Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




136 posts

Master Geek


Topic # 24540 27-Jul-2008 11:29
Send private message

Help i have the above error.. When changing from Digatal to analog channels.

i can do it once, but if i try again (with out restart pc... only thing htat fixes it) i get the above error.

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2 | 3
438 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 123

Subscriber

  Reply # 151951 28-Jul-2008 07:36
Send private message

Which tuner card are you using?  I've had similar problems with the HVR-1700.  This occurs even when switching from DVB-T to the S-Video input.
I've been meaning to post on the Media Portal forums after I get some free time to document it properly.

My initial suspicion is that the card isn't properly detected as a hybrid, so the transition between analogue and digital may not be being handled properly.

347 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 26


  Reply # 151975 28-Jul-2008 09:02
Send private message

I have posted another thread in the MP TV server forum to see if we can get any more help with the problems we are having.  Didn't get a reply on the last request for help.

Cheers
Andy

 
 
 
 


278 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 152214 28-Jul-2008 21:32
Send private message

Im having this problem   "Cannot start timeshifting Uknown error" Media portal RC1 and RC2

On a
Shuttle SG33G5
Q9300 Quad 2.5
4gb ram
Leadtek PX9600GT 512mb
Nova T 500HD tuner
All prerequisites and updates met.

It happens when I put the HTPC, Vista to sleep mode, and then resuming, starting Mediaportal with a delay of 30secs and 25 secs as configured in TV Server.
If I restart the TV server service it works fine.

No response on Mediaportal forums

I'm revisiting Mediaportal after paying for and using DVBviewer, I just found DVBviewer doesnt integrate to my liking. Mediaportal is a lot slicker.
However Honestly regretting going this route (HTPC), however it seems this is only real way to record HD DVB-T with EPG at this point in time.  I thought I went through pain pioneering a lot of the nztivo work 4+ years ago, but this is something else!




My opinions and ideas expressed in posts are solely my own and do not reflect the views of my employer in any way..


3057 posts

Uber Geek
+1 received by user: 433

Subscriber

  Reply # 152307 29-Jul-2008 09:23
Send private message

What happens if you tick 'Re-initialise service on wake up' (TV-Server Config - Power Scheduler - Advanced)? 

I found my system wouldn't work on resume because the card was locked on the settings it had going into standby.  At the moment I have set the motherboard to keep the PCI slots live in S3 and so the problem doesn't occur.




Areas of Geek interest: Home Theatre, HTPC, Android Tablets & Phones, iProducts.



136 posts

Master Geek


  Reply # 152419 29-Jul-2008 14:08
Send private message

This happens to me after a reboot.

tv card is a 2200.

278 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 152576 29-Jul-2008 23:11
Send private message

  'Re-initialise service on wake up' produces the same result for me.
What is the setting called to keep the PCI slots live in the BIOS?




My opinions and ideas expressed in posts are solely my own and do not reflect the views of my employer in any way..


3057 posts

Uber Geek
+1 received by user: 433

Subscriber

  Reply # 152603 30-Jul-2008 08:39
Send private message

JaBZ:   'Re-initialise service on wake up' produces the same result for me.
What is the setting called to keep the PCI slots live in the BIOS?


Good point.  On reading the manual, the setting for the PCI slots is actually a wake up setting NOT a power setting, sorry Yell.  The jumper settings on the motherboard apply only to the USB ports (that's what happens when you try to help without access to the machine or manuals).

Once again I apologise for any goose chases this may have sent you on.




Areas of Geek interest: Home Theatre, HTPC, Android Tablets & Phones, iProducts.

278 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 152638 30-Jul-2008 10:46
Send private message

Ok I think I have solved it, I disabled the power setting "Allow Hybrid Sleep" in Vista and retested.  It worked first time with my 10sec delay startup of Mediaportal.  I'll get rid of the delay and retest.

Now onto sorting out my Codecs, I get with EVR enabled, I get a sort of juddering in the picture all channels, notciable when the camera pans, and only on TV2 i get occasional pixel break up in a very small area on the picture.

Then onto sorting out the FAN noise in my shuttle.. phew..






My opinions and ideas expressed in posts are solely my own and do not reflect the views of my employer in any way..




136 posts

Master Geek


  Reply # 152647 30-Jul-2008 10:59
Send private message

Hello, Thanks for trying to hijack my thred.... but i get this problem without going to sleep. it comes just by chaning from a digatal channel to a analog channel....

278 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 152651 30-Jul-2008 11:21
Send private message

sorry didnt mean to. Although that is the same error.
You say it fixes it when you reboot, so i assume it also fixes it if you restart the "tv server" service without reboot?




My opinions and ideas expressed in posts are solely my own and do not reflect the views of my employer in any way..




136 posts

Master Geek


  Reply # 152654 30-Jul-2008 11:30
Send private message

lol, not sure how to.. so that prob all the reboot does. but yea, once that happens i cant watch any other channels, let it be a digatal or anolog.

Its all skys fault..... i want my prime :S

3057 posts

Uber Geek
+1 received by user: 433

Subscriber

  Reply # 152671 30-Jul-2008 12:38
Send private message

Hi sorry about the sidetracking (not quite a full hijack). I don't have an HVR-2200 but I have configured my cards as hybrids in the past. 
Can you confirm that you have set the 2200 up as a pair of hybrid cards?  From what I can tell you should have it so MP TV-Server sees it as 2 hybrid cards with one DVB-T tuner and one analogue tuner on each card.  And make sure you haven't got them crossed over.  So the hybrid card screen in TV-Server will look something like:

-HVR2200one
         --DVB(T)
         --Analogue
-HVR2200two
         --DVB(T)
         --Analogue




Areas of Geek interest: Home Theatre, HTPC, Android Tablets & Phones, iProducts.



136 posts

Master Geek


  Reply # 152677 30-Jul-2008 13:06
Send private message

yup exactly the same except i called them hybrid 1 and hybrid 2

3057 posts

Uber Geek
+1 received by user: 433

Subscriber

  Reply # 152734 30-Jul-2008 16:34
Send private message

ATinyChipmunk: yup exactly the same except i called them hybrid 1 and hybrid 2


And -T1 and Analogue1 are definitely in hybrid 1, and -T2 and Analogue2 are definitely in hybrid 2?  It's just that if you have played with the priority in TV-Server it is easy to get them mixed up and you effectively lock both tuners with one channel.




Areas of Geek interest: Home Theatre, HTPC, Android Tablets & Phones, iProducts.

159 posts

Master Geek


  Reply # 152867 31-Jul-2008 02:52
Send private message

Hi

I'm in the process of testing out software/hardware possibilities to build a HTPC.

I got a HVR-2200, and have been very frustrated with exactly the same problem.

Finally, nearing 3am I seem to have found a solution (well a workaround) Laughing

What you do is you group both analogue tuners into to the same hybrid group, so you have three tuners in one and a single digital in the other.

Sure you are losing the ability to record two analogue channels, but if you are like me, and only using analogue for Prime, then you don't need this feature. Meanwhile you still get two digital tuners.

I've flicked between digital/analogue about 10 times in a row and seems to work fine. Give it a try to see if it works for you!

Time for bed for me!!

 1 | 2 | 3
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

UAV Traffic Management Trial launching today in New Zealand
Posted 12-Dec-2017 16:06


UFB connections pass 460,000
Posted 11-Dec-2017 11:26


The Warehouse Group to adopt IBM Cloud to support digital transformation
Posted 11-Dec-2017 11:22


Dimension Data peeks into digital business 2018
Posted 11-Dec-2017 10:55


2018 Cyber Security Predictions
Posted 7-Dec-2017 14:55


Global Govtech Accelerator to drive public sector innovation in Wellington
Posted 7-Dec-2017 11:21


Stuff Pix media strategy a new direction
Posted 7-Dec-2017 09:37


Digital transformation is dead
Posted 7-Dec-2017 09:31


Fake news and cyber security
Posted 7-Dec-2017 09:27


Dimension Data New Zealand strengthens cybersecurity practice
Posted 5-Dec-2017 20:27


Epson NZ launches new Expression Premium Photo range
Posted 5-Dec-2017 20:26


Eventbrite and Twickets launch integration partnership in Australia and New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:23


New Fujifilm macro lens lands in New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:16


Cyber security not being taken seriously enough
Posted 5-Dec-2017 20:13


Sony commences Android 8.0 Oreo rollout in New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:08



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.