Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




2096 posts

Uber Geek
+1 received by user: 518


Topic # 191795 16-Feb-2016 22:27
Send private message

Hi! I got my Bigpipe UFB connected today in Christchurch, And can't really complain about the speeds (higher than what I pay for)

 

 

But anyway, I thought i'd post how to get up and running on Bigpipe UFB using a TP-Link Archer C2 (also known as AC750). You can pick these up at PBTech with a bit of a discount for Bigpipe customers (around $105)

 

     

  1. Once your ONT is online, connect an ethernet patch cable from LAN1 or GE1 on your ONT to the WAN port on the Archer C2 and connect the power to your router
  2. At this point it is always a good idea to update your router to the latest firmware, and factory reset it so you get a clean start. You can reset it using the button at the back (doesn't require a pen) or by logging into the web interface and choosing System tools > Factory Defaults
  3. Connect up your PC to one of the LAN ports on the router, alternatively connect to the WiFI using the details printed on the bottom
  4. Open a web browser and go to 192.168.0.1
  5. Enter the username: admin password: admin
  6. You should be greeted by the Quick Setup screen, like this. If not, click Quick Setup
  7. Choose PPPoE and click next 

     

     

  8. Enter the username bigpipe and password bigpipe, leave secondary connection disabled
  9. The next step is configuring your wifi, First it asks if you want both 2.4 and 5ghz enabled
  10. Enter your wifi name and keys for both your 2.4 and 5ghz
  11. It will now confirm all of your settings
  12. Quick setup is complete, You should be good to go, if not give your router a restart

 

If you would rather not use quick setup, you can do it by choosing Network>WAN like this 

 

Hope this can help someone out, Maybe they will send me a pool noodle or something now :P


Create new topic
1134 posts

Uber Geek
+1 received by user: 741

Trusted
BigPipe

  Reply # 1493733 17-Feb-2016 10:23
Send private message

Looks great.  We'll get someone to check it, then put in on our site.  Thanks for that.

 

Pool Noodles were last month.  This month it is delicious food.

 

Would you say you are a surf or a turf kind of person??





www.bigpipe.co.nz
https://www.facebook.com/BigPipeNZ
https://twitter.com/BigPipeNZ



2096 posts

Uber Geek
+1 received by user: 518


  Reply # 1493745 17-Feb-2016 10:28
Send private message

BigPipeNZ:

Would you say you are a surf or a turf kind of person??


Turf!

 
 
 
 


Try Wrike: fast, easy, and efficient project collaboration software


2096 posts

Uber Geek
+1 received by user: 518


  Reply # 1506509 5-Mar-2016 15:54
Send private message

Heya, Are you still going to post this on your website?


122 posts

Master Geek
+1 received by user: 98

Trusted
BigPipe

  Reply # 1509912 9-Mar-2016 14:38
Send private message

Yabanize:

 

Heya, Are you still going to post this on your website?

 

 

Yup! We put it up just now, in fact - we've linked to this post from http://pages.bigpipe.co.nz/modem-router-setup-guides/

 

Now, about that turf... flick us a PM with your address and we'll see if we can't get something headed your way. 





www.bigpipe.co.nz

 

https://www.facebook.com/BigPipeNZ

 

https://twitter.com/BigPipeNZ

 


1238 posts

Uber Geek
+1 received by user: 58


  Reply # 1510291 10-Mar-2016 08:53
Send private message

JoshBigpipe:

 

Yabanize:

 

Heya, Are you still going to post this on your website?

 

 

Yup! We put it up just now, in fact - we've linked to this post from http://pages.bigpipe.co.nz/modem-router-setup-guides/

 

Now, about that turf... flick us a PM with your address and we'll see if we can't get something headed your way. 

 

 

The link on the image is currently broken: it contains "forumid=158&topicid=191795" instead of "forumid=158&topicid=191795".





rm *
Sick of your ISP? Get a $20 credit when you try Bigpipe via this link. wink


122 posts

Master Geek
+1 received by user: 98

Trusted
BigPipe

  Reply # 1510358 10-Mar-2016 09:51
Send private message

 

 

 

The link on the image is currently broken: it contains "forumid=158&topicid=191795" instead of "forumid=158&topicid=191795".

 

 

Good spotting - sorted now! Thanks for that. 





www.bigpipe.co.nz

 

https://www.facebook.com/BigPipeNZ

 

https://twitter.com/BigPipeNZ

 




2096 posts

Uber Geek
+1 received by user: 518


  Reply # 1527268 6-Apr-2016 19:45
One person supports this post
Send private message