Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




225 posts

Master Geek


# 98440 28-Feb-2012 11:53
Send private message

Hey,

So had some weird stuff happen to my MYSKY HDi Decoder just recently. All up until yesterday my decoder had been working fine, its a multi room decoder as well just fyi. Last year I had it running at my home weekends and flat weekdays all worked fine. Then recently I took it down the bach worked fine as well, last week took it to a mates for the week and again all worked fine.

Now today I moved into a new place, a big block of rooms, all the rooms are hooked up to a satelitte which is wired into the room as a tv aerial female plug. I asked management if I got a converter plug end would my sky work they told me "Yes over 100 people have sky in the building so you shouldn't have any problems" So I brought the tv aerial to f connector female adapter. Went to plug it all in as I normally would and powers up and I get the wee red light next to signal. So I checked all the plugs and cable were screwed in correctly and tried again still no luck. So rang up SKY and long story short they told me to press the reset button but that didnt fix it. So now they tell me I need a call out, I'm only staying there a month or two so declined it, not wanting to pay $50. I thought it could be to do with the LNB settings but I cant even get the active screen where all the options are to load either.

So I decided to take it back to my mates where I had been using it all last week fine so I could record my shows. (He also has sky but the old digital one) I unplug his and plug mine in and low and behold it doesnt work, comes up with the red signal light again >.< So now I know something is up with my decoder or whether it could be to do with how many places I had been plugging my sky decoder into (Is there a limit??) Then I unplug mine and plug his back in, awesome now his is getting rain fade and the signal is UNLOCKED, ring up support they try different LNB settings and what not but still cant get the signal to change to LOCKED. So not only is my decoder not working but now his decoder isnt working.

Anyone here got a clue what could be happening?? Any help would be greatful.

Cheers

Create new topic
348 posts

Ultimate Geek


  # 587793 28-Feb-2012 12:22
Send private message

Your first issue is almost certainly LNB settings. A simple search here will give you instructions on how to get into the service menu and alter them.

As for your second issue I would guess you damaged the coax seeing as how neither decoder will work now.



225 posts

Master Geek


  # 588456 29-Feb-2012 17:56
Send private message

I cant even get to the Active Menu, it will only let me view the first two menu screens.

Got my mates sky fixed, was something to do with the voltage from my decoder (MYSKY HDi) and his being the old one.

 
 
 
 




225 posts

Master Geek


  # 589091 1-Mar-2012 22:04
Send private message

Hmm weird, I somehow got to the LNB settings and changed it from 11.30 to 10.75 and now I dont get the signal light but I just get updating listings on screen. Does anyone know the full settings load out for the LNB setup?



225 posts

Master Geek


  # 589142 2-Mar-2012 00:14
Send private message

Am now able to view all the low bit rate channels and watch all my pre recorded shows. Had a look at the signal strength and that seems to be the culprit.




Does anyone know how I could boost the signal?

Would something like this do me any good? http://www.trademe.co.nz/electronics-photography/tvs/satellite-receivers/auction-453111176.htm

Thanks :)

Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Logitech introduces new Made for Google keyboard and mouse devices
Posted 16-Oct-2019 13:36


MATTR launches to accelerate decentralised identity
Posted 16-Oct-2019 10:28


Vodafone X-Squad powers up for customers
Posted 16-Oct-2019 08:15


D Link ANZ launches EXO Smart Mesh Wi Fi Routers with McAfee protection
Posted 15-Oct-2019 11:31


Major Japanese retailer partners with smart New Zealand technology IMAGR
Posted 14-Oct-2019 10:29


Ola pioneers one-time passcode feature to fight rideshare fraud
Posted 14-Oct-2019 10:24


Spark Sport new home of NZC matches from 2020
Posted 10-Oct-2019 09:59


Meet Nola, Noel Leeming's new digital employee
Posted 4-Oct-2019 08:07


Registrations for Sprout Accelerator open for 2020 season
Posted 4-Oct-2019 08:02


Teletrac Navman welcomes AI tech leader Jens Meggers as new President
Posted 4-Oct-2019 07:41


Vodafone makes voice of 4G (VoLTE) official
Posted 4-Oct-2019 07:36


2degrees Reaches Milestone of 100,000 Broadband Customers
Posted 1-Oct-2019 09:17


Nokia 1 Plus available in New Zealand from 2nd October
Posted 30-Sep-2019 17:46


Ola integrates Apple Pay as payment method in New Zealand
Posted 25-Sep-2019 09:51


Facebook Portal to land in New Zealand
Posted 19-Sep-2019 18:35



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.