Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3
183 posts

Master Geek


  Reply # 158675 21-Aug-2008 13:59
Send private message

hellonearthisman: Catalyst® Version 08.7 is what isn'tr working for me.

Just downloading version 08.7 from ATI http://ati.amd.com/support/driver.html

They have had a case of stupid on the installer, as they force you to install a fee trial of WOW.

Thanks for the heads up.

Hows the 8.7 drivers doing with powerdvd 8 patch hardware acceleration?

With the 8.5 drivers powerdvd 8 patch hardware acceleration works with all channels but sometimes channels TVNZ SPORT EXTRA, C4 and Kordia channels go all blocky when switching to them. When that happens i switch to tv1 then back and that fixes it.

2553 posts

Uber Geek
+1 received by user: 88


  Reply # 158688 21-Aug-2008 14:32
Send private message

hellonearthisman:
kiwijunglist: Does Arcsoft TotalMedia H264 Codec still suffer from the same ati hardware deinterlacing bug that PDVD8 suffers from.

ie. PDVD8 + Hardware Acceleration + ATI Card (eg. onboard ATI HD3200) + C4/TVNZ6+7 = Green blocky bits


Yes it does but there is an option to turn off hardware acceleration, which causes it to play without the green.
I still use PDVD8 as it works better for me.

ATI have really dropped the ball in foxing this green problem,  not even Mauricio visit with some of ati's top people has fixed this (nice try Mauricio thanks).

I'm looking at getting a nividia card as they work.


Does the new ATI 8.52 Display Driver (Contained in Catalyst 8.8) solve the hardware deinterlacing problem?




HTPC: Intel i3-2100 / 12GB RAM / AMD HD7750 / 480 GB SSD / 58TB Storage / MediaPortal / MadVR / Win10
AVR: Pioneer Elite SC-LX87 220W 9.2 Ch AVR
Speakers: Wharfedale Jade 7 Fronts / Jade 2c Center / Jade 5 Rears
Subs: iNuke 3000dsp 3000W proamp with 4x 15" JBL Sealed Subs
Display: Samsung 60" UA60H6400 LCD TV
Accessories: Gefen HDMI Detective with splitter


 
 
 
 


1816 posts

Uber Geek
+1 received by user: 51

Trusted

  Reply # 158717 21-Aug-2008 15:40
Send private message

So for my typo.

Driver Packaging Version    8.522-080731a-067981C-ATI   
Catalyst® Version    08.8   
Provider    ATI Technologies Inc.   
2D Driver Version    7.01.01.809   
2D Driver File Path    /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/CLASS/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000   
Direct3D Version    7.14.10.0603   
OpenGL Version    6.14.10.7873   
Catalyst® Control Center Version    2008.0731.2322.39992   


I think it does fix the problem,   I have tried a few codec and no green.  I could be wrong though.

CPU is at 9% GPU %5  which is a change form the %30 it use to take.

183 posts

Master Geek


  Reply # 158728 21-Aug-2008 16:07
Send private message

Strange how GPU is only %5. But if CPU is only 9% then hw decoder is probably working.

p.s When i said 8.5 drivers i meant display driver. I have Catalyst 8.6 installed.

1816 posts

Uber Geek
+1 received by user: 51

Trusted

  Reply # 158736 21-Aug-2008 16:40
Send private message

It looks like the newest ati drivers work.  No Green anymore and I have got powerdvd set to use hardware.
 

345 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 32


  Reply # 158852 22-Aug-2008 08:00
Send private message

I tried installing the trial version of this myself today, because I'm only getting 35fps on the 720p channels as well and I have an NVidia 7600GS.

I got an error message when trying to run it in DVBviewer, "could not locate MagCore.dll"

I tried reinstalling it, but no luck. Do I need the full version maybe?

1816 posts

Uber Geek
+1 received by user: 51

Trusted

  Reply # 158862 22-Aug-2008 08:52
Send private message

Sounds like a DVBView problem.

1999 posts

Uber Geek
+1 received by user: 335

Trusted
Subscriber

  Reply # 158864 22-Aug-2008 08:57
Send private message

freitasm: Installed this on my Windows Vista box, when I try to start it comes with "An internal exception occurred". Dvbviewer can't use the decoder complaining it's not installed, even though it's listed.

Removing it.


Does indeed look like dvbviewer is not able to use this codec.

It has fixed my dropped frame issues on 720p using Media Portal.




When you live your life on Twitter and Facebook, and are only friends with like minded people on Twitter and Facebook, you are not living in the real world. You are living in a narcissistic echo chamber.

 


My thoughts are my own and are in no way representative of my employer.


1075 posts

Uber Geek
+1 received by user: 172


  Reply # 158942 22-Aug-2008 12:46
Send private message

Are you sure this is working? Using a .ts I couldn't get the pins to connect in graphedit and while I could select the codec in MediaPortal it was still using the cyberlink decoder as shown by grphedit "Connect to remote graph"Can anyone confim that mediaportal is actually using the codec?

The improved the channel change speeds and better frame rates might be all in your heads! Tongue out




722 posts

Ultimate Geek


  Reply # 159084 22-Aug-2008 23:19
Send private message

mcraenz: Are you sure this is working? Using a .ts I couldn't get the pins to connect in graphedit and while I could select the codec in MediaPortal it was still using the cyberlink decoder as shown by grphedit "Connect to remote graph"Can anyone confim that mediaportal is actually using the codec?

The improved the channel change speeds and better frame rates might be all in your heads! Tongue out
Can I ask how long you have had the Arcsoft codec installed for? Evidently it has a trial period of 14 days. According to my install, it has been installed for 12 days, but some week or so ago, my H.264 decoding reverted to the issue I had using the PowerDVD7 codec. I have just tested with Graphedit & you are correct with your statement on the remote graph using the PowerDVD codec.

It would be interesting to see what would happen if the system was restored, or an earlier image restored & the Arcsoft package reinstalled. I will try it & see the results when I get the opportunity. May not happen until after the Olympics. Will post results.




Silverstone LC14 HTPC Case/Intel E4600 CPU/GA-EP35-DS3 MOBO/Asus EN9500GT graphics/2GB RAM/total 2TB HDD space/HVR-2200 & 2X 150MCE tuner cards/LG GGC-H20L BD Drive/MCE2005/Mediaportal/TVServer 1.1.0Final/LG 55"3D LED-TV/Denon AVR-1803 receiver/X1 projector

4025 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1076

Trusted

  Reply # 159088 22-Aug-2008 23:28
Send private message

gurthang117: I tried installing the trial version of this myself today, because I'm only getting 35fps on the 720p channels as well and I have an NVidia 7600GS.

I got an error message when trying to run it in DVBviewer, "could not locate MagCore.dll"

I tried reinstalling it, but no luck. Do I need the full version maybe?

Your 7600GS is not going to do DXVA acceleration properly.

183 posts

Master Geek


  Reply # 159097 23-Aug-2008 00:45
Send private message

1gkar:
mcraenz: Are you sure this is working? Using a .ts I couldn't get the pins to connect in graphedit and while I could select the codec in MediaPortal it was still using the cyberlink decoder as shown by grphedit "Connect to remote graph"Can anyone confim that mediaportal is actually using the codec?

The improved the channel change speeds and better frame rates might be all in your heads! Tongue out
Can I ask how long you have had the Arcsoft codec installed for? Evidently it has a trial period of 14 days. According to my install, it has been installed for 12 days, but some week or so ago, my H.264 decoding reverted to the issue I had using the PowerDVD7 codec. I have just tested with Graphedit & you are correct with your statement on the remote graph using the PowerDVD codec.

It would be interesting to see what would happen if the system was restored, or an earlier image restored & the Arcsoft package reinstalled. I will try it & see the results when I get the opportunity. May not happen until after the Olympics. Will post results.

Wonder if changing the clock back will work?

66 posts

Master Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 159148 23-Aug-2008 14:22
Send private message

gurthang117: I tried installing the trial version of this myself today, because I'm only getting 35fps on the 720p channels as well and I have an NVidia 7600GS.

I got an error message when trying to run it in DVBviewer, "could not locate MagCore.dll"

I tried reinstalling it, but no luck. Do I need the full version maybe?


I got the same problem. Workaround was to copy all the mag*.dll files to the MediaPortal install folder. This codec seems to perform better than the PowerDVD 8 codec.

994 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 29


  Reply # 159183 23-Aug-2008 19:17
Send private message

Slightly off topic, but I had installed this program to have a peek, then uninstalled it a little while later

There is a little banner on the desktop saying that Totalmedia is not registered. I have uninstalled the program, manually removed remaining components, searched for and deleted registry entries, run a reg cleaner and rebooted and its still there...

Anyone know how to get rid of this thing?




HTPC: Silverstone Crown CW02 case | Asus P5Q-L main board | Intel Dual core E8400 3.0GHz CPU | Thermalright Ultra120-Extreme Passive CPU Cooler | Blackgold BTG3540 TV Tuner & Hauppauge PVR-150 MCE Edition | Asus EN9600GT-Silent Passive GPU | 4GB Supertalent DDR2 800 RAM | 5+TB HDD space | LiteOn DH-401S BD/DVD/CD reader | Corsair HX-520w PSU | 1 single Noctua Silent Case fan | Logitech diNovo Bluetooth Media Desktop | Logitech Harmony 785 Universal Remote | Logitech Wireless Rumblepad 2 | Windows 7 Media Center, MediaBrowser & Arcsoft Total Media Theatre

1075 posts

Uber Geek
+1 received by user: 172


  Reply # 159267 24-Aug-2008 11:00
Send private message

@:Little, Can you confirm that mediaportal is using this codec, I as I mentioned above it seems not to like ts.




1 | 2 | 3
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Mobile market competition issues ComCom should watch
Posted 18-Dec-2017 10:52


New Zealand government to create digital advisory group
Posted 16-Dec-2017 08:47


Australia datum changes means whole country moving 1.8 metres north-east
Posted 16-Dec-2017 08:39


UAV Traffic Management Trial launching today in New Zealand
Posted 12-Dec-2017 16:06


UFB connections pass 460,000
Posted 11-Dec-2017 11:26


The Warehouse Group to adopt IBM Cloud to support digital transformation
Posted 11-Dec-2017 11:22


Dimension Data peeks into digital business 2018
Posted 11-Dec-2017 10:55


2018 Cyber Security Predictions
Posted 7-Dec-2017 14:55


Global Govtech Accelerator to drive public sector innovation in Wellington
Posted 7-Dec-2017 11:21


Stuff Pix media strategy a new direction
Posted 7-Dec-2017 09:37


Digital transformation is dead
Posted 7-Dec-2017 09:31


Fake news and cyber security
Posted 7-Dec-2017 09:27


Dimension Data New Zealand strengthens cybersecurity practice
Posted 5-Dec-2017 20:27


Epson NZ launches new Expression Premium Photo range
Posted 5-Dec-2017 20:26


Eventbrite and Twickets launch integration partnership in Australia and New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:23



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.