Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


370 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


Topic # 26578 26-Sep-2008 14:12
Send private message

Hi all!

I decided to raise the questions here, to see if others encounter the same behaviour:

[1] at startup: MP comes with a splash screen, where you see the progress while it loads alll the plug-ins / modules. That splash screen is surrounded by the standard window frame, saying "MediaPortal Splash Screen - Not Responding". But all works fine, it loads OK, and it does NOT take longer than usual. I would say that 1 in 20, it does NOT show the error. It always goes past this, it does not crashes on start-up. I would disable the splash screen if it is possible...

[2] when changing channels: sometimes, it temporarily switches to a completely white screen (with no sound) with the standard blue window border, with the title "Media Portal - Not Responding" and the spinning Vista cursor in the center of the screen. It never crashed, it changes the channel after all, but it takes up to 4-5 sec. I would say it happens mostly when switching TO tv3 or FROM tv3, but it did it on other channels as well. It happens maybe 1-2 times every day but it appears to be completely random, as it did not do it for the last two days... When this happens and it switches to the next channel (after those 4-5 sec), the image is frozen for another 2 sec, but the sound starts straight away, and then the image starts ok, in perfect sync with the sound. It is like the image would "wait" for the sound. I always use CH+/- on the remote, I do not change channels pressing the correspondent number (it works, if I want, but it is not very convenient).

[3] watching recorded shows: go to "recorded TV", select a show from the list, press OK and nothing happens. You can navigate through the list or leave that menu, or play ok other files, but the selected show does not play. If I go to watch tv and back to "Recorded TV", the same show would play flawlessly straight away. This happens occasionally, maybe 2-3 times a week. I record a lot and watch the shows next day. This enables me to watch two series in 90 minutes, not in 2 hours. (30% of the watching time is advertising !!!). I do a defrag of the hdd used for storage every two weeks (it is like 40% full, only).

Any ideas if I can do anything to improve any of the issues, especially no. [2] ?




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


Create new topic
2674 posts

Uber Geek
+1 received by user: 93


  Reply # 167371 26-Sep-2008 14:46
Send private message

[1] = YES but only occasionally get the "Not responding" message, maybe between 1:5 and 1:20

[2] = NEVER (But i am using XP not vista)

[3] = UNSURE




HTPC: Intel i3-2100 / 12GB RAM / AMD HD7750 / 480 GB SSD / 58TB Storage / MediaPortal / MadVR / Win10
AVR: Pioneer Elite SC-LX87 220W 9.2 Ch AVR
Speakers: Wharfedale Jade 7 Fronts / Jade 2c Center / Jade 5 Rears
Subs: iNuke 3000dsp 3000W proamp with 4x 15" JBL Sealed Subs
Display: Samsung 60" UA60H6400 LCD TV
Accessories: Gefen HDMI Detective with splitter


69 posts

Master Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 167378 26-Sep-2008 15:01
Send private message

  1. I get this almost everytime.
  2. I get this more often than not.
  3. Havent encoutered this before.

722 posts

Ultimate Geek


  Reply # 167566 28-Sep-2008 13:19
Send private message

Never to all three.

How long has this been happening? Have you done anything to change MP's behaviour? eg. install MP SVN.




Silverstone LC14 HTPC Case/Intel E4600 CPU/GA-EP35-DS3 MOBO/Asus EN9500GT graphics/2GB RAM/total 2TB HDD space/HVR-2200 & 2X 150MCE tuner cards/LG GGC-H20L BD Drive/MCE2005/Mediaportal/TVServer 1.1.0Final/LG 55"3D LED-TV/Denon AVR-1803 receiver/X1 projector

4025 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1076

Trusted

  Reply # 167580 28-Sep-2008 15:43
Send private message

1gkar: Never to all three.

98 posts

Master Geek


  Reply # 167587 28-Sep-2008 16:36
Send private message

never to all three.



370 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 167655 29-Sep-2008 07:42
Send private message

It did this with both RC1 and RC2. I never used the SVNs. I remember it says somewhere that the SVNs are not tested, or maybe tested by the developer only and something might still be wrong with them, you have to back-up...etc.... And I also believe that I would have to re-install all the plugins and tv logos after every svn update. Is that right, or it is easier?




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


2674 posts

Uber Geek
+1 received by user: 93


  Reply # 167669 29-Sep-2008 08:52
Send private message

it's very easy to install the SVNs altho i reckon MP RC3 is not far away.  the SVNs come with an auto installer that automatically backs up your old copy of MP.  It is recommended that you apply the SVN on a fresh install of MP prior to configuring it, however it is possible to install SVN on an already config'd MP and not have to do any further setup.




HTPC: Intel i3-2100 / 12GB RAM / AMD HD7750 / 480 GB SSD / 58TB Storage / MediaPortal / MadVR / Win10
AVR: Pioneer Elite SC-LX87 220W 9.2 Ch AVR
Speakers: Wharfedale Jade 7 Fronts / Jade 2c Center / Jade 5 Rears
Subs: iNuke 3000dsp 3000W proamp with 4x 15" JBL Sealed Subs
Display: Samsung 60" UA60H6400 LCD TV
Accessories: Gefen HDMI Detective with splitter


Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Intel introduces new NUC kits and NUC mini PCs
Posted 16-Aug-2018 11:03


The Warehouse leaps into the AI future with Google
Posted 15-Aug-2018 17:56


Targus set sights on enterprise and consumer growth in New Zealand
Posted 13-Aug-2018 13:47


Huawei to distribute nova 3i in New Zealand
Posted 9-Aug-2018 16:23


Home robot Vector to be available in New Zealand stores
Posted 9-Aug-2018 14:47


Panasonic announces new 2018 OLED TV line up
Posted 7-Aug-2018 16:38


Kordia completes first live 4K TV broadcast
Posted 1-Aug-2018 13:00


Schools get safer and smarter internet with Managed Network Upgrade
Posted 30-Jul-2018 20:01


DNC wants a safer .nz in the coming year
Posted 26-Jul-2018 16:08


Auldhouse becomes an AWS Authorised Training Delivery Partner in New Zealand
Posted 26-Jul-2018 15:55


Rakuten Kobo launches Kobo Clara HD entry level reader
Posted 26-Jul-2018 15:44


Kiwi team reaches semi-finals at the Microsoft Imagine Cup
Posted 26-Jul-2018 15:38


KidsCan App to Help Kiwi Children in Need
Posted 26-Jul-2018 15:32


FUJIFILM announces new high-performance lenses
Posted 24-Jul-2018 14:57


New FUJIFILM XF10 introduces square mode for Instagram sharing
Posted 24-Jul-2018 14:44



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.