Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


30 posts

Geek


Topic # 58883 22-Mar-2010 18:09
Send private message

I have been trying to set up sky on my HTPC over the last few days and I thought that the people here would appreciate a write up of my experiences.

First of all, I would like to thank the members of these forums for the invaluable information they have provided, without this forum I wouldn't have even known it was possible. Thanks especially to Rusty Gonad who seems to have a good handle on all of this.

I ordered an Infinity USB smart some time ago as they had a special and i intended to get sky eventually.
http://www.infinityusb.com/default.asp?show=productsdetail&ProductID=12

After researching the forums and googling extensively, I downloaded the following software:

NewCS 1.5
Acamd 0.6.1.8
DVBLink TVSource v2.01
Windows 7 Home Premium (ok i bought this one..)

I got sky installed and asked for an NZ45xx card (installer was indifferent)

This setup worked but i was getting glitches every 6 seconds, I determined that this was due to the Card ECM taking 2-3 seconds.

At this point I was pretty much resigned to purchasing a Jaycar reader and ditching the Infinity as i hadn't read anything good about the Infinity's, but I did a bit more googleing nonetheless and found this..

http://www.infinityusb.com/default.asp?show=supportdetail&ProductID=12&SupportID=29

It turns out that there are two modes of using the Smart, one uses a windows program to create a virtual com port, this was how I had things running initially. But it is also possible to load a secondary firmware module on board, in this mode the windows software is not required, only drivers, and it sets up a different virtual com port which can be configured visa device manager.

After installing this module and setting the latency to 1ms, I re launched media centre and no more glitches! I have noticed that the Card ECM tim eis down to 0.36 seconds which i guess is the key.

Not sure if this will work with the Infinity USB unlimited, but tbh when the Smart is cheaper I don't know why you would bother..

Also, I am sure that other versions of the software I have used would work I downloaded several versions of NewCS and preferred 1.5 because the Card ECM times were lower than for 1.65.

Also, note that I have only had this running for ~1hr so far so there's plenty of time for it all to go pear shaped. 

The picture is 1000x better than through the Pace box over 576i component. Shame it's not possible to get the HD ticket without an HDi box, because I don't think the HTPC would be worth it with an HDi sitting there.. 

Create new topic
2931 posts

Uber Geek
+1 received by user: 277


  Reply # 312260 29-Mar-2010 00:49
Send private message

Can you post your newcs.XML file please?
I've been having a go this weekend trying to get a similar setup going but having lots of problems, mainly because I have no idea what I'm doing.
Does anybody know what is the best way to test a jaycar reader so that I know if I have assembled it correctly?
Does the button on it have to be in the in position or out. When it is out the red led is on and I think this means it is in write mode so I have the button pressed in and assume this is read mode?
I have the two jumpers on pheonix and 3.579mhz, are they correct?
I think I did have newcs 1.65 working at one stage as it had a screen similar to what someone has posted here on geekzone showing what a succesful card read should look like. But now whenever I run newcs it always says reset failure and I don't know what I did to cause this??!!
I have wmc picking up the virtual tuners from dvblink tvsource but don't know what I should be doing in that program to test if it us correctly configured to talk to newcs.




46 posts

Geek


  Reply # 312276 29-Mar-2010 08:23
Send private message

CYaBro: Can you post your newcs.XML file please?

I've been having a go this weekend trying to get a similar setup going but having lots of problems, mainly because I have no idea what I'm doing.

Does anybody know what is the best way to test a jaycar reader so that I know if I have assembled it correctly?

Does the button on it have to be in the in position or out. When it is out the red led is on and I think this means it is in write mode so I have the button pressed in and assume this is read mode?

I have the two jumpers on pheonix and 3.579mhz, are they correct?

I think I did have newcs 1.65 working at one stage as it had a screen similar to what someone has posted here on geekzone showing what a succesful card read should look like. But now whenever I run newcs it always says reset failure and I don't know what I did to cause this??!!

I have wmc picking up the virtual tuners from dvblink tvsource but don't know what I should be doing in that program to test if it us correctly configured to talk to newcs.


I have recently gone through this exercise.

Yes, button in = green light, read mode.
Your jumpers are correct.

What messages are you getting on the console? Does it stop with a reset failed message? I had to do the card detect invert modification to get mine working.

I have v1.65 working successfully on a quad core cpu.



30 posts

Geek


  Reply # 312278 29-Mar-2010 08:36
Send private message

I don't think that I can be of much help with the Jaycar reader unfortuantely.

Re the NewCS.XML, I only changed the details for the NewCamd server, made sure card detect was off and turned off all of the EMM updates - not sure if anyone can confirm that these work so will have to try later, just wanted to watch the GP this weekend before I go and screw up my config! :)

Btw, I was running into performance issues with certain channels with DVBLink TVSource V2. My little celeron E1200 was maxing out and playback was not smooth.

I fixed it by finding a copy of FFdecsa.dll and putting it in the plugins directory, seems that the built in CSA in TVSource is not up to high bitrate streams..

483 posts

Ultimate Geek

Trusted

  Reply # 312335 29-Mar-2010 11:12
Send private message

NewCS 1.65 has an issue with the standard Jaycar reader and "card detection". You can get around this by pulling the card out about 1mm, which cause the card detect sensor to go click. Once you do this it all works...

It also tends to lock up the serial port if your mucking around with it ie running/stopping/running etc - which prevents itself and any other app from getting to the serial port. You can do a unstall/reinstall of the serial port via the device manager if your doing alot of testing.

CYaBro - I'd say this is causing your issue...

Someone else might want to post up the card detection mod instructions if they have them.

NewCS 1.67 doesn't have this issue (but you need to run it in Linux) - it works out of the box with the standard Jaycar. NDSCam also works out of the box. NDSCam/DVBDream combo is very good for testing the reader, it pretty easy to setup (much less of of a learning curve than NewCS), but its pretty limited in alot of other places.

If anyone wants I can post up a working NewCS.xml (with all the junk removed) for the Jaycar's later on...

260 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 6

Trusted

  Reply # 313361 31-Mar-2010 09:38
Send private message

RustyGonad:   If anyone wants I can post up a working NewCS.xml (with all the junk removed) for the Jaycar's later on...


Please - does one still need to move there card back to the sky decoder every few months to keep it alive?


1982 posts

Uber Geek
+1 received by user: 257

Subscriber

  Reply # 313447 31-Mar-2010 12:21
Send private message

Glazza:
RustyGonad:   If anyone wants I can post up a working NewCS.xml (with all the junk removed) for the Jaycar's later on...


Please - does one still need to move there card back to the sky decoder every few months to keep it alive?



Yes.  Sometimes I leave it too long (laziness) and the Sky card stops working.  Popping it in the Sky STB for anywhere between 15 and 60 minutes normally does the trick to reactivate it.  Note that the Sky STB tells you that you are not subscribed to any channels while it is waiting for reactivation, so no need for alarm.  Once a channel starts playing again, you are good to go.

Just make sure you leave the STB on a subscribed channel and not something like TV1, TV2, or a channel you have no subscription for.  The reason being that it will easily allow you to see when your card becomes active again.

260 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 6

Trusted

  Reply # 313752 1-Apr-2010 10:04
Send private message

Hi

Playing with NewCS 1.67 on Linux - and not getting anywhere to quickly. 

If I set card detect to No - I get the following:

This is NewCS 1.67 RC1 [Build: 95] - the New CardServer by the Butter-team..
Compiled on Jul 14 2009 at 12:12:45
Reading Config file from /etc/newcs.xml
TCP-log password is enabled, set to: NewCSpwd
level: internal
type: all
output: console,tcp
logger config: level 16777215 type 255 output 5
Console log options: level 16777215 type 255
TCP log options: level 1 type 255
[ 16:57:09 ] [ Box detect ] Box type 1 (General Boxtype - Generic)
[ 16:57:09 ] [ Config ] Option <blockc0> for device 0 (Phoenix on Com1) not present, defaulting to NO
[ 16:57:09 ] [ Config ] Pincode for device 0 (Phoenix on Com1): 0000
[ 16:57:09 ] [ Config ] Option <sid> for device 0 (Phoenix on Com1) not present, no static sids added to filter
[ 16:57:09 ] [ Config ] Option <protectedsid> for device 0 (Phoenix on Com1) not present, no PIN Code will be sent
[ 16:57:09 ] [ Config ] /dev/ttyS0 ECM priority: round
[ 16:57:09 ] [ Chameleon2 ] Adding name myname on destination remote (Realm: myShares) on port 1234 - 0x9ffcf18 [ op ptr  0x9fff0c0 ]
[ 16:57:09 ] [ Newcamd ] Server name : newcs
[ 16:57:09 ] [ Newcamd ] Des key     : 0102030405060708091011121314
[ 16:57:09 ] [ Config ] Option <readers> not present for User: tuner1, NO reader control enabled
[ 16:57:09 ] [ Newcamd ] User 2: tuner1, Pass: b1teme, Host localhost, Port: 15000, Au: On, Spider allowed: No, Sidoverride: No, level: 1
[ 16:57:09 ] [ httpd ] httpd-user: newcs, password: newcs, accesslevel: admin
[ 16:57:09 ] [ EMM Cache ] Initialising dynamic Cache
[ 16:57:09 ] [ ECM Cache ] Initialising dynamic Cache
[ NewCS ] Process ID is: 4944
[ 16:57:09 ] Calibrating delay loops
[ 16:57:09 ] usleep(5) takes: 0 s 7 us
[ 16:57:09 ] usleep(10) takes: 0 s 12 us
[ 16:57:09 ] usleep(100) takes: 0 s 102 us
[ 16:57:09 ] usleep(500) takes: 0 s 501 us
[ 16:57:09 ] Allocation memory for 200 regular users
[ 16:57:09 ] [ Loader ] Starting Telnet on port 1001
[ 16:57:09 ] [ SockSrv ] Server thread started
[ 16:57:09 ] [ Loader ] Started HTTP-server on port: 8080
[ 16:57:09 ] [ Loader ] Reader type 2 on node /dev/ttyS0
[ 16:57:09 ] [ CardMan ] Reseting reader parameters
[ 16:57:09 ] [ Phoenix ] Opening device /dev/ttyS0
[ 16:57:09 ] [ Phoenix ] Setting Parity to: ODD
[ 16:57:09 ] [ Phoenix ] Setting 2 Stop bits on node /dev/ttyS0
[ 16:57:09 ] [ Phoenix ] Setting Baud to standard 9600
[ 16:57:10 ] [ Phoenix ] Normal RESET on node /dev/ttyS0
[ 16:57:11 ] [ Loader ] Reset failed ...
[ 16:57:11 ] [ Loader ] Starting Newcamd Server on port 15000
[ 16:57:11 ] [ NewCS ] Ready to GO! :)
[ 16:57:11 ] [ Card queue /dev/ttyS0 ] Starting...
[ 16:57:11 ] [ Newcamd ] Newcamd thread Server started on port 15000

However with card detect set to yes, I get the above, but with repeated a lot...

[ 17:03:50 ] [ Loader ] Reader type 2 on node /dev/ttyS0
[ 17:03:50 ] [ CardMan ] Reseting reader parameters
[ 17:03:50 ] [ Phoenix ] Opening device /dev/ttyS0
[ 17:03:50 ] [ Phoenix ] Setting Parity to: ODD
[ 17:03:50 ] [ Phoenix ] Setting 2 Stop bits on node /dev/ttyS0
[ 17:03:50 ] [ Phoenix ] Setting Baud to standard 9600
[ 17:03:51 ] [ Phoenix ] Normal RESET on node /dev/ttyS0
[ 17:03:52 ] [ Loader ] Reset failed ...
[ 17:03:52 ] [ Loader ] Reader type 2 on node /dev/ttyS0
[ 17:03:52 ] [ CardMan ] Reseting reader parameters
[ 17:03:52 ] [ Phoenix ] Opening device /dev/ttyS0
[ 17:03:52 ] [ Phoenix ] Setting Parity to: ODD
[ 17:03:52 ] [ Phoenix ] Setting 2 Stop bits on node /dev/ttyS0
[ 17:03:52 ] [ Phoenix ] Setting Baud to standard 9600
[ 17:03:53 ] [ Phoenix ] Normal RESET on node /dev/ttyS0
[ 17:03:54 ] [ Loader ] Reset failed ...


Now, I assume it cant talk to the card - any ideas to keep me going?

The reader is a Jaycar version.

Cheers
David



30 posts

Geek


  Reply # 313762 1-Apr-2010 10:19
Send private message

Hi Glazza,

I created this thread to document my experience with the Infinity USB Smart reader specificially because I had read that people were having trouble with Infinity readers (albeit with the Infinity USB Unlimited which is different) and I figured i might be able to help out.

There are a lot of threads already regarding the Jaycar reader, for example:

http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=84&topicid=39124



260 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 6

Trusted

  Reply # 313792 1-Apr-2010 11:32
Send private message

Rsmith: Hi Glazza,

I created this thread to document my experience with the Infinity USB Smart reader specificially because I had read that people were having trouble with Infinity readers (albeit with the Infinity USB Unlimited which is different) and I figured i might be able to help out.

There are a lot of threads already regarding the Jaycar reader, for example:

http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=84&topicid=39124




Yup, fair point - created new thread - due to others been locked at http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=84&topicid=59301

Cheers



30 posts

Geek


  Reply # 527144 29-Sep-2011 12:04
Send private message

I've been PM'd by a couple of people over the last few months who were having trouble getting this to work properly so I figured I'd post an update.

1) I think that the newer versions of the Infinity USB Smart software have different 'modules' included with them and I have a suspicion that the modules included with the newer versions of the software are causing problems.

I haven't had time to test this myself (if it ain't broke..) but I have got a list of most of the versions of the software from WB Electronics:

http://www.infinityusb.com/files/infsmartsetup113.exe v1.13http://www.infinityusb.com/files/infsmartsetup112.exe v1.12http://www.infinityusb.com/files/infsmartsetup111.exe v1.11http://www.infinityusb.com/files/infsmartsetup110.exe v1.10http://www.infinityusb.com/files/infsmartsetup109.exe v1.09http://www.infinityusb.com/files/infsmartsetup108.exe v1.08

I think I used 1.08 or 1.09 when I was setting this up myself.
 2) Someone whom I was helping to this set up has told me that they have it successfully running with the reader in 'normal' mode using OSCam.

I haven't had any experience with OSCam since, again.. NewCS is plugging away happily. But I was never able to get NewCS to work in 'normal' mode without glitching continuously. So if you're unable to get things working in 'module' mode with this reader, then it would be worth checking out OSCam (Might be worth starting with OSCam anyway)

I hope this is helpful to someone, I really wouldn't want anyone to buy the reader on my account and not be able to get it to work.

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Microsoft Dynamics 365 Business Central launches
Posted 10-Jul-2018 10:40


Spark completes first milestone in voice platform upgrade
Posted 10-Jul-2018 09:36


Microsoft ices heated developers
Posted 6-Jul-2018 20:16


PB Technologies charged for its extended warranties and warned for bait advertising
Posted 3-Jul-2018 15:45


Almost 20,000 people claim credits from Spark
Posted 29-Jun-2018 10:40


Cove sells NZ's first insurance policy via chatbot
Posted 25-Jun-2018 10:04


N4L helping TAKA Trust bridge the digital divide for Lower Hutt students
Posted 18-Jun-2018 13:08


Winners Announced for 2018 CIO Awards
Posted 18-Jun-2018 13:03


Logitech Rally sets new standard for USB-connected video conference cameras
Posted 18-Jun-2018 09:27


Russell Stanners steps down as Vodafone NZ CEO
Posted 12-Jun-2018 09:13


Intergen recognised as 2018 Microsoft Country Partner of the Year for New Zealand
Posted 12-Jun-2018 08:00


Finalists Announced For Microsoft NZ Partner Awards
Posted 6-Jun-2018 15:12


Vocus Group and Vodafone announce joint venture to accelerate fibre innovation
Posted 5-Jun-2018 10:52


Kogan.com to launch Kogan Mobile in New Zealand
Posted 4-Jun-2018 14:34


Enable doubles fibre broadband speeds for its most popular wholesale service in Christchurch
Posted 2-Jun-2018 20:07



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.