Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
huckster
432 posts

Ultimate Geek

Subscriber

#133665 27-May-2008 21:04
Send private message

For anyone who cares (and I'm not sure I do anymore) the latest Catalyst drivers did not solve my ATI green-screen problem.

Am still able to survive wirth CoreAVC drivers though. Just a bit fed up with the fact that this motherboard was supposed to be the bees-knees.


seenit
13 posts

Geek


  #133668 27-May-2008 21:08
Send private message

Cheers for the replies guys!
I'm still unsure though because spec derived conjectures can only tell so much.
I guess the only way to find out if it'll definately work is to give it a go and get it definately working.
Having said that, do online stores do refunds for users incompatability issues (Which I'm fearing will be my outcome) or only faulty products? I might just get a dvb-t card and give 'er a run around to see if the 8800gtx will peform with freeview|HD.

 
 
 
 


mentalinc

2019 posts

Uber Geek

Trusted
Subscriber

  #133669 27-May-2008 21:11
Send private message

seenit: Cheers for the replies guys!
I'm still unsure though because spec derived conjectures can only tell so much.
I guess the only way to find out if it'll definately work is to give it a go and get it definately working.
Having said that, do online stores do refunds for users incompatability issues (Which I'm fearing will be my outcome) or only faulty products? I might just get a dvb-t card and give 'er a run around to see if the 8800gtx will peform with freeview|HD.


you can see if it can handle it with the samples at  http://www.geekzone.co.nz/Fossie/4877




CPU: Intel 3770k| RAM: F3-2400C10D-16GTX G.Skill Trident X |MB:  Gigabyte Z77X-UD5H-WB | GFX: GV-N660OC-2GD gv-n660oc-2gd GeForce GTX 660 | Monitor: Qnix 27" 2560x1440

 

 


eXDee
4025 posts

Uber Geek

Trusted

  #138141 15-Jun-2008 11:37
Send private message

Out of interest, who here is running an ATI card with 100% working Hardware Acceleration?
Anyone running the 780g also, with that working?

huckster
432 posts

Ultimate Geek

Subscriber

#138182 15-Jun-2008 16:00
Send private message

eXDee: Out of interest, who here is running an ATI card with 100% working Hardware Acceleration?
Anyone running the 780g also, with that working?


Was that tumbleweed that just rolled by.....?

Tongue out

(if I didn't laugh, I'd cry)

DAC

DAC
9 posts

Wannabe Geek


  #138536 16-Jun-2008 20:11
Send private message

I have an ATI HD2600XT AGP card working with Hardware Accelleration under XP ...  after installing an XP version of DirectX 10, and 'initializing it'.
(My thread is http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?ForumId=83&TopicId=22768)

mentalinc

2019 posts

Uber Geek

Trusted
Subscriber

  #138573 16-Jun-2008 22:03
Send private message

DAC: I have an ATI HD2600XT AGP card working with Hardware Accelleration under XP ...  after installing an XP version of DirectX 10, and 'initializing it'.
(My thread is http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?ForumId=83&TopicId=22768)


thanks. have updated the first post.




CPU: Intel 3770k| RAM: F3-2400C10D-16GTX G.Skill Trident X |MB:  Gigabyte Z77X-UD5H-WB | GFX: GV-N660OC-2GD gv-n660oc-2gd GeForce GTX 660 | Monitor: Qnix 27" 2560x1440

 

 


 
 
 
 


pmt82
29 posts

Geek


  #146620 11-Jul-2008 10:31
Send private message

huckster:
eXDee: Out of interest, who here is running an ATI card with 100% working Hardware Acceleration?
Anyone running the 780g also, with that working?


Was that tumbleweed that just rolled by.....?

Tongue out

(if I didn't laugh, I'd cry)


I actually have this working (780g) without much drama to get there. I do have a few issues though but I haven't had the time to iron them out. Issue is in DVB Viewer. Changing the channel sumtimes results in no video, but sound still works. have to change channel and come back and its fine. Anyone else experienced this?
I tried Media Portal 1.0 but the CPU usage was quite high and the video could become garbled.

PC installed with latest ati 8.6, though was working 8.5 aswell. ffdshow, Arcsoft total media theatre (trial but codecs still works after). DVB Viewer (latest?). PIP works also.
Running it on Aver Hybrid Duo TV Card
780g 3200HD
AMD BE 2350 (2.1ghz)
2GB Corsair

eXDee
4025 posts

Uber Geek

Trusted

  #146872 11-Jul-2008 16:20
Send private message

Has anyone seen a review of the mobos with onboard 8200 or 8300 graphics which includes video? i'd bet interested if it could decode h264.

charley
183 posts

Master Geek


  #149929 21-Jul-2008 16:35
Send private message

I read here on the forums that the ATI HD3870 plays up when changing freeview channels . Is this problem fixed? If not shouldnt you make note of this in the opening topic. Because right now it says "ATI HD3870 (confirmed working)" which would be misleading.

talsemgeest
75 posts

Master Geek


  #150485 22-Jul-2008 21:41
Send private message

Ok, I have hardware accelleration on an ATI Radeon X1250.

I have an Asus m2a-vm hdmi motherboard with inbuilt Radeon graphics. I have 256 MB of dedicated RAM for it. I am using an AMD X2 4200+ processor.

When watching tv3 with 1080i content I have approximately 25% CPU usage, whic is about the same as when I was using a Nvidia 9600GT, so I am pretty sure I have hardware acceleration.

This motherboard has HDMI support via a pcie card, and when HDMI is enabled in the bios I get about 80% CPU usage. But when it is disabled I get 25%.

I am running vista ultimate, PowerDVD 8 deluxe and DVBviewer with my Asus P7131 dual hybrid tuner.

huckster
432 posts

Ultimate Geek

Subscriber

#150547 23-Jul-2008 08:45
Send private message

Catalyst 8.7 is out.

Remember - most ATi cards/integrated video chipsets can do hardware decoding; it's just getting them to do it consistently when you are constantly changing from one stream to another (eg 720p to 1080i - TVNZ to TV3).

MediaPortal have also just released RC2, so it looks like I've got a bit of upgrading to do...

Laughing

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx

http://www.team-mediaportal.com/news/global/mediaportal/tv-server_1.0_rc2_released!.html


andrewdixon1000
73 posts

Master Geek


  #150894 24-Jul-2008 11:05
Send private message

Hi,

I have a workmate with an ATI HD3850 and and HVR2200 and he's had all the same problems as everyone else with hardware decoding, so he's been using CoreAVC and PowerDVD in sofware mode waiting for a fix from ATI.  He was ready to install the new Catalyst 8.7 last night, but before he did he thought he'd better try switching back to PowerDVD 8 in hardware mode just to check everything was still not working.  To his surprise he found that hardware decoding was working perfectly with a CPU usage of 7%.  Since he'd last tried hardware decoding he'd switched from Mediaportal RC1 to RC2 and apparently he had installed an update for PowerDVD 8.  So what we're thinking is that maybe (just maybe) there was never a problem with the ATI drivers and that the problems were either caused by Mediaportal or PowerDVD.  He then when on to install Catalyst 8.7 and hardware decoding was still working fine.

Anyone else with an ATI card care to check/confirm this?

Thanks
Andy

huckster
432 posts

Ultimate Geek

Subscriber

#151254 25-Jul-2008 12:09
Send private message

andrewdixon1000: Hi,

I have a workmate with an ATI HD3850 and and HVR2200 and he's had all the same problems as everyone else with hardware decoding, so he's been using CoreAVC and PowerDVD in sofware mode waiting for a fix from ATI.  He was ready to install the new Catalyst 8.7 last night, but before he did he thought he'd better try switching back to PowerDVD 8 in hardware mode just to check everything was still not working.  To his surprise he found that hardware decoding was working perfectly with a CPU usage of 7%.  Since he'd last tried hardware decoding he'd switched from Mediaportal RC1 to RC2 and apparently he had installed an update for PowerDVD 8.  So what we're thinking is that maybe (just maybe) there was never a problem with the ATI drivers and that the problems were either caused by Mediaportal or PowerDVD.  He then when on to install Catalyst 8.7 and hardware decoding was still working fine.

Anyone else with an ATI card care to check/confirm this?

Thanks
Andy


Well I started by upgrading to Catalyst 8.7. BSOD on every startup. Now restoring PC to previous version (Catalyst 8.5). Will then try upgrading MP to RC2.

TangoNZ
117 posts

Master Geek


  #151263 25-Jul-2008 12:35
Send private message

I've just given the onboard ATI solution another go, using a Gigabyte MA78GM motherboard with the 780g chipset connected through HDMI to a 1080P rear projection TV. Using Media Portal RC2, Power DVD 8 trial, Vista 32bit, 8.7 catalyst drivers, the 720p channels look mint with CPU ranging from about 5% to 12% with a dual core Athlon 4600. However tv3 not so good, it stutters and breaks up, but CPU still lowish peaking at about 25%. Plus the Media Portal GUI flickers like crazy when TV is running (all channels). Might try patching Power DVD as previous posters have suggested. Is this possible with the trial?

I also noticed a very slight stuttering at 1080p fullscreen on the 720p channels, but running in a window looked fine. It was also fine on a smaller monitor, so maybe the onboard video struggles a bit with fullscreen 1080 resolutions?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic




News »

HP unveils new innovations for businesses adapting to rapidly evolving workstyles and workforces
Posted 17-Sep-2020 15:36


GoPro launches new HERO9 Black camera
Posted 17-Sep-2020 09:45


Telecommunications industry launches new 5G Facts website
Posted 17-Sep-2020 07:56


New Zealand ranks 3rd in world in GSMA index
Posted 15-Sep-2020 10:13


Trend Micro Security Suite adds web monitoring to prevent identity theft
Posted 14-Sep-2020 15:37


NVIDIA to acquire Arm for US$ 40 billion
Posted 14-Sep-2020 12:27


Epson launches its next gen A3+ colour EcoTank multi-function printer
Posted 10-Sep-2020 16:08


Sony launches three new native 4K SXRD home cinema projectors
Posted 9-Sep-2020 18:00


Catalyst Cloud brings Kubernetes-based open-source web hosting solution to market
Posted 9-Sep-2020 17:54


Verizon Connect eyes further growth in New Zealand
Posted 8-Sep-2020 09:26


PNY launches XLR8 gaming NVIDIA GeForce RTX 30 series powered by the all-new NVIDIA Ampere architecture
Posted 3-Sep-2020 16:39


NVIDIA delivers greatest-ever generational leap with GeForce RTX 30 Series GPUs
Posted 3-Sep-2020 16:17


Weta Digital advances visual effects and animation in the cloud with AWS
Posted 2-Sep-2020 17:09


Kiwrious lab-in-the-pocket kit designed for schoolchildren
Posted 28-Aug-2020 09:03


Fitbit introduces Sense, its most advanced health smartwatch
Posted 26-Aug-2020 10:14



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.