Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




62 posts

Master Geek


Topic # 78928 10-Mar-2011 10:24
Send private message

I've got a problem with mediaportal that I need help with. I can mount and play a DVD image in WMP with no issues. But when I play the same image through MP it is jerky and blurred. I've rolled back my drivers to 84.21, reinstalled purevideo, reinstalled combined codec pack, tried all of the DVD playing options from the drop-down menu in MP with no success. 

Just wondering why mediaportal and WMP create such different experiences...
 

Create new topic

dan

912 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 73


  Reply # 447324 10-Mar-2011 15:11
Send private message

MP you can choose what codecs you use for DVD Disks / Images in the configuration under codecs and renderer

whats it set to?



62 posts

Master Geek


  Reply # 447333 10-Mar-2011 15:39
Send private message

Thanks Dan. I've tried them all. Most made no difference, some made it worse.
TV and .ts playback is fine. Problem only happens with .isos.

 
 
 
 


384 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 447500 11-Mar-2011 10:23
Send private message

I'll try an image tonight and see what the results are.




Support a locally made Linux based Operating System, try Linux Lite.
Download Linux Lite

1078 posts

Uber Geek
+1 received by user: 176


  Reply # 447782 12-Mar-2011 12:27
Send private message

Use graph edit to compare what codecs MediaPortal and WMP are using. (Connect to remote graph)






62 posts

Master Geek


  Reply # 449226 17-Mar-2011 13:28
Send private message

Couldn't get grpah edit to connect with the WMP11 video, but it showed the Mediaportal video wasn't using the codecs that I told it to (always used the default ones). I think I might have fixed it by setting the deinterlace mode to 'bob' though; will check again tonight.

1034 posts

Uber Geek
+1 received by user: 43

Trusted

  Reply # 449245 17-Mar-2011 14:30
Send private message

password1: Couldn't get grpah edit to connect with the WMP11 video...

That is to be expected. Most commercial apps don't allow remote graph connections.

... but it showed the Mediaportal video wasn't using the codecs that I told it to (always used the default ones)...

Huh!
What version of MP, and what codec settings were you changing? For DVDs, you need to set the DVD codecs, not the video or TV codecs. Wrong deinterlacing method could definitely make the image look terrible...
(FYI, I'm part of the MP dev team.)




62 posts

Master Geek


  Reply # 449261 17-Mar-2011 15:17
Send private message

Hi mm1352000, thanks for the reply.
Was using the dvd discs/images codecs section of MP config. I was able to choose ffdshow and others, but MP would still use MPC (Gabest) (said graphedit). MP v 1.1.0.0.

As I say, I'll check again tonight.

2570 posts

Uber Geek
+1 received by user: 88


  Reply # 449322 17-Mar-2011 18:19
Send private message

I'd recommend formatting your computer and install mediaportal + saf codec pack for mediaportal.




HTPC: Intel i3-2100 / 12GB RAM / AMD HD7750 / 480 GB SSD / 58TB Storage / MediaPortal / MadVR / Win10
AVR: Pioneer Elite SC-LX87 220W 9.2 Ch AVR
Speakers: Wharfedale Jade 7 Fronts / Jade 2c Center / Jade 5 Rears
Subs: iNuke 3000dsp 3000W proamp with 4x 15" JBL Sealed Subs
Display: Samsung 60" UA60H6400 LCD TV
Accessories: Gefen HDMI Detective with splitter




62 posts

Master Geek


  Reply # 449768 18-Mar-2011 22:36
Send private message

Have run some tests. No matter what video codec I choose, MP always uses MPC (Gabest). It is this way for TV and for DVDs.
Not keen on reinstalling MP. Using the bob interlacing setting seems to help with my original problem.

1078 posts

Uber Geek
+1 received by user: 176


  Reply # 449775 18-Mar-2011 23:00
Send private message

You could unregister MPC if you don't want to use it. Or at least to see what happens.




Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

New Zealand hits peak broadband data
Posted 18-Jan-2018 12:21


Amazon Echo devices coming to New Zealand early February 2018
Posted 18-Jan-2018 10:53


$3.74 million for new electric vehicles in New Zealand
Posted 17-Jan-2018 11:27


Nova 2i: Value, not excitement from Huawei
Posted 17-Jan-2018 09:02


Less news in Facebook News Feed revamp
Posted 15-Jan-2018 13:15


Australian Government contract awarded to Datacom Connect
Posted 11-Jan-2018 08:37


Why New Zealand needs a chief technology officer
Posted 6-Jan-2018 13:59


Amazon release Silk Browser and Firefox for Fire TV
Posted 21-Dec-2017 13:42


New Chief Technology Officer role created
Posted 19-Dec-2017 22:18


All I want for Christmas is a new EV
Posted 19-Dec-2017 19:54


How clever is this: AI will create 2.3 million jobs by 2020
Posted 19-Dec-2017 19:52


NOW to deploy SD-WAN to regional councils
Posted 19-Dec-2017 19:46


Mobile market competition issues ComCom should watch
Posted 18-Dec-2017 10:52


New Zealand government to create digital advisory group
Posted 16-Dec-2017 08:47


Australia datum changes means whole country moving 1.8 metres north-east
Posted 16-Dec-2017 08:39



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.