 




My views (except when I am looking out their windows) are not those of my employer.

8 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1421837 5-Nov-2015 16:55
Send private message quote this post

hairy1:
tapere: Is anyone else getting pixelation on playback? Doesn't happen all the time but can be pretty bad. I cannot ever recall seeing pixelation on live TV, just on playback.  I'll update this with my firmware version etc (I think I'm on the latest) when I get home.


Yep. I get pixelation on playback sometimes. It gets better as the recorded program goes on. 


Hmm, never noticed it getting better as the recorded program goes on. Had one episode of Dr Who which got worse and worse, was almost unwatchable at the end.



You're typing with Josh!
1397 posts

Uber Geek
+1 received by user: 138

Trusted
Subscriber

  Reply # 1421838 5-Nov-2015 16:59
Send private message quote this post

Can you please PM with some detailed information, I would also like you guys to do some tests on different channels, provide screenshots. PM and I will get back in touch, would like to replicate this issues where possible on my side and if required the technical team as well.




 

 

Josh Hill 


373 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 39


  Reply # 1421841 5-Nov-2015 17:07
Send private message quote this post

try pause for 5 secs to get pic and sound to sync 

also look at signal strength , could be a signal issue ? 



194 posts

Master Geek
+1 received by user: 44


  Reply # 1422304 6-Nov-2015 11:53
Send private message quote this post

Jimmy22: try pause for 5 secs to get pic and sound to sync 

also look at signal strength , could be a signal issue ? 




Failing that try replacing the aerial cable.  My TiVo had a pixelation issue which got pretty bad.  I swapped out the RF cable and problem was instantly fixed which could have been a dodgy connection on one end or a minor break somewhere in the cable itself or just age.  I've since read digital broadcast signals are sensitive to dodgy cabling whereas analogue signals would just blast through.  By that rationale the HDMI cable could be worth swapping just to troubleshoot.

6 posts

Wannabe Geek


  Reply # 1423302 8-Nov-2015 20:48
Send private message quote this post

Either I have a defective box or this model's OS and / or firmware is well below standard.

Intermittent faults that are frustrating me:

1) Failure to wake from standby and record programs.  Recent examples Arrow TV2 Thursday 5 November.  Doctor Who Prime Sunday 8 November  Both are series linked from the guide.

2) Loss of sound during playback of recorded programs.  Hit stop and the box locks up,  Only solution for this is to cycle power at the wall.

3) When woken from standby with a USB stick attached, the USB media sometimes mounts faster than the library, resulting in a "Media not ready" message when LIB key is pressed.  Solution here is cycle standby until library mounts faster than the USB stick

38 posts

Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 1423312 8-Nov-2015 21:04
Send private message quote this post

Just purchased the T2200.
Where is the latest firmware. Changelog indicates 11c, and website only has 1.18.
Unit will not update firmware from network.
Keeps looping at startup until network disconnected.

Unit also intermittently fails to load media library. Always fails when usb is connected.

TV3 Now app also fails with 'server did not provide any video renditions that this player could play'.

Is there anyway to stop the annoying freeviewplus banner appearing every channel change?

Thank you

42 posts

Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 1423316 8-Nov-2015 21:10
Send private message quote this post

clog: Just purchased the T2200.
Where is the latest firmware. Changelog indicates 11c, and website only has 1.18.
Unit will not update firmware from network.
Keeps looping at startup until network disconnected.

Unit also intermittently fails to load media library. Always fails when usb is connected.

TV3 Now app also fails with 'server did not provide any video renditions that this player could play'.

Is there anyway to stop the annoying freeviewplus banner appearing every channel change?

Thank you


I was able to update to the latest version via the network connection. I am still having issues with the unit freezing on me...

I also have the same issue with the tv3 now app. TV nz works ok.

Totally agree about the freeview plus banner appearing... There really needs to be an option to disable that!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ... | 89
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Propel launch Disney Star Wars Laser Battle Drones
Posted 19-Nov-2017 21:26


UFB killer app: Speed
Posted 17-Nov-2017 17:01


The case for RSS — MacSparky
Posted 13-Nov-2017 14:35


WordPress and Indieweb: Take control of your online presence — 6:30 GridAKL Nov 30
Posted 11-Nov-2017 13:43


Chorus reveals technology upgrade for schools, students
Posted 10-Nov-2017 10:28


Vodafone says Internet of Things (IoT) crucial for digital transformation
Posted 10-Nov-2017 10:06


Police and Facebook launch AMBER Alerts system in NZ
Posted 9-Nov-2017 10:49


Amazon debuts Fire TV Stick Basic Edition in over 100 new countries
Posted 8-Nov-2017 05:34


Vodafone VoIP transition to start this month
Posted 7-Nov-2017 12:33


Spark enhances IoT network capability
Posted 7-Nov-2017 11:33


Vocus NZ sale and broadband competition
Posted 6-Nov-2017 14:36


Hawaiki reaches key milestone in landmark deep-sea fibre project
Posted 4-Nov-2017 13:53


Countdown launches new proximity online shopping app
Posted 4-Nov-2017 13:50


Nokia 3310 to be available through Spark New Zealand
Posted 4-Nov-2017 13:31


Nest launches in New Zealand
Posted 4-Nov-2017 12:31



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.