Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3


136 posts

Master Geek


  Reply # 152891 31-Jul-2008 09:21
Send private message

o ok,

Ill have a go at that when i get home. (fingers crossed) Yea i only use anolog for prime as well :D

159 posts

Master Geek


  Reply # 153155 31-Jul-2008 23:33
Send private message

Damn, the workaround only works when viewing live TV.

I just discovered that if I try to record Prime, and then stop recording, it keeps the Prime TV stream running, so if you then go back to Prime you get the error message, since you have only got one effective analogue tuner and it is still in use.

Can't seem to to stop the analogue stream without restarting the TV server. :(

 
 
 
 


347 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 26


  Reply # 153197 1-Aug-2008 08:41
Send private message

Thought I'd try your fix but when I checked I had already done it!

Still getting frozen image and no sound when changing channels till I turn TV off and on.  Have written 2 posts in the MP forums but no reply for a week now.

Not quite sure who to turn to for support.

Cheers
Andy

159 posts

Master Geek


  Reply # 154495 5-Aug-2008 22:42
Send private message

Are you guys using Vista?

Kiwijunglist is using XP and appears to have no problem with Prime in Media Portal on the HVR2200.

http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?ForumId=84&TopicId=24551

(see towards the end of the list)


Oh and do you have a link to your post on the Media Portal forums so I can keep a watch for suggestions.
Thanks.

159 posts

Master Geek


Reply # 154519 6-Aug-2008 01:39
Send private message

Hi,

I found your post on the MP forums and found that you were using XP too, so that saved me the hassle of install XP, so I focused back on the various options and I finally SOLVED it properly!!!! (well I hope!)

Here's what I did...

1. (with the default card order list) I grouped the 1st digital and 1st analog card as a hybrid, and then the 2nd digital and 2nd analog card as a second hybrid, like your supposed to.

2. Next (the step that solves my problems) I moved the 2nd analog card up the priority list.

Now I can switch channels as much a I want, and record analog and digital at the same time as well as viewing a third channel in the same digital mux.

Give that a go!


Now...just got to get an EPG for Prime's working and I'll be very happy! :)



136 posts

Master Geek


  Reply # 154545 6-Aug-2008 08:51
Send private message

Well ill have to give it ago, ive broken something else now, lol only prime will work. so i might do a full reinstall now that i know what im doing.

Thanks for all your help. ill let you guys know after this weekend.

347 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 26


  Reply # 154553 6-Aug-2008 09:03
Send private message

Thanks as well.  Will give it a try later today and let you know how it goes.

Cheers
Andy

347 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 26


  Reply # 154671 6-Aug-2008 16:05
Send private message

Tried your idea amigo and it seems to work for me too.  Tried changing channels numerous times and it kept changing.

Looks like a fix!!

I still have the problem of changing between channels causes a frozen image and no sound on the next channel.  Needsa tv off then on again.  Only happens with digital channels.  I think I have narrowed the problem down to when you change between different source formats.  Flicking between TV1, TV2, parliment etc works fine as they are all standard definition.  It's when I change from TV3 1080i to SD channels that the problem happens.  If I do this few times MP just lockes up.

Anyway thanks amigo, one step forward to getting TV working.

Cheers
Andy

347 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 26


  Reply # 154878 7-Aug-2008 10:33
Send private message

Amigos fix is still working for me and I seem to have fixed the channel freezing and occasional lockups and BOSD.  Found a suggestion in the MP forums to disable "exclusive mode" in the VRM9 settings.  Tried that and so far no freezing and I can skip between channels.

362 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 154927 7-Aug-2008 12:57
Send private message

amigo,

you want an EPG for Prime?
Try this: http://gbpvr.com/pmwiki/pmwiki.php/Utility/Djkxml
It the EPG I use. It is free and updates for 7 days. YOU set the channels you need EPG for. It has many SkyTV channels in there! i do not have Sky, I cannot confirm if they are working ok or not. I use it for the DVB-T channels only. I checked it several times and the EPG matched the shows on Prime, so I assume it is working properly (it dowloads proper data).


I do not have an analogue tv tuner, but here is what I did:
- when scan dvb-t channels, you have 3 test channels, with no useable signal (I think).
- rename one of them to "Prime"
- tick appropiate options to have that channel displayed in EPG, but not as a viewing channel.

That's all I did, Prime shows in the EPG, but I cannot actually switch to the associated channel (as I do not have analogue card - yet), it skips to next channel. I use it not to set recordings (of course) but to keep an eye on "what's next" and to use the "alert me" function available in Media Portal. For the users with analogue tuner, of course the recording will work as it is supposed to work.

Let us know if this works for you.




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


2548 posts

Uber Geek
+1 received by user: 88


  Reply # 155026 7-Aug-2008 18:22
Send private message

amigo: Hi,

I found your post on the MP forums and found that you were using XP too, so that saved me the hassle of install XP, so I focused back on the various options and I finally SOLVED it properly!!!! (well I hope!)

Here's what I did...

1. (with the default card order list) I grouped the 1st digital and 1st analog card as a hybrid, and then the 2nd digital and 2nd analog card as a second hybrid, like your supposed to.

2. Next (the step that solves my problems) I moved the 2nd analog card up the priority list.

Now I can switch channels as much a I want, and record analog and digital at the same time as well as viewing a third channel in the same digital mux.

Give that a go!


Now...just got to get an EPG for Prime's working and I'll be very happy! :)


This makes things a bit better for me too.  I guess the HVR2200 first hybrid tuner doesn't like switching back and forth between analog and digital, so make one tuner prefer digital and one prefer analog helps.  Thank you!!




HTPC: Intel i3-2100 / 12GB RAM / AMD HD7750 / 480 GB SSD / 58TB Storage / MediaPortal / MadVR / Win10
AVR: Pioneer Elite SC-LX87 220W 9.2 Ch AVR
Speakers: Wharfedale Jade 7 Fronts / Jade 2c Center / Jade 5 Rears
Subs: iNuke 3000dsp 3000W proamp with 4x 15" JBL Sealed Subs
Display: Samsung 60" UA60H6400 LCD TV
Accessories: Gefen HDMI Detective with splitter


159 posts

Master Geek


  Reply # 155088 8-Aug-2008 00:04
Send private message

aucklander: amigo,

you want an EPG for Prime?
Try this: http://gbpvr.com/pmwiki/pmwiki.php/Utility/Djkxml


Thanks mate, I'll give it a go.

I'm just in the process of setting up a whole new machine. Did some inital trials using my old computer and a tuner card. Now that I see things should work quite nicely I've splashed out on new dedicated gear. Hopefully it all works on the new hardware!

Kiwijunglist - I'm setting up the same motherboard, tv card as you, but with a Athlon 5200 X2, nVidia 8500 and vista. So I'll try the onboard graphics first before putting in the graphics card, so I'll let you know if I can get the HD3200 playing nicely.

159 posts

Master Geek


  Reply # 155096 8-Aug-2008 02:27
Send private message

Kiwijunglist -

You'll be encouraged to know that I've just tested MP with the HD3200 on the GA-MA78GM-S2H and as far as I can tell (only crappy infomercials on at this hour), I can switch between every digital channel, and Prime analogue with a pretty much perfect image and it appears that HD acceration is working. There may be a very slight judder in fast pans, but not sure. I'm beginning to wonder if it is worth putting the nVidia 8500 in!

The only difference to you is I'm using Vista and have installed the latest Catalyst 8.7 driver.

Note: This is also on a fresh install of Vista SP1, PowerDVD 8, and MP1 RC2 with default settings. Haven't installed any other software or codecs.

57 posts

Master Geek


  Reply # 155135 8-Aug-2008 09:28
Send private message

amigo: Hi,

I found your post on the MP forums and found that you were using XP too, so that saved me the hassle of install XP, so I focused back on the various options and I finally SOLVED it properly!!!! (well I hope!)

Here's what I did...

1. (with the default card order list) I grouped the 1st digital and 1st analog card as a hybrid, and then the 2nd digital and 2nd analog card as a second hybrid, like your supposed to.

2. Next (the step that solves my problems) I moved the 2nd analog card up the priority list.

Now I can switch channels as much a I want, and record analog and digital at the same time as well as viewing a third channel in the same digital mux.

Give that a go!


Now...just got to get an EPG for Prime's working and I'll be very happy! :)


I'm just about to setup a HTPC with a HVR-2200 and Media Portal, but on Vista - so I hope your solution works for me as well!

To make sure the fix is fully working, I was wondering if you had tried the following tests:
(1) Start recording a digital channel; then see if you can switch between watching analogue and digital channels (on a different mux to the one you are recording)
(2) Start recording an analogue channel; then see if you can switch between watching analogue (different to the one you're recording) and digital channels

I'm thinking that the scenarios you have tested already don't force a tuner to go from being analogue to digital, and vice versa.

Would be interested to know what you think / find out.

2548 posts

Uber Geek
+1 received by user: 88


  Reply # 155155 8-Aug-2008 10:49
Send private message

amigo: Kiwijunglist -

You'll be encouraged to know that I've just tested MP with the HD3200 on the GA-MA78GM-S2H and as far as I can tell (only crappy infomercials on at this hour), I can switch between every digital channel, and Prime analogue with a pretty much perfect image and it appears that HD acceration is working. There may be a very slight judder in fast pans, but not sure. I'm beginning to wonder if it is worth putting the nVidia 8500 in!

The only difference to you is I'm using Vista and have installed the latest Catalyst 8.7 driver.

Note: This is also on a fresh install of Vista SP1, PowerDVD 8, and MP1 RC2 with default settings. Haven't installed any other software or codecs.


Hi amigo

Thanks good to know. Few questions; (as i'm reluctant to install vista32 sp1 as i only just went back to XP Pro SP2)

(1) Are you using Vista32 SP1?

I was previously using Vista64 SP1, so that may of been one of the problems. Also when i had vista, i only had MP RC1.
I can't remember if catalyst 8.7 was out when i was testing, but it is possible i only had 8.6

(2) I'm guessing you are using EVR in mediaportal, please confirm this.

(3) If you load up the TV Guide with TV running, and make it so you can still see the TV in the background, ie the TV guide using overlayed text over the video, do you get a lot of flickering. If your not sure how to do it, you can load up TV in full screen, then right click and choose TV guide, then put the mouse near the top of the screen and click one of the little icons up the top.

(4) Can you please do the following test for me...

Go into mediaportal condiguration -> general options -> disable full screen mode.
Run mediaportal if a window, then load up task manager using ctrl+alt+del
what cpu useage does it report with each channel.
now that i have hardware accleration i get about 0-5% and fast pans seem jitter free.

(5) Is mediaportal stable. Ie have you watched an evening worth of TV without it crashing?

(6) What version of PDVD are you using? - Is it PDVD8 Ultra version 1830 ?

- THANKS

Mike




HTPC: Intel i3-2100 / 12GB RAM / AMD HD7750 / 480 GB SSD / 58TB Storage / MediaPortal / MadVR / Win10
AVR: Pioneer Elite SC-LX87 220W 9.2 Ch AVR
Speakers: Wharfedale Jade 7 Fronts / Jade 2c Center / Jade 5 Rears
Subs: iNuke 3000dsp 3000W proamp with 4x 15" JBL Sealed Subs
Display: Samsung 60" UA60H6400 LCD TV
Accessories: Gefen HDMI Detective with splitter


1 | 2 | 3
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

UFB connections pass 460,000
Posted 11-Dec-2017 11:26


The Warehouse Group to adopt IBM Cloud to support digital transformation
Posted 11-Dec-2017 11:22


Dimension Data peeks into digital business 2018
Posted 11-Dec-2017 10:55


2018 Cyber Security Predictions
Posted 7-Dec-2017 14:55


Global Govtech Accelerator to drive public sector innovation in Wellington
Posted 7-Dec-2017 11:21


Stuff Pix media strategy a new direction
Posted 7-Dec-2017 09:37


Digital transformation is dead
Posted 7-Dec-2017 09:31


Fake news and cyber security
Posted 7-Dec-2017 09:27


Dimension Data New Zealand strengthens cybersecurity practice
Posted 5-Dec-2017 20:27


Epson NZ launches new Expression Premium Photo range
Posted 5-Dec-2017 20:26


Eventbrite and Twickets launch integration partnership in Australia and New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:23


New Fujifilm macro lens lands in New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:16


Cyber security not being taken seriously enough
Posted 5-Dec-2017 20:13


Sony commences Android 8.0 Oreo rollout in New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:08


Revera partners with Nyriad to deliver blockchain pilot to NZ Government
Posted 5-Dec-2017 20:01



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.