Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3
1075 posts

Uber Geek
+1 received by user: 172


  Reply # 149691 20-Jul-2008 19:26
Send private message

I could never get scanning on hvr2200 working, I just created the channels manually. As for the screen lag etc, most likely signal problem.






136 posts

Master Geek


  Reply # 149825 21-Jul-2008 11:55
Send private message

I dont think its signal cause i get everything perfectly. before (when i had 1gb ram and hardware decoding was off) when it lagged it went back about 2 mins and freezed on a picture from then, then carried on.. Even say if i changed channel, if it was within that time, i would have a flash back of the other channel...

Ideas??

Also i had prime working.. but now its not? i didnt change anything, i didnt even turn off the pc!

Thanks for all your help!

 
 
 
 


4025 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1076

Trusted

  Reply # 149846 21-Jul-2008 12:34
Send private message

Did you do what mcraenz did by creating the channels manually?

3023 posts

Uber Geek
+1 received by user: 414

Subscriber

  Reply # 149889 21-Jul-2008 14:22
Send private message

What size have you set for your timeslip files?  (TV-Server Config: Recorder Settings - TimeSlip Buffer)  That may have an affect on the looping.
Also check where your files are being stored and that there is plenty of room on the drive for them (they are BIG).
As far as signal strength goes, digital is there or its not.  You won't get a snowy picture like analogue, you will get breakup, pixelation and freezing.  One thing I have noted with MP is that when it strikes a problem the video freezes but the audio continues.  Pressing step fwd usually fixes it.
And again with the signal, you say it worked when you had only 1 Gig of RAM.  Is there a chance you disturbed the aerial connection while you were installing extra RAM or other components?




Areas of Geek interest: Home Theatre, HTPC, Android Tablets & Phones, iProducts.



136 posts

Master Geek


  Reply # 149897 21-Jul-2008 14:54
Send private message

I ment it was worse when i had only 1gb ram. i have a WD 640gb hdd with about 150gb free, so i dont think its that. it does the same lagg thing on recorded video.. i have tryed adding prime manualy, but still nothing. what is strange is that it found it, but then lost it...

is it normal that the channels change really slow?

Sorry im at work, cant reply quickly.

3023 posts

Uber Geek
+1 received by user: 414

Subscriber

  Reply # 149948 21-Jul-2008 17:28
Send private message

I believe the reason channel changes are slow is because of the lag that occurs as data is written to disk as a .ts then read and decoded then displayed.  That's why its not instantaneous like analogue.  Even the new iDTVs from Sony (in-built FreeviewHD) have a lag after channel selection until they are displaying anything useful.




Areas of Geek interest: Home Theatre, HTPC, Android Tablets & Phones, iProducts.



136 posts

Master Geek


  Reply # 149963 21-Jul-2008 18:22
Send private message

hmm.... so no ideas on the prime or the lagg then...

347 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 26


  Reply # 150163 22-Jul-2008 11:03
Send private message

I'll chip in hear with my own experience on the 2200.  Having setup MP before I had an tuner card was relatively simple and stable but after the 2200 I have had lots of problems and stability issues.

I couldn't get analogue scanning on the 2200 to pick up Prime or Triangle so I did that manually today which worked.  I had to enter manual frequencies though as the TV server did not find the channels when I just entered the channel numbers.  Also required reboots each time entered information to get it to work.

So I have digital and analogue working at the same time.  But there is a bug in MP I have found.  If you set MP to start TV automatically when you go to MY TV I can only select channels in the current analogue or digital group.  If your last station you watched was analogue and you want to watch a digital channel you have to do it when TV is off.  If TV is on you get the "unable to start time shifting" error which I have seen all too often in setting up MP.  I have applied the timeshift error patch file and am running:

MP RC2 / SVN 07-11-2008 / 2200 driver 7.2.9.26105

So seems to be a problem with MP and or MP server but not sure which.

Cheers
Andy



136 posts

Master Geek


  Reply # 150425 22-Jul-2008 18:11
Send private message

Sigh so much effort. should i just try GBPVR?

will that work the same?

Last night while watchinga movie it crashed 3 times each after about 5 mins of watching, untill i played it in vlc, it was fine for the whole movie...

When is media portal 2 coming...

347 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 26


  Reply # 150545 23-Jul-2008 08:43
Send private message

I can understand your frustration, I have been close to throwing the whole project out a couple oftimes but with perserverance I seem to almost be there apart from some bugs with TV SERVER and CLIENT.  The PAF is almost there once the TV gets sorted and you end up with a very nice all encompassing entertainment system front end.

1075 posts

Uber Geek
+1 received by user: 172


  Reply # 150546 23-Jul-2008 08:45
Send private message

MP2 is a WHILE off. Ask anyone who's successfully built a stable HTPC, it takes many hours of fine tuning.

I stick with MP because it has the best features, including some very neat ones that no other PVR software has (i.e. recording 2 channel at once on the same card)  And I find it very stable. No matter what you're going to need to put in a lot of effort to get a top notch PVR. You could just install the software that came with the card, it's very basic but I'm sure it will work fine.

Have you put configured your card as a hybrid? i.e. grouped the analog/digital tuners? If you want to check if you've got a signal problem (which I suspect) get DVB viewer and see if you get lag or picture breakup if you then there's your problem.

@andynz: Have you reported this bug?

btw the best place to get MP support is the MP forum :)




347 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 26


  Reply # 150548 23-Jul-2008 08:48
Send private message

Hi mcraenz

Yes reported the bug yesterday but no reply so far.  Can you explain the Hybrid thing?  I have 3 groups, analogue, digital and all.  Does having an all group cause problems?

1075 posts

Uber Geek
+1 received by user: 172


  Reply # 150562 23-Jul-2008 09:53
Send private message

This should tell ya what ya need to know:
http://wiki.team-mediaportal.com/TV-Server/Configuration/TVServers/HybridCards?action=show&redirect=TV-Server%2Fconfig-hybrid




347 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 26


  Reply # 150574 23-Jul-2008 10:44
Send private message

Thanks, looks like it could answer the problems I am having.

3023 posts

Uber Geek
+1 received by user: 414

Subscriber

  Reply # 151215 25-Jul-2008 10:23
Send private message

In MP RC2 when I configured my HVR-3000s as hybrid cards TV-Server continued to timeslip even when MP closed.  Problem disappeared when I deleted the hybrids.  I have contributed to a bug report on MP forum.




Areas of Geek interest: Home Theatre, HTPC, Android Tablets & Phones, iProducts.

1 | 2 | 3
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

UFB killer app: Speed
Posted 17-Nov-2017 17:01


The case for RSS — MacSparky
Posted 13-Nov-2017 14:35


WordPress and Indieweb: Take control of your online presence — 6:30 GridAKL Nov 30
Posted 11-Nov-2017 13:43


Chorus reveals technology upgrade for schools, students
Posted 10-Nov-2017 10:28


Vodafone says Internet of Things (IoT) crucial for digital transformation
Posted 10-Nov-2017 10:06


Police and Facebook launch AMBER Alerts system in NZ
Posted 9-Nov-2017 10:49


Amazon debuts Fire TV Stick Basic Edition in over 100 new countries
Posted 8-Nov-2017 05:34


Vodafone VoIP transition to start this month
Posted 7-Nov-2017 12:33


Spark enhances IoT network capability
Posted 7-Nov-2017 11:33


Vocus NZ sale and broadband competition
Posted 6-Nov-2017 14:36


Hawaiki reaches key milestone in landmark deep-sea fibre project
Posted 4-Nov-2017 13:53


Countdown launches new proximity online shopping app
Posted 4-Nov-2017 13:50


Nokia 3310 to be available through Spark New Zealand
Posted 4-Nov-2017 13:31


Nest launches in New Zealand
Posted 4-Nov-2017 12:31


Active wholesale as Chorus tackles wireless challenge
Posted 3-Nov-2017 10:55



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.