Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




10 posts

Wannabe Geek


Topic # 60211 22-Apr-2010 07:04
Send private message

Hi Guys

1st time poster, long time reader Smile
Anyways... i'm having some issues with a new Nova-S plus card, in windows 7 mce the external inputs (s-video and composite) arent recognized by mce so it will only allow me to set up the satalite feed - which also does not pick up a signal and is also useless! However when using the win7 program that came with the card the s-video input works but is black and white for some reason.

Is there some trick to getting this working properly? im scratching my head over this one!

Create new topic
30 posts

Geek


  Reply # 321584 22-Apr-2010 10:21
Send private message

The Nova-S plus does not have the required hardware encoder for the external analog inputs (s-video and composite), so it is not usuable by windows 7 mce.
If you want to use the external analog inputs you will have to use a software encoder app, like the SoftPVR supplied with the card from Hauppauge.
or get a card with the required hardware encoder and is compatible with Win7 MCE

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.