Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


69 posts

Master Geek
+1 received by user: 1


Topic # 241020 7-Oct-2018 13:27
Send private message quote this post

Hey guys, figured I'd tap into the knowledge pool here before trying 2 Degrees help-desk. 

 

 

 

I just got a new 2 Degrees Gigabit connection activated yesterday, but I'm only getting 93Mbps down, 530Mbps up via the 2degrees ChCh server on Speedtest. Similar results on a bunch of other servers I tried.  

 

 

 

Getting identical results on the Speedtest app via 5G on my S7 (93/525 on last test) 

 

 

 

Fritzbox 7490 shows my current active connections as:

 

LAN 2 at 1 Gbit/s   <-- PC Ethernet connection

 

WirelessLAN  5 GHz, 780 / 866 Mbit/s  <-- Galaxy S7

 

 

 

My PC and phone are the only devices connected.

 

 

 

Power Mode is 1 Gbit/s on all LAN ports.

 

 

 

Enable ONT connected LAN 1 to Fritz LAN 1.  Lights green (correct for Enable).

 

 

 

Anyone had the same issue? Only similar result I can find points to a NIC driver issue but I'm getting exactly the same speeds on the 5G connection to my phone. 


Create new topic
'That VDSL Cat'
8926 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1960

Trusted
Spark
Subscriber

  Reply # 2102890 7-Oct-2018 13:33
Send private message quote this post

Have seen this issue pop up a few times with 2d.

 

 

 

First thing i'd check is the rate limiting on the fritzbox is set correctly.

 

Following that 2d would need to have another look on their end.

 

@nickmack is normally quite onto it with these ones





#include <std_disclaimer>

 

Any comments made are personal opinion and do not reflect directly on the position my current or past employers may have.


256 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 208

Trusted
2degrees

  Reply # 2102893 7-Oct-2018 13:39
Send private message quote this post

Hiya

Have you read all of the following thread? https://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=85&topicid=239862

You may want to call care on 0800 022022 to ensure profile is correct.

Nick

Ps - Bathurst #Holden



69 posts

Master Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 2102901 7-Oct-2018 14:10
Send private message quote this post

hio77:

 

First thing i'd check is the rate limiting on the fritzbox is set correctly.

 

 

 

 

Thanks for replies. Yeah no rate limiting currently set on the Fritz. 

 

 

 

NickMack: 
Have you read all of the following thread? https://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=85&topicid=239862

 

 

 

My Fritz's internet connection setting is "Via the FRITZ!BOX" which greys out the Data Throughput manual speed.  I changed it to "Via an external modem" and entered 999999 kbit/s for both which gives exactly the same speeds. Have changed it back to "Via Fritzbox".

 

 

 

The user name on the Fritz's internet connection is: snap-factory   Is that normal?

 

 

 

Getting ready to gird my loins and try phone support... doesn't sound like a problem that a script will help so extra painful!


3190 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1230

Subscriber

  Reply # 2102903 7-Oct-2018 14:24
Send private message quote this post

It could well be a profile issue. I had a similar issue previously. Helpdesk was able to fix it on the spot and no issues since.

I'm assuming that the Fritzbox is one that 2degrees directly provided to you? As the Fritzbox serial numbers are associated with accounts. So if you had bought your fritzbox from Trademe, friend etc. You will get rate limited to the speed of their connection.

If the above is the case, the helpdesk can also easily change the Fritzbox to your account.





1862 posts

Uber Geek
+1 received by user: 679

Lifetime subscriber

  Reply # 2102904 7-Oct-2018 14:26
Send private message quote this post

Have you tried several speed test servers?

Replaced ethernet cable ? (My PC speed had dropped to 5mbs down and 250 up, swapped cable and all right now - cable had got crushed without me noticing. Vodafone)


256 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 208

Trusted
2degrees

  Reply # 2102906 7-Oct-2018 14:27
Send private message quote this post

Stasis007:

hio77:


First thing i'd check is the rate limiting on the fritzbox is set correctly.



 


Thanks for replies. Yeah no rate limiting currently set on the Fritz. 


 


NickMack: 
Have you read all of the following thread? https://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=85&topicid=239862


 


My Fritz's internet connection setting is "Via the FRITZ!BOX" which greys out the Data Throughput manual speed.  I changed it to "Via an external modem" and entered 999999 kbit/s for both which gives exactly the same speeds. Have changed it back to "Via Fritzbox".


 


The user name on the Fritz's internet connection is: snap-factory   Is that normal?


 


Getting ready to gird my loins and try phone support... doesn't sound like a problem that a script will help so extra painful!



Username is wrong, its limited in speed - Call care for help.



69 posts

Master Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 2102915 7-Oct-2018 15:36
Send private message quote this post

NickMack:
Username is wrong, its limited in speed - Call care for help.

 

 

 

Yeah looks like they had an incorrect profile mapped to the Fritz. All fixed now. Thanks! :) 

 

 

 

Click to see full size

 

 




69 posts

Master Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 2102935 7-Oct-2018 17:01
One person supports this post
Send private message quote this post

Should add that tech support was completely painless. Thanks 2Degrees as well!


256 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 208

Trusted
2degrees

  Reply # 2102936 7-Oct-2018 17:02
Send private message quote this post

Stasis007:

Should add that tech support was completely painless. Thanks 2Degrees as well!



Great stuff... back to Bathurst :-)

defiant
676 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 310

Lifetime subscriber

  Reply # 2102941 7-Oct-2018 17:52
Send private message quote this post

NickMack:
Stasis007:

 

Should add that tech support was completely painless. Thanks 2Degrees as well!

 



Great stuff... back to Bathurst :-)

 

Because you don't want to see Otago losing to Tasman? :p

 

 


256 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 208

Trusted
2degrees

  Reply # 2103057 7-Oct-2018 22:34
Send private message quote this post

dfnt:

NickMack:
Stasis007:


Should add that tech support was completely painless. Thanks 2Degrees as well!




Great stuff... back to Bathurst :-)


Because you don't want to see Otago losing to Tasman? :p


 



Indeed.. I feel you have the upper hand, as I have no idea who I'm talking with... oh well ;-)

Nick

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.