Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




7785 posts

Uber Geek
+1 received by user: 776

Subscriber

Topic # 91605 17-Oct-2011 12:53
Send private message

Last week I bought a a Telecom SGS2 running on Voda. Most things I have got going fine but i can't setup MS Exchange email.

I have this setup on my Galaxy 3 (i5800) and it works fine on Wifi and 3G however with the same settings in the SGS2 I get "Setup could not finish. Activation failed. Try again with network providers default APN" when I go next..

The APNs are correct (they get set automatically when the SIM is inserted) as everything else is working and I'm trying both Wifi and 3G. The Galaxy 3 is Android 2.1 and the SGS2 is 2.3.3

Any suggestions pleaze??




Regards,

Old3eyes


Create new topic
1215 posts

Uber Geek
+1 received by user: 148


  Reply # 534403 17-Oct-2011 17:56
Send private message

I have 3 exchange accounts synced on my SGSII all worked fine - I have a self signed certificate so need to check the accept all certificates box.

Did you manually put the settings in?

19282 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2600
Inactive user


  Reply # 534406 17-Oct-2011 18:12
Send private message

I sync my SGII over a private APN but to the work exchange no issues

 
 
 
 


Try Wrike: fast, easy, and efficient project collaboration software

Stu

Hammered
4920 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1023

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 534410 17-Oct-2011 18:22
Send private message

I had no trouble setting up accounts with two different servers. Are you on Wi-Fi when you first start the process before getting the message about the default APN or have only tried to set up the account while connected to mobile data?



7785 posts

Uber Geek
+1 received by user: 776

Subscriber

  Reply # 534437 17-Oct-2011 19:08
Send private message

nitrotech: I have 3 exchange accounts synced on my SGSII all worked fine - I have a self signed certificate so need to check the accept all certificates box.



Did you manually put the settings in?


Yes. I'm putting in the settings manually.

I've tried this over 3G only, WiFi only and with both turned on with the same result..

Will try when I get back in to work tomorrow..




Regards,

Old3eyes


1 post

Wannabe Geek


  Reply # 534518 17-Oct-2011 23:32
Send private message

I have exactly same problem, some colleagues in Spain syncronize with no problems, but mine always says Activation Failed, unable to connect to network, try again with network providers default apn.

BUT I can surf the web, facebook, etc with no problems, only in exchange.

1 post

Wannabe Geek


  Reply # 534892 18-Oct-2011 18:45
Send private message

I've got the exact same problem with my S2.  It was working perfectly well with exchange straight out of the box, then I sent it away to Telecom to get the wifi checked - got it back today (factory reset) and now I have the default APN error.

I checked all the settings and firmware versions against a working S2 in our company, everything looks identical.

So I've left the problem with our gen-i rep - he mentioned he'd had another customer with the same complaint.  Hopefully someone comes up with a fix soon. 

956 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 346
Inactive user


  Reply # 534901 18-Oct-2011 19:07
Send private message

Seems like it may be an issue with some samsung verification process

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1307027
 



7785 posts

Uber Geek
+1 received by user: 776

Subscriber

  Reply # 534907 18-Oct-2011 19:23
Send private message

Yes I have found others today with the same issue on a Samsung Galaxy forum. Looks like maybe a software bug in 2.3.X




Regards,

Old3eyes


4828 posts

Uber Geek
+1 received by user: 90

Trusted

  Reply # 535072 19-Oct-2011 10:38
Send private message

seems to be okay now. Apparently the Samsung servers are back online so I was able to delete the Exchange account, turn on wifi, add the account back and it worked okay.




System One: Popcorn Hour A200,  PS3 SuperSlim, NPVR and Plex Server running on Gigabyte Brix (Windows 10 Pro), Sony BDP-S390 BD player, Pioneer AVR, Raspberry Pi running Kodi and Plex, Panasonic 60" 3D plasma, Google Chromecast

System Two: Popcorn Hour A200 ,  Oppo BDP-80 BluRay Player with hardware mode to be region free, Vivitek HD1080P 1080P DLP projector with 100" screen. Harman Kardon HK AVR 254 7.1 receiver, Samsung 4K player, Google Chromecast

 


My Google+ page 

 

 

 

https://plus.google.com/+laurencechiu

 

 




7785 posts

Uber Geek
+1 received by user: 776

Subscriber

  Reply # 535081 19-Oct-2011 11:10
Send private message

Thanx. Yep just set mine up again and this time it's OK..




Regards,

Old3eyes


Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

IBM leads Call for Code to use cloud, data, AI, blockchain for natural disaster relief
Posted 25-May-2018 14:12


New FUJIFILM X-T100 aims to do better job than smartphones
Posted 24-May-2018 20:17


Stuff takes 100% ownership of Stuff Fibre
Posted 24-May-2018 19:41


Exhibition to showcase digital artwork from across the globe
Posted 23-May-2018 16:44


Auckland tops list of most vulnerable cities in a zombie apocalypse
Posted 23-May-2018 12:52


ASB first bank in New Zealand to step out with Garmin Pay
Posted 23-May-2018 00:10


Umbrellar becomes Microsoft Cloud Solution Provider
Posted 22-May-2018 15:43


Three New Zealand projects shortlisted in IDC Asia Pacific Smart Cities Awards
Posted 22-May-2018 15:14


UpStarters - the New Zealand tech and innovation story
Posted 21-May-2018 09:55


Lightbox updates platform with new streaming options
Posted 17-May-2018 13:09


Norton Core router launches with high-performance, IoT security in New Zealand
Posted 16-May-2018 02:00


D-Link ANZ launches new 4G LTE Dual SIM M2M VPN Router
Posted 15-May-2018 19:30


New Panasonic LUMIX FT7 ideal for outdoor: waterproof, dustproof
Posted 15-May-2018 19:17


Ryanair Goes All-In on AWS
Posted 15-May-2018 19:14


Te Papa and EQC Minecraft Mod shakes up earthquake education
Posted 15-May-2018 19:12



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.