Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


smbunn

107 posts

Master Geek


#20339 22-Mar-2008 10:10
Send private message

This morning when I woke up I had no Internet access and no phone line on my XNET Fusion.  The fact that support does not operate 24/7 really hits home when this happens.  Are we always going to have to wait until mid-day on weekends or the next morning on week days when a phone line is essential?
A quick look at the router lights showed DSL was up but Internet and phone was down.  Hard reboot of the router, no change.  Went into the router settings and it showed DSL 6882k down, 860k up, so that looked fine.  Gateway showed no connection.  tried a soft reboot, no change.  Thought about waiting out the support time till mid-day as it would appear to be a failure at XNETs gateway in the exchange since DSL looked fine.
Then I noticed on the "basic setup" page that the tick box under "please select a connection" in the WAN settings box labelled "enable now" at the top of the screen was unticked. I have looked at this screen so many times I was positive that box was ticked before so I ticked it and saved settings and lo-and-behold my internet came back again.
How on earth did this setting get turned off. When I went to bed last night my computer was doing a download and was about 1 GB into it, this morning I saw it had got to about 2.4 GB before the internet connection was lost.
Any ideas?

Create new topic
Kyro
74 posts

Master Geek


  #118178 23-Mar-2008 11:04

Are you in Nelson by any chance? Because there was some kind of hardware fault and everyone was disconnected or was suffering 3000+ms pings on their first hop outside their router.
It later came back normal about 1-1.5 hours later.

 
 
 

You will find anything you want at MightyApe (affiliate link).
cokemaster
Exited
4849 posts

Uber Geek

Retired Mod
Trusted
Lifetime subscriber

#118190 23-Mar-2008 11:32
Send private message

Could it be related to this?




webhosting

Loose lips may sink ships - Be smart - Don't post internal/commercially sensitive or confidential information!


smbunn

107 posts

Master Geek


  #118234 23-Mar-2008 14:34
Send private message

In Auckland and it failed sometime overnight.  This morning it was DOWN AGAIN!
Just how unreliable is this service.
I saw the red light on my router/modem for Internet.  Again DSL was on and fine, but couldn't get Internet. Rebooted about 5 times and about 11:00 am it finally came back again.
Come on XNET, what's going on?

Create new topic





News and reviews »

One New Zealand Extends 3G Switch-off Date
Posted 11-Apr-2024 08:56


Amazon Echo Hub Review
Posted 10-Apr-2024 18:57


Epson Launches New Versatile A4 Desktop Scanners
Posted 10-Apr-2024 15:31


Motorola Mobility Launches New Android Phones in New Zealand
Posted 10-Apr-2024 14:59


Logitech G Unveils the PRO X 60 Gaming Keyboard
Posted 9-Apr-2024 19:01


Logitech Unveils Signature Slim Keyboard and Combo
Posted 9-Apr-2024 13:33


ExpressVPN Launches Aircove Go Portable Router With Built-in VPN
Posted 26-Mar-2024 21:25


Shure MoveMic Review
Posted 25-Mar-2024 12:47


reMarkable 2 Launches at JB Hi-Fi New Zealand
Posted 20-Mar-2024 08:36


Samsung Galaxy S24 Ultra review
Posted 19-Mar-2024 11:37


Google Nest Wifi Pro Review
Posted 16-Mar-2024 11:28


Samsung Galaxy A55 5G and Galaxy A35 5G
Posted 12-Mar-2024 12:41


Cricut EasyPress Mini Zen Blue launches at Spotlight New Zealand
Posted 12-Mar-2024 12:32


Logitech Introduces MX Brio Webcam
Posted 12-Mar-2024 12:24


HP Unveils Broadest Consumer Portfolio of AI-Enhanced Laptops
Posted 3-Mar-2024 18:09









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.