Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




14 posts

Geek
+1 received by user: 1


Topic # 179319 3-Sep-2015 22:01
Send private message

Hi,

 

New HTPC build using

 

Asus h97 plus micro atx 1150 bought from playtech

 

Intel Core i3-4130T Haswell bought from Amazon

 

8 gig Kingston Fury  bought from Amazon

 

FSP 400W psu gold rating 5year warranty. Bought locally

 

Samsung 840 120G SSD bought from Amazon
Fractal node 605 bought locally

 

 

 

I finished putting everything together. When I turned it on it just turns the fans(3+the cpu cooler) for 5seconds. Then reboot,no post at all. This would just keep repeating itself until I turned it off. I added a boot speaker to see if that would help me but again nothing.

 

I rebuilt it same thing. Used a different psu, a 550W. Same thing. Tested the memory on another pc and they work fine. Using the memory from the other pc on the new build, same result. Next thing I did was to take out the board+cpu+psu+1 memory stick. Started it outside the case again same result. Can't think of anything else that I could try. I guess its down to the board or cpu being the culprit maybe.

 

Anyone with any ideas? And thanks

Create new topic
3567 posts

Uber Geek
+1 received by user: 387

Trusted

  Reply # 1379443 3-Sep-2015 23:03
Send private message

Psu hooked to motherboard properly? I've had the motherboard plug not need the extra 4 pins in some cases, and need or not need the extra 6 pin atx plug. And other combinations.




Previously known as psycik

NextPVR/OpenHAB: 
Gigabyte AMD A8 Brix --> Samsung LA46A650D via HDMI, NextPVR,OpenHAB with Aeotech ZWave Controller
Media:Chromecast v2, ATV4, Roku3, Raspberry PI temperature Sensors and Bluetooth LE Sensors,HDHomeRun Dual
Windows 2012 
Host (Plex Server/Crashplan): 2x2TB, 2x3TB, 1x4TB using DriveBender, Samsung 850 evo 512 GB SSD, Hyper-V Server with 1xW10, 1xW2k8, 2xUbuntu 16.04 LTS, Crashplan, NextPVR channel for Plex,NextPVR Metadata Agent and Scanner for Plex


JWR

730 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 236


  Reply # 1379446 3-Sep-2015 23:10
Send private message


Sounds like you have checked the most likely causes of this sort of thing i.e. Bad connectors (especially the 2 PSU connectors) and RAM (although you should get long beeps/POST with a bad RAM stick).

I assume you tested the bare board without SATA connectors or any other peripherals.

I guess you have to check the CPU has been installed correctly - no bent pins in the motherboard socket etc..

If the CPU has been correctly installed, then it is a lot more likely that the motherboard is faulty.

Over the years, I have had a handful of faulty motherboards. But, never a faulty CPU.

 
 
 
 




14 posts

Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1379875 4-Sep-2015 16:13
Send private message

Hey thanks for the replies. When I tested it iwas bare bones with only one stick of ram. I think I tested twice, once with the ram that I bought for it and once with ram from another machine. Cpu slotted in OK. Can't see how I could have bent any pins. I know that that's a possibility but I think its a stretch.
I'll be taking it back to Playtech and let them look at it.



14 posts

Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1385147 10-Sep-2015 18:37
Send private message

I took it back to playtech to have it tested and its buggered. So wait for a new board. Thanks for everyones post.

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

UFB killer app: Speed
Posted 17-Nov-2017 17:01


The case for RSS — MacSparky
Posted 13-Nov-2017 14:35


WordPress and Indieweb: Take control of your online presence — 6:30 GridAKL Nov 30
Posted 11-Nov-2017 13:43


Chorus reveals technology upgrade for schools, students
Posted 10-Nov-2017 10:28


Vodafone says Internet of Things (IoT) crucial for digital transformation
Posted 10-Nov-2017 10:06


Police and Facebook launch AMBER Alerts system in NZ
Posted 9-Nov-2017 10:49


Amazon debuts Fire TV Stick Basic Edition in over 100 new countries
Posted 8-Nov-2017 05:34


Vodafone VoIP transition to start this month
Posted 7-Nov-2017 12:33


Spark enhances IoT network capability
Posted 7-Nov-2017 11:33


Vocus NZ sale and broadband competition
Posted 6-Nov-2017 14:36


Hawaiki reaches key milestone in landmark deep-sea fibre project
Posted 4-Nov-2017 13:53


Countdown launches new proximity online shopping app
Posted 4-Nov-2017 13:50


Nokia 3310 to be available through Spark New Zealand
Posted 4-Nov-2017 13:31


Nest launches in New Zealand
Posted 4-Nov-2017 12:31


Active wholesale as Chorus tackles wireless challenge
Posted 3-Nov-2017 10:55



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.