Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | ... | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | ... | 87
195 posts

Master Geek


  Reply # 177019 10-Nov-2008 08:29
Send private message

Fantastic thanks Pete9321

When is the next firmware coming?

Is the composite audio problem a firmware or hardware issue?

49 posts

Geek


  Reply # 177058 10-Nov-2008 11:35
Send private message

Garglo: Hi Matt just checked Peters web site and the buttons do work. Incase your computer has this operation blocked.  Here is his email: peter at satlinknz dot co dot nz

Great thanks!!  Must be a mac thing, I click the buttons and the page re-draws.  
Anyhow, I've emailed Peter, and he's sent me details for returning - I'll keep you all posted how I get on.

 
 
 
 


32 posts

Geek


Reply # 177493 12-Nov-2008 08:48
Send private message

Another review:Bought one of these about 2 weeks ago. 

Got the box plugged into my UHF aerial got good reception on all channels except for TV1 and TV2. Figured it was something to do with the aerial as it didn't seem to be pointing at any of the transmiters. I tried pointing at each transmiter, and could change it the channels missing but not get all. (this isn't a fault so much with the box but with my position in Auckland). Was about to splash out on a new aerial when I decided to try a cheap indoor UHF aerial from Dicksmiths. I can see the skytower from my house so should get any signals off there. Anyway got perfect signal quality on each channel and pretty good signal strength. Have perfect reception now and its awesome. 

One problem though, last night I was playing around with Audio settings on TV3 and changed from Dolby to MHEG(or what ever the spelling is) and now I get intermitant green flashing, really annoying. Its only on TV3 no other channel is effected. I did a factory reset, still has the problem. Have unpluged from wall etc, still there. Anyone have a clue what could cause this? I have changed the sound back to Dolby and nothing makes a difference?I also can't get teletext but not sure its even broadcast on freeview UHF and never really use anyway.

Besides this which I'm sure will be an easy fix, I am very happy with this unit, Its a very simple and user friendly. I just use the HDMI cable for sound and picture to my TV, and the picture quality is amazing once you get a good signal, which for me turned out to be very simple. (although I did spend a day up and down the ladder before I tried the indoor aerial still I improved my prime signal). 

Hope this is of use to anyone interested in the ET box


49 posts

Geek


  Reply # 177494 12-Nov-2008 08:53
Send private message

interesting - I noticed green flashes last night during House as well, I caught the end of it when I got home.

32 posts

Geek


  Reply # 177496 12-Nov-2008 08:57
Send private message

Yeah I was wondering if it was something to do with the TV3 signal, it only started at the end of House I switched off over night but was still doing it this morning before I left for work. Maybe it was just a coincidence that it happend when I changed the sound settings.

27 posts

Geek


  Reply # 177524 12-Nov-2008 11:00
Send private message

I also had the same green flashing last night, I've just checked now and it's still the same. I reinstalled the firmware, put the audio on PCM, rebooted it it again and it's still there. I hope it's fixed before Heroes tonight

Pete

14 posts

Geek


  Reply # 177529 12-Nov-2008 11:37
Send private message

For what it's worth, I too have the green flashing. I think it could be a problem with the TV3 headend encoders - I did the whole re-boot, re-install firmware, eliminate cable problems, eliminate tv problems thing. Then manually re-tuned my ET box to the Sky Tower (normally tuned to Waiatarua) - made no difference, so that eliminated transmitter problems. The way I figure it; Suddenly the ET box has a problem with the TV3 stream (none with C4 which shares the same mux), or, TV3 have a problem with their encoding. I shall have a look around teh interwebs and see if others are having this problem on different brands of stb's.
I've emailed TV3 with details .... will report back if I hear anything.
Mal

69 posts

Master Geek


  Reply # 177530 12-Nov-2008 11:57
Send private message

Same flashing here on TV3 and I know I haven't changed anything. I also have MySky HDi and the HD feed on there was fine last night (house HD) and this morning, so I would say something in the freeview mux/encoding.

32 posts

Geek


  Reply # 177562 12-Nov-2008 13:53
Send private message

For more info
I have ET HD freeview attached to one TV, and a Satilite freeview setup on an older CRT TV and the Satilite signal was fine on TV3. 

FPR

127 posts

Master Geek
+1 received by user: 7


  Reply # 177563 12-Nov-2008 13:55
Send private message

Same in Dunedin. Just on TV3 !!!
Hope it gets sorted today, as I want to watch Ice Road Truckers tonight

283 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 177655 12-Nov-2008 22:08
Send private message

Grrrr, TV3 is unwatchable for me.
Apart from the green flashes I am getting a weird jerky shimming picture. It looks almost like I am missing frames.
Like I said it is unwatchable.

Could Peter or one of the other suppliers please respond to these posts!

147 posts

Master Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 177657 12-Nov-2008 22:12
Send private message

Not ET returning by any chance

12 posts

Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 177658 12-Nov-2008 22:15
Send private message

Funny, I saw the same thing happening at Paul Money Hifi (AK) today. Told them about all the dramas with the ET box we are having and they were not impressed.

Nice display there but with TV3 flashing green every 10-15 seconds it was unwatchable and was not a good look to say the least.

I have had enough of my Et box and have swapped it out for a Draco which runs flawlessly for me so far. Same antenna, same setup, with none of the issues that the ET box gives me,

14 posts

Geek


  Reply # 177665 12-Nov-2008 22:47
Send private message

I'm not going to be so fast in completely blaming the ET box here. I realise that others have had issues. However, apart from a few random lock-ups, up until yesterday evening mine has been faultless. It seems to have started at the same time for all of us. So when you think about it, unless there's some kind of 'sleeper trojan' coded into the ET (kinda farfetched) the fault is much more likely to be with the TV3 HD stream. i.e. their (TV3s) engineers have changed parameters on the H264 encoder.
I did find reference to a green flash problem with Sky in 2005 [ http://www.gumboot.co.nz/forums/topic.asp?TOPIC_ID=488&whichpage=2 ] - it's halfway down the page.

Am I to understand that those who now have Draco and other brand boxes are not seeing this ?

147 posts

Master Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 177670 12-Nov-2008 23:16
Send private message

Picture normal here on a Draco HDTV 3900 box. Everything working just fine on all channels. Receiving from Waiatarua.

1 | ... | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | ... | 87
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Mobile market competition issues ComCom should watch
Posted 18-Dec-2017 10:52


New Zealand government to create digital advisory group
Posted 16-Dec-2017 08:47


Australia datum changes means whole country moving 1.8 metres north-east
Posted 16-Dec-2017 08:39


UAV Traffic Management Trial launching today in New Zealand
Posted 12-Dec-2017 16:06


UFB connections pass 460,000
Posted 11-Dec-2017 11:26


The Warehouse Group to adopt IBM Cloud to support digital transformation
Posted 11-Dec-2017 11:22


Dimension Data peeks into digital business 2018
Posted 11-Dec-2017 10:55


2018 Cyber Security Predictions
Posted 7-Dec-2017 14:55


Global Govtech Accelerator to drive public sector innovation in Wellington
Posted 7-Dec-2017 11:21


Stuff Pix media strategy a new direction
Posted 7-Dec-2017 09:37


Digital transformation is dead
Posted 7-Dec-2017 09:31


Fake news and cyber security
Posted 7-Dec-2017 09:27


Dimension Data New Zealand strengthens cybersecurity practice
Posted 5-Dec-2017 20:27


Epson NZ launches new Expression Premium Photo range
Posted 5-Dec-2017 20:26


Eventbrite and Twickets launch integration partnership in Australia and New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:23



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.