Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




360 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


Topic # 23231 23-Jun-2008 08:01
Send private message

Hi all!

did anyone experience reception issues for TV1 on Sunday evening (June 22nd)? All channels working just fine, except TV1. It freezes 20-30 sec after I switch to that channel, and from there on it just plays now and then... Sound goes OK, it just the picture freezing. The cpu load is 12 - 17% on any channel. When the image freezes on TV1, the cpu load DROPS to 1-2%, then spikes up to 30% when the picture is back and stabilizes at 12-15%. Only for 10-20 sec, as it drops again.

This happened on TV1 only. I tried it this morning again (Monday) and it was much better, it had only one glitch in 20 minutes. I can live with that.

Could it be rain related? Did anyone else experience such issues?
I live in Henderson Hts., Auckland, there is clear line-of-sight from my place to the tower on the western hills.




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


Create new topic
1072 posts

Uber Geek
+1 received by user: 170


  Reply # 139845 23-Jun-2008 08:41
Send private message

Yes! I'm not alone! Exact same issue (Mt Wellington) everything on the TV3 mux is perfect, prime is perfect, juice is perfect, everything on the TVNZ mux is doing just as you decribed, I've confirumed with MediaPortal and DVBViewer. I've been breaking my head over this one!




1876 posts

Uber Geek
+1 received by user: 119

Trusted
Subscriber

  Reply # 139852 23-Jun-2008 09:10
Send private message

I recorded the Tudors off TV1 last night. I haven't played my copy yet so I'll have to get back to you tomorrow when i've watched it.




Generally known online as OpenMedia, now working for Red Hat New Zealand as a Solution Architect for all things Linux, Virtual and of course Cloud. Still playing with MythTV and digital media on the side.

 
 
 
 


1876 posts

Uber Geek
+1 received by user: 119

Trusted
Subscriber

  Reply # 139925 23-Jun-2008 12:54
Send private message

No issues with my recording off DVB-S last night.

Might have been a problem with the bad weather last night.




Generally known online as OpenMedia, now working for Red Hat New Zealand as a Solution Architect for all things Linux, Virtual and of course Cloud. Still playing with MythTV and digital media on the side.

1072 posts

Uber Geek
+1 received by user: 170


  Reply # 139927 23-Jun-2008 12:58
Send private message

We are talking about DTT not DVB-S (Aren't we?). I failed back to DVB-S lastnight to prevent suudden drop WAF ! ;-) And it was fine.






360 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 140013 23-Jun-2008 19:25
Send private message

yes, the DVB-S was fine, I was asking about the DVB-T, as I could not watch TV1 on Sunday evening...




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.




360 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 140143 24-Jun-2008 12:09
Send private message

same issues on Monday evening as well. TV2 and TV3 working just fine. Any reason for TV1 to have a problem and not TV2? This fault I experience does not occurr on any other channel, except TV1.




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


1876 posts

Uber Geek
+1 received by user: 119

Trusted
Subscriber

  Reply # 140156 24-Jun-2008 12:47
Send private message

aucklander: same issues on Monday evening as well. TV2 and TV3 working just fine. Any reason for TV1 to have a problem and not TV2? This fault I experience does not occurr on any other channel, except TV1.


Is anyone seeing this issue with an official STB?




Generally known online as OpenMedia, now working for Red Hat New Zealand as a Solution Architect for all things Linux, Virtual and of course Cloud. Still playing with MythTV and digital media on the side.



360 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 140422 25-Jun-2008 12:23
Send private message

Hi all !

I believe I did some changes and now it is working, it might not be signal related at all...

TV1 did not have any problem after enabling "timeshift" in Powercinema. I really do not see the connection and it might be just a coincidence, but it came back to a smooth picture right after I did that. I also replaced the tv cable connection to the pc, which I agree might help, but why did the connection affected only one channel, and not any of the others??

I am still trying to figure out a way to record with the Nova-T 500 HD...
I will start another post regarding this issue.




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Chow brothers plan to invest NZ$100 million in technology
Posted 24-Sep-2017 16:24


Symantec protects data everywhere with Information Centric Security
Posted 21-Sep-2017 15:33


FUJIFILM introduces X-E3 mirrorless camera with wireless connectivity
Posted 18-Sep-2017 13:53


Vodafone announces new plans with bigger data bundles
Posted 15-Sep-2017 10:51


Skinny launches phone with support for te reo Maori
Posted 14-Sep-2017 08:39


If Vodafone dropping mail worries you, you’re doing online wrong
Posted 11-Sep-2017 13:54


Vodafone New Zealand deploy live 400 gigabit system
Posted 11-Sep-2017 11:07


OPPO camera phones now available at PB Tech
Posted 11-Sep-2017 09:56


Norton Wi-Fi Privacy — Easy, flawed VPN
Posted 11-Sep-2017 09:48


Lenovo reveals new ThinkPad A Series
Posted 8-Sep-2017 14:37


Huawei passes Apple for the first time to capture the second spot globally
Posted 8-Sep-2017 10:45


Vodafone initiative enhances te reo Maori pronunciation on Google Maps
Posted 8-Sep-2017 10:40


Voyager Internet expand local internet phone services company with Conversant acquisition
Posted 6-Sep-2017 18:27


NOW Expands in to Tauranga
Posted 5-Sep-2017 18:16


Windows 10 Fall Creators Update coming Oct. 17
Posted 4-Sep-2017 14:10



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.