Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


red



49 posts

Geek


Topic # 53232 9-Dec-2009 14:49
Send private message

After 2 days of bugging the hell out of my hosting support service I am drawing a big blank that must be a simple fix that I just don't get due to being a total novice butthead!

Here's the skinny -

When I publish in frontpage 2003 I connect to the hosting server SWEET!, I hit publish SWEET! it does it's thing with no problems SWEET, and when I go to view the published page as directed on completion of publishing process I still see the old page I published weeks ago.

now if I go to http://www.mywebsite.co.nz I get the old page, if I go to http://mywebsite.co.nz I get a newer published page and if I go to http://www.mywebsite.co.nz/index.htm directly I get another page that was published a few days ago!
To see the page I have just uploaded I have to go directly to http://mywebsite.co.nz/index.htm

I am lost and my head hurts like mad from going round and round.

I don't understand how the folders work when publishing so don't like playing with them in my hosting file manager, but after asking the hosting csr to clear all files and folders relating to this website, I'm still having the same issue. HELP please!

Can anyone help with this or advise where I should go to find help that I can leave with a solution and both arms and legs???

Thanks

Create new topic
BDFL - Memuneh
58742 posts

Uber Geek
+1 received by user: 10137

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

  Reply # 280834 9-Dec-2009 14:56
Send private message

It sounds like

a) your webserver is not correctly configured, with two virtual domains (www.mywebsite.co.nz and mywebsite.co.nz)

b) your frontpage is publishing one document but your webserver is serving a previous document, which could mean either caching on your browser or you changed the document name between pushing the file to the server, without changing the default document in the server configuration.





2597 posts

Uber Geek
+1 received by user: 473


  Reply # 280836 9-Dec-2009 14:58
Send private message

Can you replicate this behaviour on another machine? It sounds like a caching issue...


 
 
 
 


red



49 posts

Geek


  Reply # 280849 9-Dec-2009 15:17
Send private message

freitasm: It sounds like

a) your webserver is not correctly configured, with two virtual domains (www.mywebsite.co.nz and mywebsite.co.nz)

b) your frontpage is publishing one document but your webserver is serving a previous document, which could mean either caching on your browser or you changed the document name between pushing the file to the server, without changing the default document in the server configuration.



huh? (haha sorry, but as much as I try to be a geek I haven't got that far yet).  How do I find what the default doc is? It used to work that no matter which of those addrsses was entered you always got the "index page" I'm lucking fost!

It does seem that some of it could be a cache problem, as when I get a friend to go to x adress he see's something else. I have tried browsing with ff and ie and deleating all tempory internet files through the tools tab but still having issues.

Like before, lucking fost!

2597 posts

Uber Geek
+1 received by user: 473


  Reply # 280867 9-Dec-2009 15:51
Send private message

red:

It does seem that some of it could be a cache problem, as when I get a friend to go to x adress he see's something else.



What does your friend see? which version?, this should help you track down your issues....

red



49 posts

Geek


  Reply # 280873 9-Dec-2009 16:02
Send private message

Hmm? I have lost track of what he see's where, it's brain numbing keeping track of what I have published and what I can see :(

is it a bad idea to put the website name on here?

1494 posts

Uber Geek
+1 received by user: 221

Subscriber

  Reply # 280958 9-Dec-2009 19:41
Send private message

If it uploads correctly I feel it will be showing correctly. To have your browser ignore any caching all you need to do is put a "?" at the end of the URL. Ie if you do the following -

http://www.thewebsite.com/?
http://thewebsite.com/?
http://thewebsite.com/index.html?

The page should be identical on all of them - give that a try, let us know the results.

PS No reason you cant post the URL

red



49 posts

Geek


  Reply # 280973 9-Dec-2009 20:08
Send private message

Thanks for the suggestion, I have tried that and this is what I get on my browser when I do
"Not Found

The requested URL /index.htm was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request".

But when I don't add the "?" I get the same pages come up as before. Does this confirm it as a cache issue then?

the url (or one of from my notebook) is http://ripped.co.nz

1494 posts

Uber Geek
+1 received by user: 221

Subscriber

  Reply # 280990 9-Dec-2009 20:37
Send private message

It is definitely a caching issue; what you see when you put the "?" is what the rest of the world is seeing. The reason it is complicated/confusing is because your mate has looked at the site at different times and so has a differnt version to you Cached.

Basically you have nothing in your www folder on the webserver currently (well no index.html file).

Use the "?" to check your website to see the latest versions as you upload them. If you dont want peoples browsers to Cache the website add the following code between your tags



Another point, you can always clear history and temporary Internet files of the browser to fix the problem, but you must do this every time you upload a new version~!

red



49 posts

Geek


  Reply # 280996 9-Dec-2009 20:47
Send private message

thanks bud, I did delete (at least I thouught i had) the temp internet files. Oh well, with this tool I can be confident I'll be able to see whats going out there.

You said add some code between my tags but I don't see the code, am I missing something?

cheers for helping with this problem, Ilove this site for all these problems I get.

Really good having the mobile version too! well done freitasm.

1494 posts

Uber Geek
+1 received by user: 221

Subscriber

  Reply # 281027 9-Dec-2009 21:30
Send private message

Geekzone wont let me post it.  Just swallows it into the quote codes..

 

http://www.zann-marketing.com/developer/20051018/stop-browser-caching-using-meta-tags.html is a website showing it.  Basically its below minus the starting < and the finishing >

meta http-equiv="PRAGMA" content="NO-CACHE"

 

 

8019 posts

Uber Geek
+1 received by user: 384

Trusted
Subscriber

  Reply # 281265 10-Dec-2009 18:14
Send private message

What hosting are you using? Do they provide an admin ui?

Have you double checked www.yoursite.co.nz and yoursite.co.nz are pointing at the same site and folder on the server?

Ideally you should have yoursite.co.nz be a 301 redirect (permanent redirect) to www.yoursite.co.nz

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Symantec protects data everywhere with Information Centric Security
Posted 21-Sep-2017 15:33


FUJIFILM introduces X-E3 mirrorless camera with wireless connectivity
Posted 18-Sep-2017 13:53


Vodafone announces new plans with bigger data bundles
Posted 15-Sep-2017 10:51


Skinny launches phone with support for te reo Maori
Posted 14-Sep-2017 08:39


If Vodafone dropping mail worries you, you’re doing online wrong
Posted 11-Sep-2017 13:54


Vodafone New Zealand deploy live 400 gigabit system
Posted 11-Sep-2017 11:07


OPPO camera phones now available at PB Tech
Posted 11-Sep-2017 09:56


Norton Wi-Fi Privacy — Easy, flawed VPN
Posted 11-Sep-2017 09:48


Lenovo reveals new ThinkPad A Series
Posted 8-Sep-2017 14:37


Huawei passes Apple for the first time to capture the second spot globally
Posted 8-Sep-2017 10:45


Vodafone initiative enhances te reo Maori pronunciation on Google Maps
Posted 8-Sep-2017 10:40


Voyager Internet expand local internet phone services company with Conversant acquisition
Posted 6-Sep-2017 18:27


NOW Expands in to Tauranga
Posted 5-Sep-2017 18:16


Windows 10 Fall Creators Update coming Oct. 17
Posted 4-Sep-2017 14:10


Garmin introduce Garmin vivoactive 3
Posted 1-Sep-2017 18:38



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.