Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 
6365 posts

Uber Geek
+1 received by user: 319

Trusted
Subscriber

  Reply # 200189 9-Mar-2009 17:04
Send private message

Hi, it should be H not Vpol. So you have a Sky box on this setup as well, how have you split the signal.

As I said if you go to the transponder setup page and have it setup for 12456 Hpol 22500 symbolrate what quality reading do you get compared to 12483 Hpol.

Cyril



497 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 200193 9-Mar-2009 17:14
Send private message

cyril7: Hi, it should be H not Vpol. So you have a Sky box on this setup as well, how have you split the signal.

As I said if you go to the transponder setup page and have it setup for 12456 Hpol 22500 symbolrate what quality reading do you get compared to 12483 Hpol.

Cyril


Op D1
Transponder: 3
Freq: 12456
Symbol: 22500
Polar: HOR (either this or VER)
Search Type: All
NIT: On

Freq 12456 Signal 90% Quality: 90%
Freq 12483 Signal 26% Quality: 0%

 
 
 
 


6365 posts

Uber Geek
+1 received by user: 319

Trusted
Subscriber

  Reply # 200194 9-Mar-2009 17:18
Send private message

So it would mostly likely seem that the skew is out, what LNB is it, what LNB settings have you got, I presume Sky installed it, how long ago.

Edit, I take it you have accidently transposed those figures as its TV3 you are having trouble with which is on 12456, TV1/2 are on 12483.

Cyril



497 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 200199 9-Mar-2009 17:25
Send private message

Dunno, sky installed it, was here when i brought that hosue 2 years ago.

6365 posts

Uber Geek
+1 received by user: 319

Trusted
Subscriber

  Reply # 200200 9-Mar-2009 17:28
Send private message

And the LNB settings you have made in the FreeView STB?

Cyril



497 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 200201 9-Mar-2009 17:31
Send private message

Setting is "Universal"

6365 posts

Uber Geek
+1 received by user: 319

Trusted
Subscriber

  Reply # 200202 9-Mar-2009 17:33
Send private message

OK that could be a problem, what settings for the high and low LO freq are there and what teh switching frequency. Is there a normal LNB option other than universal

Cyril



497 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 200203 9-Mar-2009 17:43
Send private message

Yeah Normal works and I found 3 and C4

however now I get no signal on TVNZ?

6365 posts

Uber Geek
+1 received by user: 319

Trusted
Subscriber

  Reply # 200206 9-Mar-2009 17:56
Send private message

So not wanting to labour the point, there are many ways both normal and universal LNBs can be setup, the details are important, what are the details of the LNB settings.

Cyril



497 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 200207 9-Mar-2009 18:01
Send private message

cyril7: what are the details of the LNB settings.Cyril


Settings??? what details do you need?

6365 posts

Uber Geek
+1 received by user: 319

Trusted
Subscriber

  Reply # 200209 9-Mar-2009 18:15
Send private message

LO frequency, 22kHz tone status, infact any detail that it notes on the setup page.

Cyril



497 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 200212 9-Mar-2009 18:23
Send private message

Antenna Setting

Sat: D1
Trans: 3 [12456]
LNB: Normal
Low Freq: 5150
High Freq: 10750
22: Off
0/10V: 0V
DISEqc Switch Setting: --/--
LNB Power: Auto


Is this what your after?



497 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 200214 9-Mar-2009 18:32
Send private message

HOld on all sorted :-)

Thanks sooooo much for your help :-)

6365 posts

Uber Geek
+1 received by user: 319

Trusted
Subscriber

  Reply # 200216 9-Mar-2009 18:39
Send private message

Glad you sorted, it, as you have probably found, set both low and high LO to 10750 things should come right.

Cyril

481 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 5


  Reply # 200331 10-Mar-2009 11:23
Send private message

kiwis: HOld on all sorted :-)

Thanks sooooo much for your help :-)
There may be others with a similar problem that search and find this discussion thread. So it would help them if you quickly describe what you did to get the problem sorted.

1 | 2 
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Geekzone Live »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.